ePortal.BG

"Лъжата" романтична комедия с Асен Блатечки и Койна Русева гостува във Варна

Сподели


актьорите на сцената в постановката на Чакринов - „Лъжата“
На 13 февруари от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център ще бъде представена постановката „Лъжата“.
Това е една френска комедия за истината и лъжата от Флориан Зелер. Пиесата е хит на европейските театрални сцени, а във Варна гостува за пореден път поради голям зрителски интерес. 

Билетите са в продажба на касите на "Българан", Фестивален и конгресен център и Дворец на културата и спорта
Купи билети онлайн за "ЛЪЖАТА" от ePortal.BG.

Режисьор на "Лъжата" е Борислав Чакринов, участват актьорите Асен Блатечки, Койна Русева, Милена Малкова и Стефан Иванов. Режисьорът Борислав Чакринов и Асен Блатечки са номинирани за постижения в комедията със „Златен кукеридон“. 

Две двойки. Приятелство. Предателство. Подозрение. Истина или… лъжа. Алис е забелязала най-добрия приятел на мъжа си с друга жена и е изправена пред мъчителна дилема: трябва ли да каже на приятелката си какво е видяла, или не. Съпругът й Пол се опитва да я убеди, че е наложително да скрие истината и полага всички сили, за да докаже, че лъжата е истинско изкуство… Дали го прави, за да защити приятеля си? Или самият той има тайни за криене?… Или може би самата Алис има своя тайна и се опитва да го принуди да признае собствените си лъжи, за да прикрие своите? Трудно е да се каже… Някои истини е най-добре да бъдат казани. Или може би не?

„Лъжата” е комедия за истината. За предимството да я прикриеш и за недостатъците от разкриването й. Пиесата на френския драматург Флориан Зелер се превръща в световен театрален хит, без да дава категоричен отговор на тези вечни въпроси. Изиграна от блестящ актьорски състав на българска сцена, брилянтната френска комедия се превръща в незабравимо театрално преживяване.