ePortal.BG

Любо Нейков и Роберт Янакиев в "Натюрморт със затлъстял племенник"

Сподели


Актьорът Любо Нейков седи на червен фотьойл
Комедията "Натюрморт със затлъстял племенник“ от Йон Сапдару ще има своята морска премиера на 2 април от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център

Билетите са в продажба на каси Българан и Фестивален комплекс. Купи онлайн билети за "НАТЮРМОРТ СЪС ЗАТЛЪСТЯЛ ПЛЕМЕННИК от ePortal.BG

Звездите в постановката са актьорите Любо Нейков и Роберт Янакиев. Партнират им Дона Вълова, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Режисьор е Боян Иванов, сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев – Мирона.

В главната роля на племенника е актьорът Любо Нейков. „Много хора ще се припознаят в моя герой и в героинята на Дона. Тази невъзможна любов! За мен е важно, че само в театъра може да се случи такава лаборатория на емоциите.“, коментира Нейков. 

Режисьорът Боян Иванов е с интересното режисьорско решение лелите на главния герой да се играят от мъже, а най-шареното присъствие на сцената е на Дона Вълова, в ролята на проститутката. „Да, това е една много емоционална пиеса. Разбира се, че е комедия, даже авторът е използвал комедията на ситуациите като ракетен носител, като външна опаковка, за да предаде едни много интересни и много сериозни теми.“, разказва режисьорът. 

„Винаги съм се старал при подбора на текстове да не става въпрос само за едно и също нещо – да не е само комедия или само драма. Да е като живота – пъстро и различно. В спектакъла има една много интересна и забавна изненада, която няма как да издам преди премиерата.“, каза Боян Иванов.  

Ключовата дума в заглавието е „натюрморт“ и той отваря интересен и любопитен обрат в действието. Факт е , че над 13 години тази пиеса се играе в театър „Одеон“ в Букурещ.

Роберт Янакиев сподели, че спектакълът няма да бъде само смях и забава. „Поне нашите търсения в никакъв случай не са само от забавната страна. За мен лично е доста интересна любовта на лелите към племенника си. Една такава любов може да те унищожи, може да те задуши, да те превърне в нещо друго.“, допълни Янакиев.

„За първи път да се почувствам и аз като истинска жена, сред толкова мъже на сцената – нямах никакви комплекси.“, коментира Дона Вълова и допълва „Доста е интересно да се играе с мъже, които се правят на жени и е забавно да ги гледаш как си представят, че се движат жените, примерно“.

СЛЕДВА:

на 11 юни от 19.00 часа, ФКЦ
"СТРИПТИЗЬОРИ" 
- Комедия с автор Влади Априлов
Режисьор: Ованес Торосян. Сценограф:Светла Колева
Смехоразтърсваща комедия, с която ще се потопите в света на трима бивши стриптизьори, затънали в своите проблеми и в постоянна борба за оцеляване.
С участието на великолепните Любомир Нейков, Ненчо Илчев, Васил Грънчаров, Красимра Демирова
Билети на каси Българан, Фестивален комплекс и онлайн купи билети купи за "СТРИПТИЗЬОРИ" на ePortal.BG.