ePortal.BG
театралната постановка с политическата сатира КАПАН ЗА ТЪПАЦИ

КАПАН ЗА ТЪПАЦИ


3 гласа
18 Септември 2024 19:00Варна - НЧ "П.Р.Славейков" билетиАктьори:
Йоана Буковска - Давидова Йоана Буковска - Давидова Димитър Мартинов Димитър Мартинов Божидар Попчев Божидар Попчев Любомир Фърков Любомир Фърков

Времетраене: 92 мин.
КАПАН ЗА ТЪПАЦИ
от Жан-Пиер Мартинез
Превод от френски: Владимир Петков
Постановка: Владимир Петков
Сценография: Петър Митев
Музика: Михаил Шишков - син

Участват: Йоана Буковска – Давидова, Грета Неделчева, Любомира Стефанова, Димитър Мартинов, Божидар Попчев, Любомир Фърков

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви

 

Сподели

Театрална постановка КАПАН ЗА ТЪПАЦИ

Политическата сатира в театъра "Капан за тъпаци" е един вълнуващ спектакъл, който засяга теми като политически интриги, предизборни манипулации и човешката алчност за власт. Постановката на Владимир Петков, базирана на пиесата на Жан-Пиер Мартинез, представя един изключително актуален и остроумен поглед към политическите машинации

В главните роли се изявяват

Йоана Буковска – Давидова, Грета Неделчева, Любомира Стефанова, Димитър Мартинов, Божидар Попчев и Любомир Фърков.


Сюжетът на "Капан за тъпаци" се върти около една губеща в социологическите проучвания политическа партия,

която решава да издигне като свой кандидат за президент своя шофьор - човек, изглеждащ на пръв поглед като типичен тъпак. Идеята е, че в случай на неуспех, вината ще падне върху гръба на шофьора, докато партията поддържа друг, независим кандидат за всякакви случаи. Развитието на историята обаче е непредсказуемо, като представлението разкрива дълбоките и често забавни сложности на политическия живот.
 

Всяка една от главните роли в "Капан за тъпаци" е изиграна с изключително майсторство.

Йоана Буковска – Давидова и Грета Неделчева демонстрират впечатляваща дълбочина и емоционалност в своите персонажи. Димитър Мартинов, в ролята на тъпака-шофьор, е особено запомнящ се със своята способност да предава ирония и комичност. Божидар Попчев и Любомир Фърков добавят още слоеве към представлението, като демонстрират своите умения в комедийния жанр.

Режисурата на Владимир Петков е динамична и изпълнена с изненади.

Той умело режисира актьорите да представят своите сложни и многослойни персонажи. Сценографията на Петър Митев е изтънчена и функционална, създавайки подходящ фон за политическите интриги и комедийните ситуации в пиесата.

Музиката на Михаил Шишков - син добавя допълнителен слой към театралното изживяване.

Мелодиите са избрани така, че да подчертаят комедийния елемент на пиесата, докато в същото време подкрепят по-сериозните тематични моменти.

Купи билети за театрална постановка КАПАН ЗА ТЪПАЦИ

едно представление, което предлага остроумен, но и проникновен поглед към съвременните политически реалности. Чрез своите запомнящи се персонажи, динамична режисура и остроумен сценарий, пиесата успява да развлича и провокира мисълта в същото време. Това е спектакъл, който не само разсмива, но и кара зрителите да размислят за сложността на човешките взаимоотношения в контекста на политическия живот. В "Капан за тъпаци" зрителят ще намери и смях, и мъдрост – комбинация, която прави театъра едно от най-мощните средства за изразяване на човешкия опит.
С наближаването на президентските избори, една губеща в социологическите проучвания партия, решава да бъде представлявана от един тъпак (шофьора на първия секретар на партията) и по този начин крушението да падне на неговия гръб. Но в същото време, подпомага един независим кандидат, към който да се присъедини в случай на победа. Не липсва и предизборни манипулации, сговор с основната противникова партия и неистова борба кой и как да остане на трапезата на Властта. Тъпака обаче се оказва непредвидим... и нагласите на избирателите - още повече...