Павел Иванов

Сподели
Павел Иванов е български актьор известен най-вече в ролята си на Тодор в комедийният сериал по БТВ "Татковци". В началото на кариерата си младият актьор може да бъде видян в различни представления в  Драматичния театър "Сава Огнянов". Роден е на 8 септември 1993 година в град Русе.

Завършил е НАТФИЗ "Кръстю Сарафов" през 2016 година, специалност "актьорско майсторство" в класа на емлематичният актьор за българското кино проф. Стефан Данаилов.

Още преди да завърши, през 2014 година е част от трупата на Народния театър "Иван Вазов". Там играе в постановки като "Двубой", "Тигърът", "Среща в Санлис", "Виновният", "Един безумен ден", "Цветът на дълбоките води", "Лунатици", "Приятна жена в лоша компания" и други. Може да бъде видян и в постановки на Младежкия театър "Николай Бинев".

Дебют в киното прави през 2018 година с телевизионният сериал „Полицаите от края на града“,в ролята на Кико (второстепенна роля). По-късно през 2021 година става известен в комедийния сериал „Татковци“ в ролята си на ветеринарния доктор Тодор. Там негови колеги са актьорите Христо Пъдев, Филип Буков, Стоян Дойчев и др. Същата година на благотворителния концерт „Българската Коледа“ си партнира с Ая Алексиев като водещ на благотворителната кампания.