Спортна зала Варна

Живописното съчетание на култура и спорт в сърцето на Варна

Варна, известна като Морската столица на България, е град с богата история и космополитен дух. Сред най-забележителните символи на града е Дворец на културата и спорта, където посетителите имат удовоствието да гледат хитови театрални постановки и комедии, концерти на най-известните български и чуждестранни музикални изпълнители, които присъстват в културният афиш на Варна.
 

ПРОГРАМА ЗА ТЕАТЪР И КОНЦЕРТИ В СПОРТНА ЗАЛА ВАРНАНоември 2023

09 Ноември - НАШЕНЕЦ

цени от: 30 лв.
19:30
Дворец на културата и спорта
Варна
,,13 причини до Нашенец!“ Всичко започна като си мислех, че съм Дон Жуан (,,Дон Жуан“ - 1993). Скоро след това с много трепет изпълних песента на всички песни (,,Песен на песните“- 1993)! Срещнах тайнствена дама, която ми помогна да стъпя на голямата сцена и да се запозная с многобройните зрители (,,Дамата с кученцето“ - 1996). И до днес не разбирам, как съм събрал смелостта да пристъпя към Новия завет (,,Евангелие по Матея“ - 1997). Това ми помогна да намеря човека в себе си (,,Самият човек“ - 1999)! Сънувах, че съм се събудил (,,Сънят“ - 2001). Събудих се и претърпях сътресение (,,Сътресение“ - 2006)! От него научих много, както за моите предци, така и за съвременната българска публика (,,Български разкази“ - 2010). По-късно проумях, че неусетно съм се превърнал в смешен човек, който отново сънува (,,Сънят на смешния човек“ - 2014). Окончателно достигнах до истината! Аз съм просто артист, заключен в театъра след края на поредното представление и не мога да изляза в реалността (,,Юбилей“ - 2015). Тогава на сцената кацна черното пиле и отново ме понесе на крилете на театъра (,,Черното пиле“ - 2016)! Играх, играх, играх и стигнах до (,,Мариус 50“ - 2019). Ще потърся причините в ,,Нашенец“!  Мариус Куркински                      30 години - моноспектакли


Театър, концерти и спорт под един покрив

Спортна зала Варна не само допринася за спортния дух на града, но и за културната му динамика. Програма за театрални постановки и програма за концерти се предлагат през цялата година, като привличат таланти от цял свят. След проверка на наличните предложения, любителите на изкуствата могат да купят билети онлайн и да се насладят на представления от висок клас.

Обновената зала "Конгресна" с капацитет от 5000 места стана любимо място за многобройни концерти и театрални постановки. Световната лига по волейбол, Световната купа по спортна гимнастика, концерти и балетни конкурси - всичко това се състоява под покрива на Дворецът.

Архитектурно чудо в сърцето на Варна

Дворецът предлага съчетание от иновативна и авангардна архитектурна визия. Този комплекс, разположен в центъра на града, е главен фокус за културни и спортни събития. Основната зала, тренировъчните зали и пресцентърът са само част от това уникално място.

Концерти Варна и Театър Варна - два неотразими изкуствени атракциона

Варна се е утвърдила като център на културните събития в България. "Концерти Варна" и "Театър Варна" са фрази, които резонират сред феновете на изкуствата от цяла България.

 

Дворецът на културата и спорта във Варна не е просто спортен комплекс - това е културен център, където спортът и изкуствата съживяват града. Независимо дали сте фен на спорта, обичате културата или просто искате да изпитате атмосферата на едно изключително място – Спортната зала е задължителна спирка във Варна.