ePortal.BG
„БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА НАКРАТКО“ от Иво Сиромахов

БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА НАКРАТКО


7 гласа


Актьори:
Ненчо Илчев Ненчо Илчев Антоан Петров Антоан Петров Мария Игнатова Мария Игнатова

Времетраене: 100 мин.
БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА НАКРАТКО
Комедия от Иво Сиромахов
Участват - Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров
Режисьор - Златомир Молдовански
Художник и сценограф - Ивелина Минева
Музикално оформление - Dtrax Ivanoff

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви

 

Сподели
Телевизионната звезда Мария Игнатова стъпва за пръв път на театрална сцена в комедията на Иво Сиромахов „Българската литература накратко“.

Действието на пиесата се развива в класната стая на едно училище. Трима учители (в ролите - Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров) са изправени пред предизвикателството да преподадат цялата българска литература атрактивно и модерно, така че да бъде разбрана от съвременните ученици.

Учителите всеотдайно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина и правят инсценировки на моменти от „Под игото“, „На браздата“, „По жицата“.

През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“ разказва за абсурдната ситуация в българското образование и нелепостите, с които се сблъскват ученици и учители.

Приятно гледане !
последно представление:
13.11.2023 19:00 ФК, ЗАЛА 1 Варна