ePortal.BG

Програма

списък календар
Изберете си любимото събитие от нашата богата програма на театрални постановки и концерти

Билети онлайн за най-добрите места на най-добрите цени. Само в ePortal.BGФевруари 2024

26 Февруари - НАШЕНЕЦ

19:00
ФКЦ, ЗАЛА 1
Варна
Моноспектакъл НАШЕНЕЦ - 30 години на Мариус Куркински в сцена На театралната сцена пресъздава духа на Чудомир и вълнуващият свят на изкуството, където се сблъскват страст, талант и магия, винаги е бил отражение на човешката душа и обществото. В този уникален театрален контекст се вписва и моноспектакълът "НАШЕНЕЦ" по произведения на Чудомир, което със своята национална премиера предоставя на публиката изключителната възможност да се потопи в смеха и мъдростта на българския писател и журналист. В основата на моноспектакъла стои изключителният талант на Мариус Куркински, актьор с 30-годишен опит на сцената. Този магнетичен артист се превръща в вълшебник, когато застане пред публиката. За тази специална постановка, Мариус Куркински не само играе, но и режисира, създавайки едно незабравимо изживяване за всички зрители. "НАШЕНЕЦ" не просто е спектакъл, а истинско пътуване из душата и мислите на Чудомир. Разбира се, с многозначителното творчество на този български сатирик, автор на уморителни разкази, наречени "гневни писма", изпълнени с дълбок смисъл и мъдрост. Чрез невероятния талант на Мариус Куркински, зрителите ще се срещнат с остроумието на Чудомир, неговите виждания за живота и обществото, представени през притчите на смешни и порой трогателни истории. С майсторството на истинския актьор, Куркински предава всяка нотка от смеха, сърцето и ума на Чудомир. Продуцентът на моноспектакъла "НАШЕНЕЦ" е Ажур Пико, който създава обстановката за вълнуващата среща между публиката и Мариус Куркински. След години на сцената и безупречни изпълнения в роли, актьорът се събира около нов проект, който обещава да впечатли зрителите. Защо "НАШЕНЕЦ" трябва да бъде вашето следващо театрално посещение? По този начин сцената предоставя уникална възможност за среща с българския дух, изразен в комични разкази и състрадателни притчи. Чудомир не е само писател, той е нашето огледало, което ни накарва да се замислим и усмихнем в едно. Продължавайки традицията на чудесните театрални постановки, "НАШЕНЕЦ" пренася публиката в свят, където мъдростта на Чудомир и магията на Мариус Куркински обединяват сили. Резултатът е невероятен спектакъл, който съчетава умение, страст и истински театрален дух. Представлението "НАШЕНЕЦ" се нарежда сред тези постановки, които оставят следа в сърцата на зрителите. Възможността да се срещнем със сатиричния свят на Чудомир и да го изпитаме през гласа и израза на Мариус Куркински е нещо, което не трябва да се пропуска. Така че, ако искате да бъдете част от невероятното театрално преживяване, ако искате да се смеете и да се замисляте същевременно, ако искате да видите как се сплитат и преплитат два велики таланта- Чудомир и Мариус Куркински, тогава "НАШЕНЕЦ" е вашият най-добът избор. Не пропускайте да се потопите в смешния и философски свят на този магичен моноспектакъл, който съчетава гениалността на двама изключителни творци. Билети ще откриете онлайн в ePortal.BG и на касата на Театър БЪЛГАРАН!

27 Февруари - ЗА СНАХИТЕ И СВЕКЪРВИТЕ

цени от: 15 лв.
19:00
ФКЦ, ЗАЛА 1
Варна
Театралната постановка За снахите и свекървите, режисирана от Красимир Демиров и представена от ДТ "Йордан Йовков", е уникален театрален опит, който изследва един от най-вечните и интригуващи конфликти в човешките взаимоотношения – този между снахата и свекървата. Тази постановка, включваща актьорите Любов Николова, Татяна Христова, Филип Янев, Стефан Сърчаджиев, Велизара Петкова, Валентин Андреев-Рафе и Васил Василев, е не просто театрално представление, а дълбок поглед към сложните човешки емоции и взаимоотношения. Сюжетът на "За снахите и свекървите" е вдъхновен от народните истории и проследява живота на едно семейство, в което сърцевината на драмата е взаимоотношението между свекървата и нейната снаха. Конфликтът е разгърнат около личността на сина – обект на обожание за майка си и съпруг за своята жена. Постановката представя различните гледни точки, като разкрива дълбочината на човешките емоции, вярностите и недоразуменията. В "За снахите и свекървите" актьорският състав е изключителен. Любов Николова и Татяна Христова в ролите на свекървата и снахата, съответно, представят впечатляващи и реалистични изпълнения. Тяхното актьорско майсторство превръща всекидневните ситуации в истински театрални шедьоври. Филип Янев, Стефан Сърчаджиев, Велизара Петкова, Валентин Андреев-Рафе и Васил Василев също внасят своя принос в динамиката на представлението със своите уникални характери. Режисурата на Красимир Демиров е изпълнена с творчески подходи, които правят спектакъла истинско визуално и емоционално преживяване. Сценографията и костюмите допълват драматичния тон на пиесата, като създават усещане за автентичност и времева точност. Музикалното оформление, под ръководството на композитора Антони Дончев, добавя допълнителен слой към театралното изживяване. Музиката е внимателно подбрана, за да отразява настроението и емоциите на сцената, като по този начин усилва въздействието на драматичните моменти. Купи билети за ЗА СНАХИТЕ И СВЕКЪРВИТЕ театрална постановка, която успява да съчетае комедийните и драматични елементи, за да представи една сложна и многопластова картина на човешките отношения. Този спектакъл е не само забавление, но и възможност за размисъл върху вечните човешки теми като семейството, любовта и конфликтите. Постановката е доказателство за изкуството на българския театър да разказва истории, които са актуални и вдъхновяващи. "За снахите и свекървите" е задължително преживяване за всеки ценител на театъра, търсещ дълбоко и значимо съдържание.

28 Февруари - УРОК ПО БЪЛГАРСКИ

цени от: 10 лв.
19:00
ФКЦ, ЗАЛА 1
Варна
УРОК ПО БЪЛГАРСКИ - ода за духа и сърцето на България Театър "Българска армия" представя "Урок по български" - поетичен спектакъл, който се превръща в триумф на словото и духа на Иван Вазов, известен като Патриарха на българската литература. Режисиран от Иван Налбантов и с участието на актьорите Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев и други, спектакълът представя уникална смесица от драма, поезия и история, оживяваща страниците на Вазовите произведения. "Урок по български" е сценична адаптация, която преоткрива Вазовите произведения. Адаптацията на Иван Налбантов пренася зрителя в сърцевината на българската душа, изразена през поезията и прозата на Вазов. Спектакълът включва творби като "Паисий", "Българският език", "Раковски" и много други, като по този начин представя историческите и културни корени на България. Актьорският състав, включващ имена като Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева-Нети, Веселин Анчев и др., въплъщава духа на Вазовите герои с изключителна страст и проникновеност. Всяко изпълнение е уникално, като добавя собствени нюанси и интерпретации на вечните произведения. Изразителната игра на актьорите превръща класическите текстове в жива и динамична презентация, която събужда емоции и размисли. Режисурата на Иван Налбантов изкусно води зрителя през различни епохи и емоционални състояния. Сценографията на Нина Пашова и музиката на Дони - Добрин Векилов създават атмосфера, която подчертава драматизма и красотата на Вазовите произведения. Визуалните и аудио елементи обогатяват преживяването и допринасят за създаването на един незабравим спектакъл. "Урок по български" е повече от литературно представление; то е поглед към българската душа, история и култура. Пиесата преплита исторически моменти с лични разкази, показвайки дълбоката свързаност между народната идентичност и литературното наследство на Вазов. Това е празник на българския дух и израз на уважение към един от най-великите български писатели.   Купи билети за Урок по български спектакъл на на Театър "Българска армия", който се превръща в мост между миналото и настоящето, между поезията и реалността. Този театрален урок е не само възпоменание за Вазов и неговото наследство, но и покана за съвременния зрител да преоткрие и възприеме българската литература и история по нов, свеж начин. Спектакълът е мощно припомняне на богатството и красотата на българския дух, представено чрез магията на театралното изкуство.

ePortal.BG e надежден източник за билети за театър и концерти за най-големите и най-очаквани събития във Фестивален комплекс Варна, Летен театър и Спортната зала Варна.

Нашата мисия е да Ви предоставим най-лесния начин за закупуване на билети за вашите любими театрални постановки и концерти, без да се налага да стоите в дълги опашки и да губите време. Нашият уеб сайт е дизайниран така, че да можете да закупите билети за всички нашите събития бързо и лесно, без да се налага да напускате удобството на дома си.

Онлайн билети и програма за театър и концерти

във Фестивален и конгресен център Варна, Летен театър Варна, Дворец на културата и спорта Варна , Ретро клуб и бар & ресторант MoonLight на Варненският плаж.
Очакваме Ви да се присъедините към нашето мултикултурно семейство на любителите на театъра и концертите и да споделите незабравими моменти заедно с нас! . Заповядайте на театър във Варна!
Закупете билета си още днес!
Ние сме готови да Ви осигурим незабравимо изживяване и много забавление на всички събития, които предлагаме.
 

Без значение дали сте любител на театрални постановки или музикални концерти,

ePortal.BG е тук, за да се погрижи за вашата културна наслада. Със сигурност в програмата на Фестивалния и конгресен център Варна, Летния театър Варна, Двореца на културата и спорта Варна, Ретро клуба и бара & ресторант MoonLight на Варненският плаж, ще откриете събития, които ще задоволят вашия изискан вкус и интереси. От забавни комедии и драматични постановки до грандиозни музикални изпълнения и концерти на световни звезди, нашата програма ви предлага множество възможности за културно обогатяване и незабравими преживявания.

Закупете билетите си онлайн

и се наслаждавайте на най-добрите места на най-добрите цени. Нашата мисия е да направим процеса на закупуване на билети лесен и удобен, без да прекъсвате уютния си домашен комфорт. Нашият уеб сайт е създаден така, че да ви предостави бърз и сигурен начин за резервация на желаните събития с няколко клика на мишката.

Изживейте магията на театъра и музиката във Варна

и се насладете на културното разнообразие, което този красив град предлага. Очакваме ви да станете част от нашето мултикултурно семейство на любителите на изкуството и да се наслаждавате на невероятни представления и забавления заедно с нас! Заповядайте на театър във Варна и се насладете на избрания от вас спектакъл или концерт, защото културата ни обединява и радва сърцето. Не пропускайте да се потопите в света на изкуството и да създадете незабравими спомени с ePortal.BG!