Владислав Карамфилов - Въргала

Сподели
Владислав Карамфилов е български актьор и режисьор. По-известен с артистичното си прозвище на комедиен образ от студентското предаване „Ку-ку“ на емблематичният далавераджия – Влади Въргала.
 
Роден е в град София на 11 август 1967 година. Завършил е специалност „актьорско майстоство за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1992 година.

Негов преподавател е бил незалязващият символ на българското кино и театър – неповторимият проф. Стефан Данаилов. Учил е и кинорежисура, но така и не е завършил.
 
В годините на следването си Карамфилов е поканен да се присъедини към студентското предаване „Ку-Ку“. Там и започват първите комедийни превъплащения на актьора, включително и на емблематият далавераджия „Влади Въргала“.

Образът, който изиграва става толкова популярен, че младият актьор е поканен в тогавашният Ефир 2 с място за свое лично шоу. Последствие актьорът напуска „Ку-ку“ и създава комедийното шоу „Коктейлите на Влади“.
 
Актьорът има участия и в други телевизионни продукции като „Царете на комедията“, „Шаш“, „Пирон“ и емблематичното „Сладко отмъщение“. Последните 2 са предавания тип „скрита камера“, особено популярни в началото на 2000 година.

 
Някои от по-популярните филми, които участва или режисира са:
 
  • „Търси се екстрасенс“
  • „Операция  Шменти капели“ – в ролята на продуцент, сценарист и актьор. Филмът е написан по пиесата на Карамфилов „BG-WC – Моят дом е моята крепост“.
  • Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела
  • Шменти Капели: Легендата – сериал