ePortal.BG
ДВАМАТА ВЕРОНЦИ - Камен Иванов и Димитър Живков в едноименната пиеса по Шекспир на реж. Надя Асенова

ДВАМАТА ВЕРОНЦИ


2 гласа


Режисьор:
Надя АсеноваНадя Асенова

Актьори:
Димитър Живков Димитър Живков Камен Иванов Камен Иванов

Времетраене: 95 мин.
ДВАМАТА ВЕРОНЦИ комедия по Уилям Шекспир
Режисьор: Надя Асенова
С участието на: Димитър Живков, Камен Иванов, Лора Недялкова, Благица Стоименова, Димитър Мартинов, Давид Крумов, Атанас Махнев, Борислав Апостолов, Грета Неделчева.
Сценография и костюми - Кънчо Касабов
Музика - Лия Иванова
Пищен, защото поднася всичко – от бурен смях, през съспенса на различните обрати в сюжета, до горчивия вкус на разочарованието.

 

Сподели

ДВАМАТА ВЕРОНЦИ комедия от Уилям Шекспир

Шекспировата комедия "Двамата веронци" е не само една от най-забавните му произведения, но и една дълбока драма, разглеждаща темите за любов, приятелство и предателство. При представянето на тази пиеса в наши дни е важно да се намерят подходящите актьори, които могат да предадат всички нюанси на текста и да донесат емоциите до съвременната публика.

Под режисурата на Надя Асенова,

публиката е поканена да бъде свидетел на едно събитие, в което актьорската игра и реализацията на пиесата са на върховно ниво. С участието на известни имена в българския театрален свят, всяка сцена и всяка реплика се преобразяват в истинско изживяване.

Актьорски състав в постановката Двамата веронци

Димитър Живков и Камен Иванов

в ролите на двете заглавни герои представят неповторим дует на страст, енергия и противоречия. Живков, като Протеус, улавя сложната натура на героя - разкъсван между приятелството и изкушението на новата любов. Иванов, като Валентин, пък представя човека, който иска всичко и веднага - любовта, приятелството, признанието.

Лора Недялкова в ролята на Силвия е поразителна.

Тя дава живот на образа на младата жена, която е обект на желанията на двама мъже, но която същевременно е и твърдо решена да следва собствените си чувства и убеждения.

Благица Стоименова и Димитър Мартинов, като Лусета и Ланс,

създават комични интермеци, които освежават действието и дават необходимата доза лекота и хумор в пиесата.

Давид Крумов, Атанас Махнев, Борислав Апостолов и Грета Неделчева

са част от този невероятен актьорски ансамбъл, който изпълнява всички останали важни роли, като всеки от тях придава уникален отпечатък на своя герой.

Сценографията и костюмите, създадени от Кънчо Касабов,

поглъщат зрителите и ги пренасят във времето и пространството на Верона. От друга страна, музикалният фон, сътворен от Лия Иванова, добавя драматична наситеност и емоционално измерение на представлението.

Постановката на "Двамата веронци" е празник за сетивата.
Тя е пищна и изпълнена с емоции - от бурен смях до горчивия вкус на разочарованието. Чрез Шекспировата пиеса и невероятния актьорски състав, публиката е поканена да се потопи в света на героите, да се постави на тяхното място и да отговори на въпросите: Какво е важно в живота? Къде е границата между любовта и предателството? Как да изберем правилния път в сложни ситуации?

Тази пиеса не е просто забавление - тя е възможност за рефлексия, за размисъл, за самопознание. Надя Асенова и нейният творчески екип успяват да създадат нещо повече от театрална постановка - те създават история, която оставя следа в сърцата на всеки, който я гледа.

Заповядайте на "Двамата веронци" и дайте възможност на тази история да ви докосне, да ви разтърси и да ви накара да размислите за себе си и за околните.

Купете билети за комедията ДВАМАТА ВЕРОНЦИ

Най- добрите места, на най-добрите цени!

Онлайн билети

в нашата платформа ePortal.BG

На каса

в театър БЪЛГАРАН

Подарете си незабравимо преживяване!
„Двамата веронци“ от У. Шекспир, е пищен разказ за страстната любов, за крепкото приятелство и… за грозното предателство.

Пищен, защото поднася всичко – от бурен смях, през съспенса на различните обрати в сюжета, до горчивия вкус на разочарованието. Героите на тази комедия са ярки, харизматични и готови да преследват желанията си до крайност. Но тази крайност, ги довежда до избори и действия, които ще проверят техния морален кодекс. Как ще се развие това лудо препускане в името на любовта (и не само), предстои да видите.

Шекспир е велик, защото по най-забавен, неочакван и привидно лековат начин, ни кара да се вгледаме дълбоко – в героите на пиесата, в човека до нас, в нас самите. В това вглеждане, ние започваме да се разпознаваме и себепознаваме.
Заповядайте на „Двамата веронци“, да се вгледаме заедно в този пъзел от възвишени намерения и често низки действия, наречен Човек. Вярвам, че това вглеждане ще ни направи малко по-мъдри и малко по-добри.

Надя Асенова