Елен Колева

Сподели
Елена Николаева Колева позната още като Елен Колева е известна българска актриса. Началото на актьорската ий кариера започва още докато следва, като се снима в няколко както пълнометражни, така и късометражни филма.

Някои от тях са "Ден и нощ", "Църква за вълци", "Последната спирка", "Карго", "Аварийно кацане", "Чужденецът""Шивачки" като последната ий е критична за кариерата ий на актриса - с нея през 2007 година печели наградата за най-добра актриса за същата година.

Родена е на 31 март 1984 година в град Монтана. Завършила е НАТФИЗ през 2007 година в класа на Д. Гюрова със специалност "актьорско майстоство". Учила е и в музикална школа със специалност "Пиано". Освен това цели 14 години танцува класически и модерен балет.

Освен актриса Елен Колева се изявава и като водеща, като първата ѝ изява като такава е в предаването Lord of The Chefs излъчено на 15 март 2011 година. След това, 2 години по-късно през пролетта на 2013 година взема участие в третия сезон на предаването Dancing Stars, като завършва на трето място.


Част от филмите, които дублира са „Сами вкъщи“ „Хотел Трансилвания“, „Малката стъпка“. През последните няколко години Елен Колева се занимава като терапевт/космоенергетик като променя името си на Елена Калевска.