ePortal.BG

КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН


2 гласа


Актьори:
Ели Колева Ели Колева Климентина Фърцова Климентина Фърцова Владимир Матеев Владимир Матеев Георги Къркеланов Георги Къркеланов Веселин Ранков Веселин Ранков Мимоза Базова Мимоза Базова Пламена Гетова Пламена Гетова

Времетраене: 97 мин.
Театър "Българска армия" представя във Варна:
КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН

Автор: Оскар Уайлд
Сценична адаптация и постановка: Красимир Спасов
Участват: Владимир Матеев, Симеон Дамянов, Климентина Фърцова, Ели Колева, Георги Къркеланов, Веселин Ранков, Мимоза Базова, Пламена Гетова, Калин Иванов
Сценография: Марина Райчинова
Музика: Асен Аврамов

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

Комедия КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН от Оскар Уайлд

В света на театралните проявления и изкушения, има постановки, които не само ни забавляват, но и ни провокират да се замислим над живота и неговите абсурди. Театърът "Българска армия" с гордост представя във Варна една от тези постановки - "Колко е Важно да Бъдеш Сериозен", която съчетава таланта на великия Оскар Уайлд с режисурата на Красимир Спасов и магията на изключителния актьорски екип.

Авторът на комедията Оскар Уайлд,

често се цитира с думите си: "Изкуството е единственото сериозно нещо на този свят, а творецът - единственият човек, който никога не е сериозен." Този цитат може да бъде считан за ключ към разбирането на неговото творчество, включително и към "Колко е Важно да Бъдеш Сериозен". Тази комедия, в която се преплитат драматичните и комичните елементи, ни води в свят, където сериозното и несериозното, възвишеното и абсурдното се преплитат в едно невероятно увлекателно представление.

В сърцето на "Колко е Важно да Бъдеш Сериозен" се крие любовната история на две млади аристократични двойки. Техните сърдечни вълнения се изплитат в комични недоразумения и абсурдни препятствия. Забавлението започва с играта с името "Ърнест" (съвпадащо с превода на "сериозен" на български), което изведнъж става условие за успешната и щастлива любов. Сюжетните завъртания включват дори поява на млад мъж с неизвестен произход в благородно английско семейство, който е бил намерен в гардероба на гара "Виктория" в пътна чанта.

Актьорският екип в тази театрална постановка

е истинска звездна галерия, съчетавайки таланта на Участват: Ели Колева, Климентина Фърцова, Владимир Матеев, Симеон Дамянов, Георги Къркеланов, Веселин Ранков, Мимоза Базова, Пламена Гетова, Калин Иванов. Техният актьорски потенциал и харизма въздействат върху аудиторията, като създават наистина меморабилно изживяване.

Сценографията на Марина Райчинова и музиката на Асен Аврамов

придават на постановката уникална атмосфера и настроение. Тяхната работа е създадена с майсторско усещане за детайлите и обогатява визуалния и звуков ефект на представлението.

"Колко е Важно да Бъдеш Сериозен" е не само поредната театрална постановка, а едно истинско изкушение за сърцето и ума на зрителите. Този творчески акт ни призовава да погледнем света около нас с по-различни очи, да разберем, че всяка ситуация може да бъде преживяна с лекота и хумор, дори и в най-сериозните моменти.

Националната премиера на "Колко е Важно да Бъдеш Сериозен"

на театър "Българска армия" обещава да бъде незабравимо всъбитие. Съчетавайки в себе си интелигентния хумор на Оскар Уайлд, изяществото на режисурата на Красимир Спасов и изтънчения актьорски ансамбъл, тази постановка представя история, която ни кара да се усмихнем и да размислим за значението на сериозността в живота. Всеки момент на представлението е като едно вълшебно пътуване през света на комедията и драмата, което ни напомня, че и в най-тъмните моменти можем да намерим светлина и смях.
 

Билети за комедията "Колко е важно да бъдеш сериозен"

- може да закупите онлайн от ePortal.BG
- на касата на Театър БЪЛГАРАН

Оскар Уайлд обичал да повтаря: “Изкуството е единственото сериозно нещо на този свят, а творецът - единственият човек, който никога не е сериозен”. “Колко е важно да бъдеш сериозен” е най-виртуозно забавната комедия на Уайлд.

Сюжетът на пиесата се завърта около сърдечните вълнения на две млади аристократични двоайки. В преследване на любовта си те устремно прелитат през комични недоразумения и абсурдни препятствия. Например - играта с името Ърнест (в превод на български - сериозен), което се оказва абсолютно условие за взаимна щастлива любов...Или пък - как в едно благородно английско семейство ще влезе млад мъж с неизвестен произход, за когото се знае само, че е намерен в пътна чанта в гардероба на гара “Виктория”...

Всички участници в тази несериозна игра със сериозни неща са остроумни, духовити, преизпълнени с ведро желание за живот и щастие. Елегантен каприз на случайността, която си играе с любовта... Едно представление, което ще ви достави удоволствието на чаша шампанско - опияняващо и игриво.
последно представление:
07.11.2023 19:00 ФКЦ, ЗАЛА 1 Варна