Герасим Георгиев - Геро

Сподели
Герасим Георгиев или Геро е известен български театрален и телевизионен актьор и водещ. Става по-полулярен след предаването „Горчиво“ като водещ и особено „Господари на ефира“и др.

Завършил е НАТФИЗ със специалност „актьорско майсторство за драматичен театър“ през 1999 година. Бил е в класа на реж. проф. Димитрина Георгиева Гюрова-Савова. Като театрален актьор се проявава в различни постановки в театри из страната. Може да бъде видян на сцената на Театър 199 и Малък градски театър „Зад канала“.

Кариерата му на телевизионен водещ започва в БТВ с предаването „Горчиво“. По-късно става водещ в Нова и на българската версия на „Striscia la Notizia“ – „Господари на ефира“. Следват „Маскираният певец“ през 2020 година, където води заедно с колегата си Васил Василев – Зуека.

На следващата година отново е водещ на вече третият сезон на предването, като този път е ко-водещ с актьора Краси Радков. С предпоследният през 2021 година води и популярното шоу за имитации на известни личности „Като две капки вода“ по Нова.

След напускането на Васил Василев, Геро води 11-я сезон на предаването с актьора Димитър Рачков.

В телевизията и Геро като актьор може да бъде видян в различни роли. През 2010 година става част от екипа на популярното комедийно предаване „Пълна лудница“. Участвал е във филмите „Търси се екстрасенс“, „Летовници“, „Посоки“, сериала „Полицаите от края на града“, „В кръг“, „Голата истина за група жигули“, „Като за последно“.