Влади Въргала с морска премиера на комедията "Обир" във Варна

Сподели


Актьорите от постановката „Обир“ на сцената
На 8 февруари, предстои морската премиера на комедията „Обир“, която със сигурност ще провокира публиката чрез тънкостта на английския хумор, за да постави непреходните проблематични въпроси за социалната мимикрия, корупцията и лицемерието на институциите. Началото е в 19.00 часа а мястото - зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Билетите са в продажба на билетен център "Българан". Купи онлайн билети за "ОБИР" с Влади Въргала от ePortal.BG.

Авторът е Джо Ортън. В главната роля публиката ще види Владислав Карамфилов – Въргала. Партнират му Веселин Борисов, Евгени Стефанов и двамата дебютанти Габриела Димитрова и Стефан Мараджиев. Николай Сяров има не по-леката задача да направлява сюжетното действие чрез глас зад кадър.

„Най-трудно се прави комедия. Лесно е да разплачеш публиката“, коментира режисьорът на постановката Надя Асенова. Целта на представлението е не само да разсмее зрителите, а чрез шегите и закачките да провокира въпроса за отговорността на всеки индивид за общото благополучие като част от обществената система. Всеки зрител сам за себе си ще открие посланията след спускането на завесите.

Когато, през 60-те години на XX в. Ортън влиза в британския литературен и театрален живот, той е сензация – скандален, шокиращ, възмутителен, но изключително забавен. Неговите черни комедии забождат пръст в лицемерието на британските институции, в социалната мимикрия на обществото, в пълната доминация на материалното и девалвацията на моралните ценности.
Какво се е променило от тогава до сега?
Институциите, обществото, хората са същите. Само технологиите са се развили, но те не могат да решат проблема.
Хуморът винаги е бил най-прекия начин да се достигне до зрителя или читателя.
Екипът на „ОБИР“, би искал чрез много хумор и забавление да забоде пръст в същите проблеми, да провокира размисъл. Иначе смехът е гарантиран!