ePortal.BG

ГИМНАСТИКА ЗА БРЕМЕННИ


6 гласаАктьори:
Цветана Горкиева Цветана Горкиева Борислав Сарафанов Борислав Сарафанов Делчо Чолаков Делчо Чолаков Теодор Софрониев Теодор Софрониев

Времетраене: 93 мин.
ГИМНАСТИКА ЗА БРЕМЕННИ
от Здрава Каменова 
Режисьор: Петринел Гочев
Сценография и костюми Надя Василева
Авторска музика Студио Елисей
Със специалното участие на актрисата от Народен театър „Иван Вазов“ – ГЕРГАНА ЗМИЙЧАРОВА
Участват: Ива Кирова, Ина Георгиева, Росица Огнянова, Цветана Горкиева, Борислав Сарафанов, Делчо Чолаков, Калин Костадинов, Тодор Софрониев

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

ГИМНАСТИКА ЗА БРЕМЕННИ комедия от Здрава Каменова

Театралната сцена отново оживява с една изключително оригинална и забавна постановка, която обещава да ви остави с богата палитра от емоции. "Гимнастика за бременни" е комедия, която разглежда едно от най-вълнуващите и трансформиращи преживявания в живота на човека – бременността. Четири бременни жени се срещат в една съдбоносна гимнастическа зала, където предстои не само да споделят упражнения, но и да преживеят една от най-непредвидимите нощи в живота си.

Под режисурата на Петринел Гочев,

постановката разплита истории на любов, приятелство и лично преоткриване, смесвайки хумор с драматични и неочаквани обрати. Сценарият, дело на Здрава Каменова, предлага на зрителите да надникнат зад кулисите на този значим житейски момент през призмата на четирима различни характера, чиято обща точка е предстоящото майчинство.

Главните роли са поверени на изключително талантливи актьори

Ива Кирова, Ина Георгиева, Росица Огнянова, Цветана Горкиева, които се справят блестящо с предизвикателствата на своите герои. Специалното участие на Гергана Змийчарова, актриса от Народен театър "Иван Вазов", придава допълнителен блясък и професионализъм на продукцията.

Сценографията, дело на Надя Василева,

е остроумно и функционално оформена, създавайки идеалната обстановка за развитието на комедийната интрига, докато музикалният акцент на Студио Елисей добавя към динамиката на представлението.
"Гимнастика за бременни" не е просто комедия за бременността като физическо състояние. Тя е разказ за измеренията на човешката душа в моменти на криза, за личното израстване и за това как непредвидимите житейски обрати могат да ни сближат по начини, които никога не сме предполагали.

Както казва Здрава Каменова, автор на пиесата,

тази постановка е пътуване към себе си и към другите, към разбирателството и новите начала. Тя предлага на зрителите не само да се смеят, но и да се замислят над смисъла на промените, които всеки от нас преживява.
Не пропускайте възможността да станете част от тази уникална театрална авантюра, която обещава да бъде толкова обогатяваща, колкото е и забавна.

Купи билети за комедията "Гимнастика за бременни"

представление, което оставя следа, променя и провокира, прави ви по-богати с едно ново изживяване, което ще помните дълго.
 
Четири бременни жени и четирите на име Мария се запознават на курс по гимнастика за бременни, а това запознанство ги отвежда до едно необмислено бягство и до най-лудата нощ в живота им. Една пиеса за най-екстремното, най-трансформиращото преживяване, а именно бременността, как жените и мъжете преминават през нея и оцеляват ли любовта, избора да си родител. Елате на едно пътуване през абсурдите, лудостта, стриите и любовта на четири бременни жени, четирима мъже и една ексцентрична лекторка. Не обещаваме да е безопасно!  Има огромен риск да минете през доста емоции от смях до сълзи и обратно, няколко пъти.

Здрава Каменова

“Вие чакате дете? Погледнете пак чертичките. Две са, нали? Ясно! Вдишайте, издишайте! Всичко тепърва започва. Досега сте карали малка, маневрена, симпатична спортна кола, а сега се налага да се научите да управлявате ТИР, автобус ИКАРУС, трактор или фадрома. Ще имате нужда от шофьорска книжка за това дълго 9-месечно пътуване. Не се тревожете, вие сте на правилното място, за да я получите! Добре дипли в нашия иновативен , супер профилиран, бърз , уникален, универсален курс “Гимнастика за бременни” очакваме ви…

Гергана Змийчарова