ePortal.BG
Концерт-спектакъл ТРАДИЦИИ в ритъм и творчество

Концерт-спектакъл ТРАДИЦИИ В РИТЪМ И ТВОРЧЕСТВО


12 гласа


Изпълнители:
Петя ПаневаПетя Панева

Времетраене: 135 мин.
Концерт-спектакъл „ТРАДИЦИИ В РИТЪМ И ТВОРЧЕСТВО“
по повод деня на Европа и и 25 години от създаването на Академичен танцов театър при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“

Със специалното участието на:
Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”
Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа”
Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“
Гласът на България Петя Панева
Танцов ансамбъл „Балканска младост” гр. Етрополе
Детски фолклорен танцов ансамбъл „Калинка Вълчева” гр. Тервел
Ансамбъл и клуб за народни танци „Българин”
Клуб за народни хора „Моряците” 
Клуб за народни танци „Фолклорно веселие”

Сподели

Концерт-спектакъл „ТРАДИЦИИ В РИТЪМ И ТВОРЧЕСТВО“

ще се проведе на 9 май 2023 г. в Спортна зала град Варна в деня, в който се отбелязва деня на Европа и 25-годишнината от създаването на Академичен танцов театър при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. Събитието привлича множество любители на българската култура и традиции.

На сцената заедно ще се появят изявени фолклорни ансамбли като Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ и Танцов ансамбъл „Балканска младост” гр. Етрополе. В допълнение към тях, на сцената за пореден път ще излязат и децата – Детски фолклорен танцов ансамбъл „Калинка Вълчева” гр. Тервел за да покажат много впечатляващи изпълнения.
 

Освен музиката и танците, концертът включва и гласови изяви.

Публиката ще има възможност да се наслади на изявите на Гласът на България Петя Панева, която ще изпълни няколко любими български песни, които публиката ще припява с нея. Ансамбъл и клуб за народни танци „Българин“, клуб за народни хора „Моряците“ и клуб за народни танци „Фолклорно веселие“ също ще впечатлят зрителите с изпълненията си.
 

Всички изпълнения ще са съпроводени от красива и качествена сценография и осветление,

което да допълни усещането за атмосферата и реализма на традициите. Видео проекции на български танци и обичаи ще са изпълнени по музикалните палитри, за да направят преживяването още по-вълнуващо
 

В концерта "Традиции в ритъм и творчество"

участват и младите таланти от СУ "Константин Преславски" и детския фолклорен танцов ансамбъл "Калинка Вълчева" от гр. Тервел, които неизменно привличат вниманието на публиката с изпълненията си.

Организаторите на концерта са приготвили множество изненади за зрителите, сред които ще бъдат избрани и най-добрите танцьори, които ще получат награди и отличия. Събитието е подходящо както за любители на народната музика и танци, така и за почитателите на съвременните музикални тенденции, които ще бъдат представени в нови интерпретации на традиционни български мелодии.


Концертът-спектакъл "Традиции в ритъм и творчество" е посветен на деня на Европа и на 25 години от създаването на Академичен танцов театър при Варненски свободен университет "Черноризец Храбър". В този ден театърът празнува с публиката си, като представя на сцената най-доброто от българските традиционни танци и музика. Очаква се концертът да бъде едно истинско изживяване за всички зрители и да допринесе за запазването на българската култура и народни традиции.

Концерт-спектакъл „ТРАДИЦИИ В РИТЪМ И ТВОРЧЕСТВО“
по повод деня на Европа и и 25 години от създаването на Академичен танцов театър при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“
последно представление:
09.05.2023 19:00 Дворец на културата и спорта Варна