комедийната постановка „ГОРКАТА ФРАНЦИЯ“

ГОРКАТА ФРАНЦИЯ


19 гласа
03 Юли 2024 19:00Варна - ФКЦ, ЗАЛА 1 билети
Актьори:
Александър Дойнов Александър Дойнов Фахрадин Фахрадинов Фахрадин Фахрадинов Анелия Луцинова Анелия Луцинова Катерина Евро Катерина Евро Александър Кадиев Александър Кадиев

Времетраене: 95 мин.
ГОРКАТА ФРАНЦИЯ
Комедия от Жан Ко
Режисьор: Богдан Петканин
Участват: Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катерина Евро, Фахрадин Фахрадинов, Анелия Луцинова
Продуцент: Фери Арт

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

Театралната постановка "Горката Франция" е комедия от Жан Ко,

която поставя в центъра на сюжета сблъсъка на поколения, сексуалната ориентация, ценностните стойности, идеалите и любовта. Това е история за едно такси, което познава Париж като своя джоб и знае, че всичко, което е знаел, никога не е било такова. Представлението е по режисурата на Богдан Петканин, а участват актьорите Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катерина Евро, Фахрадин Фахрадинов и Анелия Луцинова.
 

Горката Франция е комедия, която се играе с голям успех във Франция

и успява да зарадва много зрители с безумно смешните моменти и блестящите актьорски изпълнения. Представлението успява да създаде атмосфера на забавление и смях до плач, а на места дори и до рев. Темите, които комедията изпъква, са много актуални и докосват въпроси, които са на дневен ред.

В спектакъла се разказва за мъж, който работи като таксиметров шофьор в Париж. Той е на пенсия, но все още продължава да кара такси, за да може да преживее и да плаща за живота си. Една нощ той среща млада жена, която го моли да я заведе на определен адрес в града. В момента, в който я кара, той разбира, че тя е лесбийка и има план да се срещне с приятелката си. Това е само началото на забавната история, която ще се развие на сцената пред очите на зрителите.
 

В "Горката Франция" се разглеждат множество теми и проблеми,

които са актуални в съвременното общество. Те включват сблъсъка на поколенията, сексуалната ориентация, ценностните стойности, идеалите и любовта. Срещаме герои, които са готови да поставят на карта всичко, което имат, за да избягат от суетата и скучното ежедневие. Но животът им се променя в една мъглива парижка сутрин, когато те се срещат в едно такси.
 

Главният герой, игран от Александър Дойнов,

е млад художник, който мечтае да стане известен. Той се запознава с Мишел (Александър Кадиев), опитен танцьор и гей, който му помага да се освободи от неговите страхове и да се приближи до своята мечта. Катерина Евро играе ролята на София, която се оказва главен конкурент на главния герой в борбата за успех.
 

Всички герои в театралната постановка са емблематични представители на съвременното общество,

което търси идеали и смисъл в света на изкуството и културата. Постановката показва, че търсенето на своя път в живота може да бъде трудно, но всички герои откриват своя път и се радват на успеха, който е постигнат благодарение на тяхната упоритост и труд.


"Горката Франция" е една забавна театрална комедия,

която показва, че смяхът е лекарство за душата. Героите ни учат да не се отказваме, дори когато нещата изглеждат безнадеждни, и да продължаваме да следваме мечтите си. Режисьорът Богдан Петканин и актьорите Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катерина Евро, Фахрадин Фахрадинов и Анелия Луцинова успяват да пресъздадат забавната атмосфера на театралната постановка във Варна и да заредят публиката с много положителни емоции и усмивки.


Насладете се на блестящи актьорски изпълнения и безумно смешни моменти, смях до плач, и рев от смях… Горките ние, вие… Те…
Горката Франция! Горката Холандия, Албания, Австрия, България, Чехия, Словения…
Една мъглива есенна парижка сутрин, под звуците на стар френски акордеон, шума на Сена и мириса на току-що изпечени кроасани, изсвирват спирачки на парижко такси…

Такси, познаващо нощта и срамните парижки утрини.

Такси, което знае колко непредвидим може да бъде Париж… И един човешки живот.

Колко странно и бързо можеш да разбереш, че всичко което си знаел някога, никога не е било такова… Странно ли казах?

По-скоро щуро, безумно, безумно смешно…

„Горката Франция“ е една комедия за сблъсъка на поколения, сексуална ориентация, ценностни стойности, идеали и любов. Любов в различните и проявления, форми и измерения…

„Горката Франция“ се играе със значителен успех във Франция. С представянето в България се е заел актьорът Фахрадин Фахрадинов, познат най-вече на телевизионните зрители от сериала „Забранена любов“.