Театрална постановка ЗЛАТНАТА МИНА

ЗЛАТНАТА МИНА


2 гласаАктьори:
Тончо Токмакчиев Тончо Токмакчиев Мария Сапунджиева Мария Сапунджиева Валери Еличов Валери Еличов Зорница Константинова Зорница Константинова Милена Маркова Милена Маркова Стоян Памуков Стоян Памуков Тихомир Благоев Тихомир Благоев

Времетраене: 95 мин.
ЗЛАТНАТА  МИНА
Автор: Ст. Л. Костов
Постановка: Борислав Чакринов
Продуцент ДТ "Адриана Будевска"

Участват: Мария Сапунджиева, Тончо Токмакчиев, Валери Еличов, Златко Ангелов, Зорница Константинова, Милена Маркова, Никол Карабинова, Николай Стоименов, Стоян Памуков, Тихомир Благоев

Гледайте една от най-играните пиеси на класика на българската драматургия Ст. Л. Костов!

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


 

Сподели

Златната мина: Игра на сцената и отражение на реалността

Театърът, със своята способност да отразява и интерпретира реалния живот, винаги е бил платформа за размисъл и разбирателство. Една от най-играните пиеси на българската драматургия, "Златната мина", не е изключение. Авторството на това произведение принадлежи на Ст. Л. Костов, а постановката е дело на режисьора Борислав Чакринов, като продуцент на този драматичен шедьовър е ДТ "Адриана Будевска".

Със своите дълбоки социални послания

"Златната мина" остава актуална и днес, над сто години след написването й. Пиесата разкрива удивително колко малко се е променило във времето и колко много от душевната стройност, недоверие и илюзии са останали същите. Сценарият ни показва, че хората искат да се превърнат в богати и щастливи през нощ, но същевременно продължават да си търсят златната минa - бърз път към успеха и достатъка.

Магията на театралната постановка не би била възможна

без великолепните актьори, които олицетворяват героите на "Златната мина". Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев създават истинска магия на сцената със своите невероятни сценични изяви. Техният талант и професионализъм вдъхновяват и заслужават възхищение.

"Златната мина" разказва историята на един народ,

с неговите радости и болки, но също и на нас, всички нас. Героите са архетипични, но в същото време и толкова реални. Всеки зрител може да намери частичка от себе си в тях, да се насочи към размишления за смисъла на живота, богатството, справедливостта и ценностите.

"Златната мина" ни показва как се опитваме да се харесаме на света, да ни бъдат внимателни и да ни обичат. Но в тази игра за внимание и доброжелателство, може би губим себе си и се лишаваме от истинските си желания и ценности. Героите в пиесата търсят своята "златна мина" в чуждестранни страни и идеали, но на пътя си изгубват връзка с реалността и себе си.

Историята на "Златната мина" е история на мечтите, надеждите и неуспехите на един народ. Тя ни напомня за вечната борба на човека със самия себе си и света около него. През погледа на героите, ние се впускаме в едно пътешествие из душите им, разбираме техните страхове и амбиции, съпричастяваме се с техните радости и загуби.

Сценографията, светлината, музиката

всичко се обединява в едно цяло, което въздейства на емоциите и създава незабравим опит за зрителите.

Актьорите Мария Сапунджиева, Тончо Токмакчиев, Валери Еличов, Златко Ангелов, Зорница Константинова, Милена Маркова, Никол Карабинова, Николай Стоименов, Стоян Памуков и Тихомир Благоев изпълняват героите си с уникална енергия и преданост. Тяхната игра на сцената придава на всяка реплика и жест дълбочина и смисъл.

В заключение, "Златната мина" не е просто театрална постановка, а истинска жизнена история, която ни връща назад към себе си и ни накарва да размисляме за своите ценности, мечти и действия. Този спектакъл ни връща към истината, че истинското богатство се крие не в материалното, а във вътрешните ни ценности и отношения.

"Златната мина" създава мост между миналото и настоящето, между актьорите и публиката, между драматургията и реалния живот. Този спектакъл ни връща към истините, които понякога забравяме в бързината на съвременния свят. Той ни показва, че в конечния смисъл, всички ние търсим своята "златна мина" вътре в себе си.

Купи билети онлайн в ePortal.BG

"Златната мина" е една от най-играните пиеси на класика на българската драматургия Ст. Л. Костов. Писана е преди повече от сто години и е удивително как нищо съществено в живота на българина не се е променило. Все още продължаваме да се надявваме, че ще се случи някакво чудо и изведнъж ще станем богати и щастливи. Все още се опитваме да се харесаме на богата Европа и вярваме, че някой ще ни помага и обича само защото сме послушни и добри. Непораснал, инфантилен народ. Бедни и доверчиви до глупост.

Главните роли в спектакъла са поверени на невероятните сценични партньори Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев.
 
последно представление:
05.12.2023 19:00 ФКЦ, ЗАЛА 1 Варна