ePortal.BG

Национална премиера на „ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ“ с Христо Мутафчиев във Варна

Сподели


Христо Мутафчиев в ролята на Господа в ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ

На 2 октомври от 19:00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център във Варна е Националната премиера на възобновената постановка на ДТ „Йордан Йовков „ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ“, от Петър Анастасов. 

За премиерата във Варна, можете да купите своите онлайн билети за "ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ" в ePortal.BG или от каса на билетен център Българан.

Главната роля е поверена на Христо Мутафчиев. С участието и на: Мария Гинкова, Владимир Трендафилов, Татяна Христова, Георги Георгиев, Мария Генова, Филип Янев, Димитър Петров, Димитрина Гинева.

Режисьор: Стефан Спасов
Сценография: Димитър Митев
Мултимедия: Красимир Янев

Гениалното в „Църква за вълци“ се крие в начина, по който се изобразява многопластовият вътрешен свят на героите. Отчуждението и липсата на разбирателство са емоционално изтъкани чрез актьорски изяви, които задължително трябва да се видят на сцена. Актьорският ансамбъл, воден от талантливия Христо Мутафчиев, изгражда вярно и дълбоко всеки един от героите, предавайки техните вътрешни борби и страсти на публиката.

Съблазнението на „Църква за вълци“ идва от факта, че ни предоставя възможността да се замислим върху собствената си душевна сложност. Постановката ни изправя пред въпроси за верност и предателство, семейни връзки и ценности. От една страна, семейството се представя като неразборно общество, а от друга – като поле на борба за власт и признание.

Режисурата на Стефан Спасов подчертава изключителната драматичност на пиесата, но също така създава и невероятна динамика между героите. В тази „Църква за вълци“, сценографията на Димитър Митев и мултимедията на Красимир Янев създават атмосфера, която допринася за още по-голямото съпричастие на публиката към събитията на сцената.

„Църква за вълци“ не просто е театрална постановка, а истинско изкушение за ума и сърцето на всеки зрител. Стремежът за власт, жадността за признание и желанието за обич са теми, които засягат всеки от нас. Вплитайки ги в страстна, интригуваща и дълбока история, постановката успява да създаде истински удар в сърцето на зрителя.

Спектакълът се посвещава на актьорите Пламен Панев, Радомир Андонов – Радо и Пламен Маринов, които си заминаха от този свят.