ePortal.BG

Програма

Избери град  
списък календар
Изберете си любимото събитие от нашата богата програма на театрални постановки и концерти

Билети онлайн за най-добрите места на най-добрите цени. Само в ePortal.BGАвгуст 2024

03 Август - ОТКАЧЕНА ФАМИЛИЯ

цени от: 25 лв.
20:30
Летен театър
Варна
ОТКАЧЕНА ФАМИЛИЯ комедията, която възкресява изкуството на фарса Във време, когато театърът търси нови пътища към сърцата и умовете на своята аудитория, една постановка изпъква със своята смелост да се върне към корените на истинската комедия. "Откачена фамилия" на Рей Куни, под режисурата на Валентин Танев, не само че обещава да бъде един от най-забавните и развлекателни събития на театралната сцена в България, но и се превръща в мост между класическия фарс и съвременните тенденции в драматургията. Уникалността на "Откачена фамилия" идва не само от виртуозната игра на изключителния актьорски състав, включващ имена като Мария Сапунджиева, Валентин Танев, Димитър Баненкин, но и от самата структура на пиесата. Рей Куни, наричан нерядко "Кралят на комедията", успява да преобрази ежедневните заблуди и недоразумения във върховно театрално изкуство, като същевременно поставя под въпрос границите между реалността и измамата.   Сюжетът на пиесата е изграден около случайна среща в интернет, която довежда до поредица от комични ситуации, превръщайки живота на главните герои в абсурден, но изключително забавен хаос. Когато Даниел и Катрин откриват, че бащите им са въвлечени в една и съща ситуация, те се опитват да разплетат клубока от лъжи и недоразумения, но всеки техен опит само допълнително усложнява нещата. Въпреки че "Откачена фамилия" се представя като лека и развлекателна комедия, пиесата засяга редица сериозни теми като семейните връзки, истинността на чувствата и стремежа към щастие. Чрез смяха и заблудите на своите герои, Куни поставя въпроса за важността на честността и откритостта в отношенията. Значението на режисурата на Валентин Танев известен е със своята способност да открива нови измерения във вече познати текстове, внася свежест и динамика в "Откачена фамилия". Той успява да навигира енергията на актьорите така, че всяка сцена да бъде изпълнена с остроумие и да предава многопластовостта на човешките емоции. Актьорската игра в комедията Мария Сапунджиева и Валентин Танев, заедно с останалата част от актьорския състав, демонстрират не само изключителен талант, но и рядко срещана химия на сцената, която превръща всеки момент от "Откачена фамилия" в незабравимо театрално преживяване. Тяхната способност да превърнат дори най-абсурдните ситуации в истински израз на човешките страсти и слабости е ключова за успеха на постановката.   Купи билети за комедията ОТКАЧЕНА ФАМИЛИЯ пиеса, която ни напомня за магията на театъра – способността му да ни кара да се смеем на глас, докато същевременно размисляме върху сложността на живота и отношенията. Това е спектакъл, който със сигурност не бива да се пропуска от всеки, който цени качествения театър, изпълнен с хумор, топлина и неочаквани обрати.

19 Август - ОБИЧ И ПЕСЕН

цени от: 25 лв.
20:30
Летен театър
Варна
Концерт ОБИЧ И ПЕСЕН ТУРНЕ 2024 е отново тук. През 2024 година, музикалната сцена на България ще се озари от едно изключително музикално събитие, което обещава да събере любителите на различни музикални жанрове под един покрив. "Турне Обич и Песен 2024" е не просто концертна поредица, а един грандиозен фестивал на музиката, където звезди от различни музикални епохи и стилове ще споделят една сцена, за да предложат на публиката си незабравимо преживяване. Сред изпълнителите са ветераните и новите звезди на българската музикална сцена от рок легендите "Диана Експрес", отбелязващи половин век на сцена, до диско-иконите Братя Аргирови и легендарната Мими Иванова, чийто глас е символ на българската естрада. Фолклорните мелодии ще бъдат представени от Нелина, а емблематичната песен „Честит рожден ден“ ще оживее в изпълнение на Мая Нешкова. Всичко това се съчетава с уникалното присъствие на рок-легендата Силвия Кацарова и нейната дъщеря Теди Кацарова, които ще добавят модерен привкус към вече забележителния списък на участници. Допълнителен чар ще внесе дует Шик, известен със своите нежни мелодии и дълбоки текстове изпяти от Красимир Гюлмезов и Виолета Гюлмезова.   Концертът "Обич и песен" не е просто спектакъл, а истинско празненство на българската музика, където класиката и съвременните тенденции се преплитат в едно. Сред оживените хитове ще чуем "Майчице свята", "Наследство", "Срещу вятъра" и много други, които са оставили ярка следа в сърцата на слушателите.   Купи билети за Турне Обич и Песен 2024 концертта предлага на своите посетители не просто концертно изживяване, а едно пътуване през времето и емоциите, вдъхновено от музиката и обичта, която тя носи. Това турне ще докосне душите на всички, които търсят качествена музика и истински чувства, оставяйки във всеки от нас спомен за един незабравим музикален празник.

24 Август - МОЛБА ЗА НАПУСКАНЕ

цени от: 30 лв.
21:00
Летен театър
Варна
Комедия МОЛБА ЗА НАПУСКАНЕ на Алексей Клас В света на театъра, където всяка постановка се стреми да предаде уникално послание, "Молба за напускане" се откроява с нестандартен подход и изключителен актьорски състав. Автор на пиесата е Алексей Клас, а режисьорските нишки са в ръцете на Богдан Петканин, които заедно с актьорите Руслан Мъйнов, Петьо Петков - Шайбата, Филип Буков, Антоан Петров, Силвестър Силвестров и Петър Данов създават свят, в който комедията и трагедията на ежедневието се преплитат в непредсказуем танц. Постановката "Молба за напускане" е вдъхновена от абсурдните и същевременно реалистични аспекти на корпоративния живот. Представяйки един алтернативен свят, където работата е източник на радост и никой не съжалява за своите житейски избори, пиесата използва хумора, за да подчертае иронията и абсурдността на нашето ежедневие. В тозе вселена, хората работят с удоволствие, закъсняват с радост и остават извънредно, без да искат да напускат работното си място, а в края на деня, дори и пицата е предмет на хумористично обсъждане. Съчетанието от искрен актьорски талант и стегната режисура прави "Молба за напускане" не просто театрален спектакъл, а истинско изживяване, което задълбочава възприятията ни за реалността и щастието в работната среда. В следващите раздели, статията ще продълбочи анализа на ключовите елементи на постановката, характерните за нея теми и влиянието, което тя оставя върху аудиторията. Също така, ще включи интервюта с актьорите и творческия екип, които ще разкрият повече за подготовката, предизвикателствата и личните впечатления от работата по тази запомняща се постановка. Освен актьорския брилянт и режисурата, не можем да пренебрегнем важността на сценографията и костюмите като с майсторство се създава визуалното оформление, отговарящо на динамиката и темата на постановката. Всяка детайл от сцената допълва образите на персонажите, подчертавайки абсурдността и комичността на техните ситуации. Костюмите са вариация от строго делови до ярко карикатурни, което усилва въздействието на всяка сцена и добавя дълбочина на наратива. Купи билети за МОЛБА ЗА НАПУСКАНЕ диалозите в комедията са остроумни и изпълнени със сатира, като в тях често се срещат отклики към съвременни социални и културни теми. Текстът на Алексей Клас е написан с изключителна чувствителност към детайла и разбиране за човешката психология, което позволява на актьорите не само да въплътят своите роли, но и да провокират публиката да размисли за значението на "щастието" в собствения си живот. С това, постановката предлага не просто забавление, а и платформа за размисъл, която остава в съзнанието на зрителя дълго след падането на завесата.

29 Август - ГРАМОФОНЪТ

цени от: 35 лв.
20:30
Летен театър
Варна
Моноспектакъл ГРАМОФОНЪТ на Виктор Калев е постановка, която излиза извън рамките на традиционния театър, превръщайки се в една дълбоко лична разказна пътека. Виктор Калев, известен със своето умение да вдъхва живот на разнообразни характери, този път се представя в неочаквана светлина - като разказвач на собствените си истории, спомени и мечти. Този аспект на представлението позволява на зрителите да се докоснат до интимния свят на артиста, да усетят неговите най-искрени емоции и да прозрат сложността на неговата личност и творчество. Това е една различна, интимна и емоционалена театрална постановка, която е по идея и разкази от неговия живот. Той е създаден да бъде едно пътешествие през времето, изпълнено с носталгия, хумор и любов, в което зрителят ще се сближи с една сбъдната мечта. Спектакълът е изграден върху лични истории на актьора и популярни песни на български изпълнители, като текстовете са на Ваня Щерева. Той е направен да провокира много емоции и да направи публиката да изпита истинската магия на театъра.   В продължение на повече от два часа Виктор Калев изпълнява множество роли и пее песни на любими български изпълнители. Той излиза на сцената без грим и перуки, за да може да бъде себе си в това представление и да покаже на зрителите всички емоции и страсти, които го карат да бъде актьор и певец.   Музиката в ГРАМОФОНЪТ играе централна роля, като пренася аудиторията в различни епохи и емоционални състояния. От изпълнения на класически български песни до съвременни мелодии, Калев демонстрира своята широка палитра от музикални таланти. Той не само пее, но и взаимодейства с музиката по начин, който разкрива неговата дълбока връзка със звуците и ритмите, превръщайки всяка песен в уникално преживяване.   В спектакълът ГРАМОФОНЪТ Виктор Калев умело балансира между драматичния реализъм и комедийните елементи. Той използва хумора не само като средство за развлечение, но и като инструмент за разкриване на дълбоки истина за живота и човешката природа. Комедийните моменти в представлението често служат като контрапункт на по-сериозните теми, които се разглеждат, създавайки едно богато и многослойно артистично изживяване.   Един от най-силните аспекти на ГРАМОФОНЪТ е начинът, по който Виктор Калев взаимодейства с публиката. Той не е просто изпълнител на сцената, а участник в диалог с аудиторията. Това взаимодействие допринася за усещането, че зрителите са част от самия спектакъл, като по този начин те стават свидетели не само на театрално представление, но и на истински човешки опит. ГРАМОФОНЪТ се явява като зряло отражение на съвременната българска култура и творчество. Чрез комбинацията от лични разкази, музика и театрално изкуство, Виктор Калев създава мост между миналото и настоящето, между традициите и съвременните тенденции. Това представление е не само отдаване на почит към богатото културно наследство, но и прозорец към съвременните артистични изразни средства и творчески поиски. Идеята на спектакъла е да се покаже, че една мечта може да се сбъдне, ако човек я гони и не се отказва от нея. „Грамофонът“ разказва историята на един човек, който е успял да преодолее трудностите на живота и да се превърне в любим актьор и певец на мнозина.   Концерт-спектакълът ГРАМОФОНЪТ на Виктор Калев е изключително артистично преживяване, което преодолява границите на обикновеното театрално представление. Това е вълнуващо пътешествие през живота и изкуството на един от най-талантливите български артисти, което предоставя на зрителите уникален поглед към света на театъра, музиката и човешките емоции. ГРАМОФОНЪТ е доказателство за несравнимото майсторство на Виктор Калев и неговата способност да създава изкуство, което докосва сърцата и умовете на публиката.   Купи билети за Грамофонът на Виктор Калев - онлайн продажба на билети в платфотмата на ePortal.BG - на касите на Театър БЪЛГАРАН, Фестивален комплекс Варна и Летен театър ВАРНА   ГРАМОФОНЪТ на Виктор Калев е не само един спектакъл, но и единствено уникално преживяване, което не трябва да се пропуска. В този автобиографичен концерт-спектакъл зрителите ще бъдат заловени от интимната атмосфера и емоционалната сила на разказите от живота на самия актьор. Виктор Калев споделя с публиката своите преживявания, трудностите, надеждите и радостите, като на фона на популярни български песни създава истинско театрално шоу. Зрителите ще бъдат отнесени на пътешествие във времето, където ще се срещнат с моменти, които са оформили актьорската кариера и личността на Виктор Калев. "Грамофонът" е история за мечтите, упоритостта и сбъднатите надежди, които са вдъхновение за всеки, който си поставя цели и се стреми към тях. Този спектакъл е възможността да бъдете част от вълнуващото пътешествие на един голям български артист. Присъствието в "Грамофонът" е не само преживяване на магията на театъра, но и почит към Виктор Калев и неговото изкуство. Не пропускайте тази неповторима възможност, купете своите билети за театъра сега и се потопете в света на Виктор Калев и неговите вълнуващи разкази и изпълнения. Той е пълното изразяване на любовта към театъра и към живота. Този концерт-спектакъл е възможността да се насладите на многобройните таланти на Виктор Калев и да се потопите в една история, която няма да ви остави равнодушни. Определено, този спектакъл е непропусната възможност за всички почитатели на театъра и музиката.

ePortal.BG e надежден източник за билети за театър и концерти за най-големите и най-очаквани събития във Фестивален комплекс Варна, Летен театър и Спортната зала Варна.

Нашата мисия е да Ви предоставим най-лесния начин за закупуване на билети за вашите любими театрални постановки и концерти, без да се налага да стоите в дълги опашки и да губите време. Нашият уеб сайт е дизайниран така, че да можете да закупите билети за всички нашите събития бързо и лесно, без да се налага да напускате удобството на дома си.

Онлайн билети и програма за театър и концерти

във Фестивален и конгресен център Варна, Летен театър Варна, Дворец на културата и спорта Варна , Ретро клуб и бар & ресторант MoonLight на Варненският плаж.
Очакваме Ви да се присъедините към нашето мултикултурно семейство на любителите на театъра и концертите и да споделите незабравими моменти заедно с нас! . Заповядайте на театър във Варна!
Закупете билета си още днес!
Ние сме готови да Ви осигурим незабравимо изживяване и много забавление на всички събития, които предлагаме.
 

Без значение дали сте любител на театрални постановки или музикални концерти,

ePortal.BG е тук, за да се погрижи за вашата културна наслада. Със сигурност в програмата на Фестивалния и конгресен център Варна, Летния театър Варна, Двореца на културата и спорта Варна, Ретро клуба и бара & ресторант MoonLight на Варненският плаж, ще откриете събития, които ще задоволят вашия изискан вкус и интереси. От забавни комедии и драматични постановки до грандиозни музикални изпълнения и концерти на световни звезди, нашата програма ви предлага множество възможности за културно обогатяване и незабравими преживявания.

Закупете билетите си онлайн

и се наслаждавайте на най-добрите места на най-добрите цени. Нашата мисия е да направим процеса на закупуване на билети лесен и удобен, без да прекъсвате уютния си домашен комфорт. Нашият уеб сайт е създаден така, че да ви предостави бърз и сигурен начин за резервация на желаните събития с няколко клика на мишката.

Изживейте магията на театъра и музиката във Варна

и се насладете на културното разнообразие, което този красив град предлага. Очакваме ви да станете част от нашето мултикултурно семейство на любителите на изкуството и да се наслаждавате на невероятни представления и забавления заедно с нас! Заповядайте на театър във Варна и се насладете на избрания от вас спектакъл или концерт, защото културата ни обединява и радва сърцето. Не пропускайте да се потопите в света на изкуството и да създадете незабравими спомени с ePortal.BG!