Десислава Бакърджиева

Сподели
Деси Бакърджиева или както е цялото ий име Десислава Иванова Бакърджиева е известна българска театрална, филмова и телевизионна актриса. 

По-популярна на българският телевизионен зрител след участието си в българският телевизионен сериал на БТВ "Стъклен дом" за ролята си на секретарката Нели.
 
Родена е в град София на 4 декември 1978 година.
 
Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Ненчо Халачев със специалност „актьорско майсторство за драматичен театър“.
 
През 1999 година играе първият си моноспектакъл „Не аз“ на автира Самюел Бекет. В театъра играе различни роли. Някои от тях са тази на Дойката в „Ромео и Жулиета“ на Шекспир, Катерина в „Преспанските камбани“, Ана Петровна в „Иванов“ и др.
 
Може да бъде видяна в различни сериали сред които мини-сериала „Църква за вълци“, „Тя и той“, „Стъклен дом“, „Фамилията“, „Откраднат живот“. Участвала е и в телевизонното предаване на ProBG - “Вечерното шоу на Азис”.
 
В киното Деси Бакърджиева снима в „Алеф“ (2000), Огледалото на дявола“ (2001), „Hitman“ (2007. САЩ), „Une femme à abattre“ (2008, Франция), „Love.net” (2011), кратките „The Service“ (2010) и “Batmobile” (2016).