ePortal.BG
Елена Роси, Марика Франчино и Виола София Нисио във Фестивален комплекс Варна

ИТАЛИАНСКО ТРИО СОПРАНИ


9 гласа


Времетраене: 118 мин.
ИТАЛИАНСКО ТРИО СОПРАНИ пристигат  за първи път в България!
Едно необикновено ново концертно събитие на 18 юли в зала 1 на Фестивален и конгресен център във Варна!
 
В годината на честването на 100-годишнината от рождението на голямото сопрано Мария Калас, три изключително талантливи и прекрасни италиански сопрани, Елена Роси, Марика Франчино и Виола София Нисио с невероятните си гласове са готови да изненадат цялата българска публика. 
 Италианското трио сопрано, заедно с Врачанския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Христо Павлов, ще обединят своите гласове в един магичен симфоничен образ с богата програма от класически оперни арии, неподражаеми италиански мелодии, хитове от Бродуей и избрани произведения от световната музикална сцена, които няма да оставят равнодушни никого от зрителите. Тяхната изразителност и изящество в изпълнението правят този проект неповторим и изключително обаятелен.

 

Сподели

Концерт на ИТАЛИАНСКО ТРИО СОПРАНИ

пристигат за първи път в България и ще предложат на публиката едно незабравимо концертно изживяване.

Събитието ще се състои на 18 юли в зала 1 на Фестивален и конгресен център във Варна

и ще бъде възможност за всички меломани да се насладят на великолепните гласове на Елена Роси, Марика Франчино и Виола София Нисио.

В годината, в която отбелязваме 100-годишнината от рождението на легендарната Мария Калас,

италианското трио сопрано ще представят богата програма от класически оперни арии, италиански мелодии и хитове от Бродуей. Подкрепени от Врачанския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Христо Павлов, талантливите сопрани ще създадат магичен симфоничен образ, който ще ви завладее и разтопи сърцата.

Елена Роси е известна като специален гост

на турнетата на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток. Марика Франчино е работила със сопраното Даниела Деси и е спечелила множество награди, включително приза на комитета "Енрико Карузо 2021". Виола София Нисио, от своя страна, се отличава с победи в престижни конкурси и изпълнява водещи роли в световноизвестни оперни театри.

Концертът "ИТАЛИАНСКО ТРИО СОПРАНО" представлява уникална възможност за българската публика да се срещне с изяществото на италианското вокално изкуство. Зрителите ще бъдат потопени в емоционалните и изразителни интерпретации на три изключителни изпълнителки, които са в състояние да ви завладеят и да ви накарат да се потопите в света на класическата музика.
 

Билетите за концерта могат да бъдат закупени онлайн

през платформата ePortal.BG или от касата на Театър БЪЛГАРАН във Варна.

Не пропускайте възможността да присъствате на това незабравимо музикално събитие и да се насладите на вълнуващите гласове на Елена Роси, Марика Франчино и Виола София Нисио.

Елена Роси е един от  специалните гости на турнето на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток. Марика Франчино специализира при международни известни артисти, включително сопраното Даниела Деси. Сътрудничи си с фондация Лучано Павароти и печели редица награди, като приза от комитета „Енрико Карузо 2021“. Виола София Нисио печели редица световни престижни конкурси за оперно пеене, последните са от октомври 2022 г. печели втора награда на конкурса за оперни певци в Пиенца, а през ноември 2022 г. печели втора награда на конкурса „Магда Оливеро“ в Милано. Всяка една от тях работи с известни оркестрови и сценични режисьори и изпълняват водещи роли в най-престижните  театри в Италия и по света.

Турнето на италианското трио сопрани представлява уникална възможност за българската публика да се наслади на вълнуващо музикално изживяване, което ще им позволи да бъдат потопени в света на класическата музика и изяществото на вокалното изпълнителско изкуство.
последно представление:
18.07.2023 19:30 ФК, ЗАЛА 1 Варна
Продажбата на билети в ePortal.BG се извършва за сметка и от името на организатора на съответната театрална постановка или концерт. Провеждане и организирането на събитието, издаване да фактури е отговорност на организатора.