Моню Монев

Сподели
Моню Монев е български театрален и тв актьор по-известен с историческата сага „Дървото на живота“. На малкият екран става по-популярен след българския сериал „Откраднат живот“ за ролята на доц. Мазов.
 
Монев е роден на 6 юни 1974 година в Бургас. Завършил е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1997 година при видният български режисьор от арменски произход – проф. Крикор Степан Азарян в спеациалност „актьорско майсторство“.

Негов преподавател е бил и големият български актьор, комик и водещ Тодор Колев. Като дете е учил пиано в музикалното училище „Проф. Панчо Владигеров“. След това през 1993 година учи в ПГ по механоелектротехника и електроника.
 
След ВИТИЗ в началото на 1998 година играе в театъра на българската армия. Така до средата на 2006 година. По това време става съосновател и директор на ТК „Некском“. На поста изпълнителен директнор е до 2008 година.

След това 2 години по-късно основава и ресторант стил „fast food italiano“. Последно телевизонният зрител можеше да види Монев в сезон 11 на предаването „Като две капки вода“ излъчвано по Нова.


В театъра изпълнява различни роли в постановки като „Хамлет“, „Война и Блудство, Блудство и Война“, „Женитба“, „Майстора и Маргарита“. „Буре барут“, „Хенрих IV“, „Илюзията“, „Опит за летене“, „Черна комедия“, „Агамемнон“, „Войцек“, „Буре барут“ и други

Свързани събития