Национална премиера на „ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ“ с Христо Мутафчиев във Варна

Сподели


На 2 октомври от 19:00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център във Варна е Националната премиера на възобновената постановка на ДТ „Йордан Йовков „ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ“, от Петър Анастасов. 

За премиерата във Варна, можете да купите своите онлайн билети от ePortal.BG или от каса на билетен център Българан.

Главната роля е поверена на Христо Мутафчиев. С участието и на: Мария Гинкова, Владимир Трендафилов, Татяна Христова, Георги Георгиев, Мария Генова, Филип Янев, Димитър Петров, Димитрина Гинева.

Режисьор: Стефан Спасов
Сценография: Димитър Митев
Мултимедия: Красимир Янев

Гениалното в „Църква за вълци“ се крие в начина, по който се изобразява многопластовият вътрешен свят на героите. Отчуждението и липсата на разбирателство са емоционално изтъкани чрез актьорски изяви, които задължително трябва да се видят на сцена. Актьорският ансамбъл, воден от талантливия Христо Мутафчиев, изгражда вярно и дълбоко всеки един от героите, предавайки техните вътрешни борби и страсти на публиката.

Съблазнението на „Църква за вълци“ идва от факта, че ни предоставя възможността да се замислим върху собствената си душевна сложност. Постановката ни изправя пред въпроси за верност и предателство, семейни връзки и ценности. От една страна, семейството се представя като неразборно общество, а от друга – като поле на борба за власт и признание.

Режисурата на Стефан Спасов подчертава изключителната драматичност на пиесата, но също така създава и невероятна динамика между героите. В тази „Църква за вълци“, сценографията на Димитър Митев и мултимедията на Красимир Янев създават атмосфера, която допринася за още по-голямото съпричастие на публиката към събитията на сцената.

„Църква за вълци“ не просто е театрална постановка, а истинско изкушение за ума и сърцето на всеки зрител. Стремежът за власт, жадността за признание и желанието за обич са теми, които засягат всеки от нас. Вплитайки ги в страстна, интригуваща и дълбока история, постановката успява да създаде истински удар в сърцето на зрителя.

Спектакълът се посвещава на актьорите Пламен Панев, Радомир Андонов – Радо и Пламен Маринов, които си заминаха от този свят.