ePortal.BG
моноспектакъла на Мариус Донкин ГОСПОДИН ИБРАХИМ И ЦВEТЯТА НА КОРАНА

ГОСПОДИН ИБРАХИМ И ЦВЕТЯТА НА КОРАНА


5 гласа


Актьори:
Мариус Донкин Мариус Донкин

Времетраене: 91 мин.
ГОСПОДИН ИБРАХИМ И ЦВЕТЯТА НА КОРАНА
Моноспектакъл на живота, разказан от актьора Мариус Донкин, по бестселъра на Ерик-Еманюел Шмит
Превод: Снежина Русинова-Здравкова
Режисьор: Снежина Танковска
Сценография и костюми: Тони Кондев
Композитор: Сашо Младенов

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

ГОСПОДИН ИБРАХИМ И ЦВЕТЯТА НА КОРАНА - Моноспектакъл на живота

Животът ни е пълен със срещи и преживявания, които остават в нашата памет и определят кой сме ние като хора. От време на време се сблъскваме с истории, които ни накарват да се замислим за смисъла на живота, за това кой сме и какво искаме да постигнем. Една такава вдъхновяваща история е и "Господин Ибрахим и цветята на Корана" - моноспектакълът на живота, разказан от талантливия актьор Мариус Донкин, по бестселъра на Ерик-Еманюел Шмит.

Преломната история на един обикновен живот

"Господин Ибрахим и цветята на Корана" е историята на един по-различен мъж, чието присъствие променя живота на околните. Главният герой, Моше, известен като Господин Ибрахим, е търговец по рода си, който управлява малък магазин в един от парижките квартали. Той е настойчив и усмихнат, с голямо сърце и желание да помага на всеки, който го нуждае. Животът му изглежда спокоен и обикновен, но зад кулисите се крие истинска мъдрост и търсене на смисъл.

Моше, който също така е ислямски духовник,

е създал специален контакт с общността около него. Той събира ученици от различни вероизповедания и ги насърчава да откриват красотата и смисъла в живота. Той им разказва за смъртта и единството на всичко живо, за природата на човешката същност и за връзката на човека със света. През простите истины, които споделя, Моше учи на учениците си да ценят малките неща и да видят красотата около тях.

По този начин Моше дава на учениците си не само знания за религията и живота, но и възможност да открият себе си. Той им помага да разберат смисъла на доброто дело, на приятелството и на любовта. Господин Ибрахим превръща учениците си в мъже и жени с ценни ценности и разбиране за човечността.

История за смисъла на приятелството и самосъзнанието

Една от най-силните теми в "Господин Ибрахим и цветята на Корана" е приятелството, което се развива между главния герой и младия ученик Моше, Моше Моше. Докато Моше Моше е момче с проблеми и несигурности, Господин Ибрахим му дава възможност да открие своята идентичност и да се превърне в силен и самосъзнаен мъж. Взаимодействието им е изпълнено с дълбока емоционалност и искреност, което прави приятелството им нещо специално.

Моше Моше израства като човек благодарение на наставничеството и мъдростта на Господин Ибрахим. Той открива красотата на религиозните и културните различия и научава да цени живота в неговата цялост. От момче, търсещ смисъла на своя живот, Моше Моше се превръща в мъж, готов да се изправи пред предизвикателствата на света.

Господин Ибрахим не просто е учител и наставник, той е и важен приятел за Моше Моше. Техният свързан духовен път им позволява да преодолеят проблемите и трудностите на живота. Именно това приятелство е ключът към това, което Моше Моше усвоява от Господин Ибрахим - значението на да бъдеш истински човек и да живееш в хармония със своята душа.

Емоционална изпълнителност от актьора Мариус Донкин

Възможно е много истории да бъдат прочетени в книгата на Ерик-Еманюел Шмит "Господин Ибрахим и цветята на Корана", но когато тази история се превърне в моноспектакъл, ние имаме честта да я видим превъплъщена на сцената от талантливия актьор Мариус Донкин. Силата на неговата изпълнителност е във въздействието, което постига при зрителите. Той ни води през пътешествието на Моше Моше и ни показва трансформацията му от несигурно момче до уверен мъж.

Мариус Донкин е един от най-признатите български актьори, известен със своята уникална актьорска техника и способност да пренесе емоции от сцената на зрителите. В "Господин Ибрахим и цветята на Корана" той създава не само един образ на сцената, а цял емоционален свят, който ни зарежда с вдъхновение и размишления.

Моноспектакълът се ражда от изящното преплитане на актьорското майсторство на Мариус Донкин и режисурата на Снежина Танковска, която ни завежда във вълшебния свят на "Господин Ибрахим и цветята на Корана". Сценографията и костюмите на Тони Кондев създават атмосфера на старинен Париж, където се разгръща историята. Композиторът Сашо Младенов - Мирона е заредил спектакъла с вълшебни звуци и мелодии, които допринасят за емоционалното изживяване на зрителите.

"Господин Ибрахим и цветята на Корана" е пътуване към себеоткриване и вътрешен мир, пътешествие през живота и смъртта, което променя перспективите ни и ни учи на ценността на човечността. Всяка прожекция на моноспектакъла ни дарява с една уникална възможност да влезем в света на Господин Ибрахим и да открием нещо ценно и важно за себе си.

Баланс между смеха и задълбочено съзерцание

Една от характеристиките на "Господин Ибрахим и цветята на Корана" е балансът между смеха и задълбочено съзерцание. В моноспектакъла ние сме свидетели на моменти на изключително дълбоки размисли и смела искреност, които ни накарват да се замислим за смисъла на съществуването, защо живеем и какво е истинското щастие. Едновременно с това, присъствието на Мариус Донкин на сцената ни предлага моменти на радост и смех, които ни напълняват с усмивки и положителна енергия.

Този баланс между смеха и задълбочено съзерцание прави "Господин Ибрахим и цветята на Корана" подходящ за различни възрасти и групи зрители. Той не просто развлекава публиката, но и я провокира да се анализира и да зададе въпроси за живота и смисъла му.

Вдъхновяващо послание за единство и сърдечност

Повечето от нас сме познавали моменти на самотност и отчуждение, които може да ни накарат да забравим за единството и сърдечността на човечеството. В "Господин Ибрахим и цветята на Корана" се срещаме с мъдър и дълбоко човечен герой, който ни учи, че ние всички сме свързани един с друг и че различията ни не трябва да ни делят, а да ни обогатяват. Това послание е особено важно в нашия съвременен свят, в който несъразмерията и конфликтите са част от ежедневието ни.

Господин Ибрахим и Моше Моше представляват символ на разбирателството, доверието и съпричастността. Те ни учат, че дори във времена на трудности и предизвикателства можем да намерим общ език и да помогнем един на друг. Ерик-Еманюел Шмит ни преподава прекрасно послание за това, че малките действия и прояви на доброта могат да променят света около нас.

"Господин Ибрахим и цветята на Корана" е спектакъл,

който със своята изящна изпълнителност и силно послание успява да въздейства на зрителите. Преживявайки пътешествието на Моше Моше от момичешките си години до зрялостта му, ние откриваме себе си и смисъла на съществуването. Всеки от нас може да намери капчица вдъхновение и мъдрост в тази история, защото тя разказва за една универсална истина - че сме всички свързани един с друг и нашата сърдечност и доброта могат да преобразят света около нас.

Купи билети онлайн в ePortal.BG
Един разказ на най-важните уроци за живота и смъртта, които научаваме, когато най-малко очакваме.
Едно пътешествие, което ще ви отведе на най-важните кръстопътища във вашия живот.
Една история, вдъхновена от въпросите, които си задаваме от векове и чиито отговори все още търсим.
Една вдъхновяваща притча за страданието и просветлението и пътя, който помирява човека със самия него.
Не пропускайте във Варна завръщането на моноспектакъла на живота, разказан от големия актьор Мариус Донкин, по бестселъра на Ерик-Еманюел Шмит "Господин Ибрахим и цветята на Корана".
последно представление:
08.11.2023 19:30 ФК, ЗАЛА 2 Варна