Анелия Луцинова

Сподели
Анелия Луцинова е българска театрална и телевизионна актриса. Става по-популярна на българският телевизионен зрител след като става част от екипа на комедийното предаване „Комиците“ излъчвано по БТВ.
 
Завършила е със специалност „актьорско майсторство за драматичен театър“ през 2010 година в класа на българския актьор и педагог доц. Веселин Ранков. Родена е на 18 септември 1986 година в град Русе.
 
В ученическите си години, актрисата е била национален шампион по джудо. Владее няколко езика, сред които немски, италиански, английски.
 
Обича да пътешества до всякакви екзотични локации по света като Бали, Перу, Банког, Бутан, Непал итн. Сафарито и гмурканията не са ий чужди.
 
На сцената на театъра Анелия Луцинова може да бъде видяна в постановките на режисьора Богдан Петканин „Облак рай“, „Стая 1313“ и „Горката Франция“. Освен тях играе и в „Антигона“ и „Говори ми“ на реж. Веселин Ранков.
 
През 2012 година Анелия Луцинова снима и в комедийният сериал „Сутрешен блок“ за ролята на Албена. През 2018 година е снимала е в британския комедиен сериал от 2013 година -  „Плебеи“ ( „Plebs“) за ролята на Сандра.