Мария Сапунджиева

Сподели
Мария Сапунджиева е популярна българска актриса с театрални роли в различни преставления част от трупата на Народния театър, известна в ролите си в комедийното телевизионно шоу "Клуб НЛО". Родена в град Варна на 6 юни 1969 година. Завършила е НАТФИЗ при проф. А. Илков.

Участва в представления на Малък градски театър "Зад канала",  Първи частен театър "Ла Страда" и други. Сред театралните ий роли участва в представленията "Ромео и Жулиета" от Уилям Шекспир, "Урбулешка трагедия" на Д. Ковачевич, "Разбойници" на Фридрих Шилер, "Голямата магия" на Е. Филипо, "Таня, Таня" от О. Мухина и други.

В началото на 2000 година става част от трупата на Народния театър "Иван Вазов". Там играе в някои представления, сред които са: "Омайна нощ", „Месец на село“ от Иван Тургенев, Декамерон или Кръв и страст по Бокачо" на А. Морфов.


Други представления в които актрисата взема участия са „Да си вземеш жена от село“ от У. Уичърли, "Юн Габриел Боркман" от Хенрик Ибсен, "Дядо Коледа е боклук", "Призраци в Неапол" от Е. Филипо, и „Жените на Джейк“ от Н. Саймън, „Домът на Бернарда Алба“ от Федерико Гарсия Лорка, „Иванов“ от Антон Чехов.

Освен в народния театър, Мария Сапунджиева играе на сцената на Театър 199. Там влиза в главната роля в спектакъла "Вечерен акт" на Антон Чехов, чийто режисьор е Съни Сънински. В авторската постановка "Вересии" актрисата си партнира с актьора Тончо Токмакчиев. През 2008 година Мария Сапунджиев започва да се занимава и с преподавателска дейност – така става и художествен ръководител в младежките школи на Актьорски школи МОНТФИЗ.

Едни от най-емблематичните си роли Мария Сапунджиева изиграва в комедийното телевизионно шоу "Клуб НЛО". Освен него през 2010 година актрисата взема роля в комедийното предаване "Пълна лудница".