ePortal.BG

КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН


2 гласа


Актьори:
Ели Колева Ели Колева Климентина Фърцова Климентина Фърцова Владимир Матеев Владимир Матеев Симеон Дамянов Симеон Дамянов Георги Къркеланов Георги Къркеланов Веселин Ранков Веселин Ранков Мимоза Базова Мимоза Базова Пламена Гетова Пламена Гетова

Времетраене: 97 мин.
Театър "Българска армия" представя във Варна:
КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН

Автор: Оскар Уайлд
Сценична адаптация и постановка: Красимир Спасов
Участват: Владимир Матеев, Симеон Дамянов, Климентина Фърцова, Ели Колева, Георги Къркеланов, Веселин Ранков, Мимоза Базова, Пламена Гетова, Калин Иванов
Сценография: Марина Райчинова
Музика: Асен Аврамов

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

Комедия КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН от Оскар Уайлд

В света на театралните проявления и изкушения, има постановки, които не само ни забавляват, но и ни провокират да се замислим над живота и неговите абсурди. Театърът "Българска армия" с гордост представя във Варна една от тези постановки - "Колко е Важно да Бъдеш Сериозен", която съчетава таланта на великия Оскар Уайлд с режисурата на Красимир Спасов и магията на изключителния актьорски екип.

Авторът на комедията Оскар Уайлд,

често се цитира с думите си: "Изкуството е единственото сериозно нещо на този свят, а творецът - единственият човек, който никога не е сериозен." Този цитат може да бъде считан за ключ към разбирането на неговото творчество, включително и към "Колко е Важно да Бъдеш Сериозен". Тази комедия, в която се преплитат драматичните и комичните елементи, ни води в свят, където сериозното и несериозното, възвишеното и абсурдното се преплитат в едно невероятно увлекателно представление.

В сърцето на "Колко е Важно да Бъдеш Сериозен" се крие любовната история на две млади аристократични двойки. Техните сърдечни вълнения се изплитат в комични недоразумения и абсурдни препятствия. Забавлението започва с играта с името "Ърнест" (съвпадащо с превода на "сериозен" на български), което изведнъж става условие за успешната и щастлива любов. Сюжетните завъртания включват дори поява на млад мъж с неизвестен произход в благородно английско семейство, който е бил намерен в гардероба на гара "Виктория" в пътна чанта.

Актьорският екип в тази театрална постановка

е истинска звездна галерия, съчетавайки таланта на Участват: Ели Колева, Климентина Фърцова, Владимир Матеев, Симеон Дамянов, Георги Къркеланов, Веселин Ранков, Мимоза Базова, Пламена Гетова, Калин Иванов. Техният актьорски потенциал и харизма въздействат върху аудиторията, като създават наистина меморабилно изживяване.

Сценографията на Марина Райчинова и музиката на Асен Аврамов

придават на постановката уникална атмосфера и настроение. Тяхната работа е създадена с майсторско усещане за детайлите и обогатява визуалния и звуков ефект на представлението.

"Колко е Важно да Бъдеш Сериозен" е не само поредната театрална постановка, а едно истинско изкушение за сърцето и ума на зрителите. Този творчески акт ни призовава да погледнем света около нас с по-различни очи, да разберем, че всяка ситуация може да бъде преживяна с лекота и хумор, дори и в най-сериозните моменти.

Националната премиера на "Колко е Важно да Бъдеш Сериозен"

на театър "Българска армия" обещава да бъде незабравимо всъбитие. Съчетавайки в себе си интелигентния хумор на Оскар Уайлд, изяществото на режисурата на Красимир Спасов и изтънчения актьорски ансамбъл, тази постановка представя история, която ни кара да се усмихнем и да размислим за значението на сериозността в живота. Всеки момент на представлението е като едно вълшебно пътуване през света на комедията и драмата, което ни напомня, че и в най-тъмните моменти можем да намерим светлина и смях.
 

Билети за комедията "Колко е важно да бъдеш сериозен"

- може да закупите онлайн от ePortal.BG
- на касата на Театър БЪЛГАРАН

Оскар Уайлд обичал да повтаря: “Изкуството е единственото сериозно нещо на този свят, а творецът - единственият човек, който никога не е сериозен”. “Колко е важно да бъдеш сериозен” е най-виртуозно забавната комедия на Уайлд.

Сюжетът на пиесата се завърта около сърдечните вълнения на две млади аристократични двоайки. В преследване на любовта си те устремно прелитат през комични недоразумения и абсурдни препятствия. Например - играта с името Ърнест (в превод на български - сериозен), което се оказва абсолютно условие за взаимна щастлива любов...Или пък - как в едно благородно английско семейство ще влезе млад мъж с неизвестен произход, за когото се знае само, че е намерен в пътна чанта в гардероба на гара “Виктория”...

Всички участници в тази несериозна игра със сериозни неща са остроумни, духовити, преизпълнени с ведро желание за живот и щастие. Елегантен каприз на случайността, която си играе с любовта... Едно представление, което ще ви достави удоволствието на чаша шампанско - опияняващо и игриво.
последно представление:
07.11.2023 19:00 ФК, ЗАЛА 1 Варна