ePortal.BG
Роман Ким свири на цигулка

ФАНТАЗИЯ „ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ“ ПО МУЗИКА НА ХАУЪРД ШОР


10 гласа


Времетраене: 119 мин.
„Властелинът на пръстените“ мултимедиен концерт с участието на световноизвестните музиканти - Роман Ким (цигулка), Деница Лафчиева (кларинет), Александър Гордън (виола и диригент) и Симфониета-Враца

На 26 юли от 19.30ч. на сцената на зала 1 във Фестивален и конгресен център ще се насладим на впечатляващата премиера за България на Фантазия „Властелинът на пръстените“ по музика на Хауърд Шор, забележителна обработка на виртуозния музикант Роман Ким за цигулка, кларинет, виола и симфоничен оркестър.

Сподели

Вълнуващият мултимедиен концерт Фантазия 'Властелинът на пръстените'

по музика на Хауърд Шор се очаква да запленява сърцата на меломаните на 26 юли от 19:30 часа на сцената на зала 1 във Фестивален и конгресен център във Варна. Това ще бъде вълшебната премиера за България на Фантазията "Властелинът на пръстените", която е забележителна обработка на виртуозния музикант Роман Ким за цигулка, кларинет, виола и симфоничен оркестър.

Фантазията "Властелинът на пръстените" е аранжирана специално

за световноизвестните музиканти Роман Ким (цигулка), Деница Лафчиева (кларинет), Александър Гордън (виола и диригент) и престижния Симфоничен оркестър на Враца. С тяхното изпълнение и благодарение на специалното разрешение на композитора на оригиналната музика от филмовата трилогия "Властелинът на пръстените", Хауърд Шор, публиката ще се потопи в епичния свят на тези известни филми, носители на награди "Оскар", "Грами" и "Златен глобус".

Особено внимание е отделено на партията на виолата в произведението,

като Александър Гордън, световно признат виолист и диригент, ще има възможността да дирижира оркестъра и да свири виола едновременно. Това е резултат от специалната аранжировка на Роман Ким, който със своя нестандартен подход към музикалните изяви внася уникалност и изненадващи елементи. За целта, Роман Ким е модифицирал своята цигулка с релефен гриф и ръчно изработени струни, а лъкът на инструмента е удължен, за да се постигне по-специално и неповторимо звучене. Възможно е да се каже, че това е инструментът на Роман Ким, създаден по негов вкус и с уникален звук. Друг любопитен факт е, че лъкът е направен от рециклирани кукли Барби, което му придава допълнителна необикновеност.

Концертът "Фантазия 'Властелинът на пръстените'"

обещава незабравимо музикално пътешествие във вълшебния свят на филмовата трилогия. Освен изпълнението на композициите от "Властелинът на пръстените", публиката ще може да се наслади и на музика от други известни филмови теми, аранжирани за симфоничен оркестър със звука на прочутата Симфониета-Враца под диригентската палка на Александър Гордън.
 

Купи билети за "Фантазия 'Властелинът на пръстените'"

Онлайн през платформата ePortal.BG

На сайта ще намерите информация за различните сектори и цени за билети, както и възможност за избор на удобни дата и час на концерта. Онлайн закупуването на билети чрез ePortal.BG е бързо, лесно и сигурно, като след успешната транзакция ще можете да изтеглите билетите от профила си на уебсайта.

Можете да закупите билетите си и лично на касата на Театър Българан,

където професионалният екип ще ви посрещне и помогне с избора и закупуването на билетите за концерта "Фантазия 'Властелинът на пръстените'". Заплащането може да се извърши както в брой, така и с карта, за ваше удобство.
 

Не изпускайте тази неповторима възможност да се потопите в света на "Властелинът на пръстените" през изпълнението на световноизвестните музиканти Роман Ким, Деница Лафчиева, Александър Гордън и Симфониета-Враца. Очаквайте невероятен музикален спектакъл, който ще ви отведе на едно епично пътешествие през време и пространство.

Фантазията „Властелинът на пръстените“ е аранжирана за световните музиканти със специалното разрешение на композитора на оригиналната музика към прочутата филмова трилогия и носител на „Оскар“, „Грами“ и „Златен глобус“ - Хауърд Шор. Специално внимание е отделено на партията на виолата. Всеизвестно е, че музикантът със световна слава Александър Гордън (Земцов) е виолист и диригент, и поради това Роман Ким пише партията на виолата така, че изпълнението да позволява на Александър Гордън и да дирижира едновременно оркестрантите.

Освен, че произведението Фантазия „Властелинът на пръстените“ ще бъде изпълнено за първи път в България, меломаните ще имат възможност да чуят и невероятния инструмент, на който свири виртуозът Роман Ким. Цигулката е специално модифицирана по вкуса на Роман Ким - има релефен гриф, струните са ръчно изработени от г-н Ким, а лъкът на цигулката е по-дълъг от стандартните модели. Материалът, от който е изработен, се пази в пълна тайна. Запознати твърдят, че лъкът е направен от рециклирани кукли Барби. Всички тези подобрения позволяват на Роман Ким да звучи по един много необикновен и специален начин, а публиката ще се потопи в невероятната музика от филма „Властелинът на пръстените“ с уникалното изпълнение на световно признатите  музиканти - Роман Ким, Деница Лафчиева, Александър Гордън и Симфоничния оркестър на Враца.

В програмата на мултимедийния концерт „Властелинът на пръстените“ на 26 юли във Варна ще чуем още - музика от Джон Уилямс и други любими филмови теми, аранжирани за симфоничен оркестър с неповторимия звук на Симфониета - Враца под диригентската палка на Александър Гордън.
последно представление:
26.07.2023 19:30 ФКЦ, ЗАЛА 1 Варна