Валери Еличов

Сподели
Валери Еличов е известен български актьор, преподавател, писател, текстописец и музикант популярен с десетки театрални постановки в Бургас и цялата страна. Завършил е актьорско майсторство през 1981 година във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ при проф. Е. Халачев. Четири години по-късно играе постановка след поставновка в трупата на Драматичния театър „Адриана Будевска“ в град Бургас.

От почти десетилетие (основана 2014 година) Еличов е преподавател и в своя собствена трупа в град Бургас (част от читалище „Асен Златаров“) носеща неговото име – „Валери и приятели“. В нея актьорът преподава на деца на възраст от 13 до 19 години, с цел откриване и стимулиране на млади таланти.

Ежегодно трупата изнася по две нови представления на различни културни мероприятия в рамките на града. През 2022 година младежката трупа изнася в галерия „Богороди“ благотворителен концерт, за да подкрепи бургаската фондация за борба деменцията.
 
Освен театрални изяви и преподавателска дейност Валери Еличов също така и пише. Той е и автор на редица стихосбирки. Първата си стихосбирка издава още преди повече от 20 години – през 1999 година, кояти носи името „Почти изповед“. Една година по-късно през 2000 година излиза и „Целият този...хаос“. Следват „Петдесет и пет“ издадена през 2012 и „Сърце на ситни капки“ през 2017 година.
 
Актьорът, преподавател и писател, е също и текстописец и композител на свои собствени песни. Някои от тях, както и част от театралните изяви на трупа “Валери и приятели“ могат да бъдат видяни в личният ютуб на автора.
 

Свързани събития