"Робин Худ" на театралната сцена - спектакълът с Елена Петрова и Ники Илиев гостува във Варна

Сподели


Актьорите на сцената на постановката РОБИН ХУД

ТЕАТРАЛНАТА СУПЕРПРОДУКЦИЯ ПРЕМИЕРНО ВЪВ ВАРНА НА 25 МАЙ

Хитовия спектакъл разказва за принца на разбойниците Робин Худ. В пиесата ще разберете как Робин Худ става изкусен стрелец с лък, как се запознава с Мериан, Малкия Джон, Аления Уил и отец Тък, как е обявен за разбойник и се укрива с последователите си в Шеруудската гора, за да води война срещу несправедливите управници.

Мащабната продукция ще бъде представена във Варна на 25 май от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Билети от каси могат да бъдат закупени от Българан и Фестивален комплекс.

Купи билети онлайн за РОБИН ХУД от ePortal.BG

 

В главната роля е Николай Илиев, актьор, режисьор, сценарист и продуцент на филми. Като малък филмът с Кевин Костнър му бил един от любимите, както и книгата на Роджър Грийн. Със спектакъла на шуменската сцена сбъдва детската си мечта да бъде Робин Худ. Това е втори спектакъл, в който Ники Илиев играе с колежката си Елена Петрова, след „Осъдени души“.

Героят на Ники Илиев обявява: „Вземам от богатите и давам на бедните. Никога обаче не съм вземал от благороден рицар или почтен свещеник, които са дали клетва и живеят според божиите закони. Моя жертва обаче стават духовниците, които изменят на своето папство, мамят и лъжат, забравяйки светото писание”.

Сценографията и костюмите са на Жанета Иванова, музиката е на Евгени Господинов, хореографията и сценичният бой са дело на Камен Иванов. Освен Ники Илиев и Елена Петрова с удоволствие ще гледахме играта и на Кольо Стайков, Валентин Ченков, Катрин Лалова, Росен Караджов, Калин Пачеръзки, Виктория Стрельова, Валери Зарков, Светлин Иванов, Веселин Бърборков, Стефан Мараджиев, Мадлен Йорданова, Борислав Вълов, Янислава Линкова.

АНОТАЦИЯ

Някога, преди много векове, повечето от англичаните не били свободни хора. Те не можели да избират нито къде да живеят, нито за кого да работят. Тогава, в тъмата на Средновековието, обществото било строго разделено на господари и крепостни селяни. Господарите получавали земята по волята на краля заедно със селяните като част от инвентара. Селяните били принудени да превиват гръб от зори до мрак, за да има и за тях, но най-вече за господарите. Тези, които все пак дръзвали да се бунтуват или да избягат, били задържани като разбойници, връщани обратно и дамгосвани с нажежено желязо като добитък или хвърляни да изгният в тъмница.
 
По това време Крал Ричард - Лъвското сърце потеглил на кръстоносен поход да освободи Ерусалим от сарацините, но получените вести за беди и размирици го призовали да тръгне обратно, ала по пътя бил заловен и хвърлен в тъмница - никой не знаел точно къде - и малцина в Англия вярвали, че ще се завърне някога. Това използвал брат му Джон и узурпирал трона.
 
Джон бил жесток и безмилостен и повечето му приближени не били по-добри от него. Те имали нужда от пари, а най-лесния начин да ги получат бил да обвинят някой богат човек в измяна или престъпление , да го обявят извън закона и да си присвоят замъка му, както и целия му имот, заедно със селяните... За тази работа принц Джон назначавал шерифи, които да упражняват неговото правосъдие в градовете и областите. В полезрението на шерифа на Нотингам попаднал и Робин Худ или Сър Робърт Локсли, който бил син на богат земевладелец или благородник от стар саксонски род.
 
Казвали за него, че е побъркан глупак, който оказвал помощ на всякаква измет и дори на престъпници, лично той убивал елени в кралската гора, често изпразвал кесиите на търговци по пътя и раздавал парите на бедните селяни...Някои го наричали разбойник, други - закрилник. Но едно се смятало за безспорно - нямало друг такъв изкусен стрелец с лък. Може би просто щеше да си остане един разбойник, ако не беше срещнал Мариам- Кралицата на неговото сърце...