ePortal.BG

Юлиaн Вергов, Иван Радоев и Моню Монев поднасят „Кафе с претенция“

Сподели


Моньо Монев, Юлиан Вергов и Иван Радоев в КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ
Юлиaн Вергов, Иван Радоев и Моню Монев поднасят „Кафе с претенция“ от Георги Марков във Варна. Комедията на Театър "Българска армия" ще гостува в зала 1 на Фестивален и конгресен център на 7 февруари и 8 март

Билетите са в продажба на билетна каса "Българан" и онлайн билети купи за "КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ" от ePortal.BG.

Комичният сюжет на "Кафе с претенция" ни пренася в София през 1966г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43 годишен, началник на рекламно бюро. Намираме го там заедно с "авера му" – 43-годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по "Раковска".  Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект, е довел кариерата си до заветната длъжност "завеждащ техническата документация на службата", а по отношение на жените е крайно неопитен.

В кулминацията на подготовката, в апартамента пристига, неканен и третият им приятел – 43-годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от "семейния уют", в чиито окови скоро е попаднал, и да пийне с приятелите. Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации. Една, на пръв поглед, непретенциозна среща, напомпана с много претенция, съобщават организаторите.

"Кафе с претенция" не е първоначалното заглавие на Георги Марков. За пръв път комедията е отпечатана през 1965 година в издание на Комитета за култура като "Ние котараците" – заглавие, под което е и първата постановка на пиесата в театър "Трудов фронт".