ePortal.BG
Комедийният моноспектакъл на Мая Бежанска КОЗАТА, КОЯТО СВИРИ НА АКОРДЕОН

КОЗАТА, КОЯТО СВИРИ НА АКОРДЕОН


4 гласа
08 Октомври 2024 19:30Варна - ФК, ЗАЛА 2 билети


11 Ноември 2024 19:30Варна - ФК, ЗАЛА 2 билети скоро


12 Декември 2024 19:30Варна - ФК, ЗАЛА 2 билети скороРежисьор:
Елин РахневЕлин Рахнев

Актьори:
Мая Бежанска Мая Бежанска

Времетраене: 98 мин.
КОЗАТА, КОЯТО СВИРИ НА АКОРДЕОН
Една идея на Мая Бежанска и Елин Рахнев
Сценография и костюми: Елена Иванова
Музика: Георги Георгиев от "Остава"
Моноспектакъл на Мая Бежанска

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

КОЗАТА, КОЯТО СВИРИ НА АКОРДЕОН не е просто моноспектакъл.

Това е един уникален театрален експеримент, който преодолява границите на традиционното изкуство и се превръща в истинско празненство на човешката емоция, талант и творческа дръзост. В тази постановка Мая Бежанска не само демонстрира своите актьорски и музикални умения, но и разкрива сложността на човешките стремежи, мечти и разочарования.

Светът на театъра е магично място, където реалността и фантазията се сливат в едно, за да разкажат истории, които пленяват сърцето и разтърсват душата. В "Козата, която свири на акордеон", Мая Бежанска влиза в ролята на актриса, която през целия си живот е ограничена до изпълнението на един и същ образ - този на козата. Но това не е просто коза; това е коза, която свири на акордеон, коза, която символизира много повече от това, което виждаме на сцената.

От ранна възраст, героинята на Бежанска мечтае за големите сцени, за вълнуващите роли, които ще я отведат далеч от баналността и монотонността на ежедневието. Тя иска да бъде част от творбите на Бизе и Балзак, да изпълнява песни на Едит Пиаф, да живее в света на Шопен и Жорж Санд. Вместо това, тя се намира затворена в костюма на коза, свиреща на акордеон, принудена да повтаря една и съща роля година след година.

Спектакълът "Козата, която свири на акордеон" изследва двойствеността на изкуството като средство за изразяване и като заточение. За Мая Бежанска, тази роля е както освобождение, така и окови. Тя й позволява да изрази своя талант, но същевременно я ограничава в рамките на предубежденията и очакванията на другите.
Самооткриването през призмата на комедията

Постановката на Елин Рахнев и Мая Бежанска

не се страхува да разгледа сериозни теми през призмата на комедията. Чрез хумор и самоирония, "Козата, която свири на акордеон" предлага остроумен коментар върху живота на артистите, тяхната борба за признание и личната жертва, която понякога е необходима за изкуството.

Купи билети за КОЗАТА, КОЯТО СВИРИ НА АКОРДЕОН

моноспектакъл, който оставя зрителите да се смеят, плачат и размислят. В този творчески турбуленциен свят, Мая Бежанска ни напомня, че всяка коза може да свири на акордеон, стига да има смелостта да следва своите мечти, въпреки всички препятствия. В крайна сметка, може би истинското изкуство е да намериш своя собствен акордеон и да свириш на него със сърцето си, без значение къде те води мелодията.
Актриса от малък театър играе от 25 години една и съща роля. Коза, която свири на акордеон. Един ден решава тотално да промени кариерата и живота си. Ще успее ли....? Сълзи през смях или обратното смях през сълзи с малката - голяма Мая Бежанска.
Продажбата на билети в ePortal.BG се извършва за сметка и от името на организатора на съответната театрална постановка или концерт. Провеждане и организирането на събитието, издаване да фактури е отговорност на организатора.