постановката „ЛЪЖАТА“ от Флориан Зелер

ЛЪЖАТА


4 гласаАктьори:
Милена Маркова Милена Маркова Стефан Иванов Стефан Иванов Асен Блатечки Асен Блатечки Койна Русева Койна Русева

Времетраене: 88 мин.
ЛЪЖАТА
комедия от Флориан Зелер
Участват: Асен Блатечки‚  Койна Русева, Стефан Иванов,  Милена Маркова
Превод: Снежина Русинова-Здравкова
Постановка: Борислав Чакринов
Костюми: Мартина Варийска
 

Сподели

ЛЪЖАТА комедия на истините и илюзиите

Във вълшебния свят на театъра, понякога един спектакъл може да преобрази нашето възприятие за реалността. "Лъжата", комедия от Флориан Зелер, е точно такъв случай. С блестящите изпълнения на Асен Блатечки, Койна Русева, Стефан Иванов и Милена Маркова, постановката на Борислав Чакринов въплъщава сложния свят на човешките отношения, предателства и, разбира се, лъжите.

Историята на "Лъжата" се върти около две двойки,

плетени в сложна мрежа от предателства и тайни. Основен въпрос, който представлението поставя, е дали истината винаги трябва да бъде казана. Алис (Койна Русева) е изправена пред мъчителна дилема, след като забелязва най-добрия приятел на своя съпруг Пол (Асен Блатечки) с друга жена. Следва серия от комични и често абсурдни ситуации, които разкриват как лъжата може да се превърне в изкуство.

Актьорско Майсторство

Актьорите Асен Блатечки (Пол) и Койна Русева (Алис) са в основата на драматичното действие. Техният химически баланс и артистичност на сцената придават дълбочина и реалистичност на своите персонажи. Стефан Иванов и Милена Маркова също блестят в своите роли, като добавят още пластове на сложния характер на пиесата.


Режисура и Сценография

Борислав Чакринов, режисьорът на постановката, успешно балансира между лекотата на комедията и сериозността на подтемите. Сценографията, създадена от Мартина Варийска, добавя допълнително измерение към спектакъла, като създава едновременно уютна и напрегната атмосфера.

"Лъжата" е повече от комедия - това е дълбок размисъл върху значението на истината в човешките отношения. Пиесата изследва границите между правдата и фикцията, както и последствията от решенията, които взимаме. Зелер използва остроумието и диалога, за да постави зрителите пред морални въпроси за честността и лоялността.
Представлението е посрещнато с овации от публиката и критиците. Неговата способност да предизвика смях, докато същевременно кара зрителите да се замислят, е основният му триумф. Актьорите са хвалени за своите прецизни и убедителни изпълнения, които оживяват сложните характери на Зелер.

Купи билети за Лъжата на Флориан Зелер

изключително театрално преживяване, което заслужава вниманието на всеки любител на изкуството. Този спектакъл е живо доказателство за силата на театъра да променя възприятията и да провокира мисълта. Със своя интелектуален дълбочина, остроумие и актьорско майсторство, "Лъжата" несъмнено заслужава мястото си сред най-впечатляващите театрални постановки на нашето време.
Две двойки. Приятелство. Предателство. Подозрение. Истина или... лъжа
 
Алис е забелязала най-добрия приятел на мъжа си с друга жена и е изправена пред мъчителна дилема: трябва ли да каже на приятелката си какво е видяла или не? Съпругът й Пол се опитва да я убеди, че е наложително да скрие истината и полага всички сили, за да докаже, че лъжата е истинско изкуство... Дали го прави, за да защити приятеля си? Или самият той има тайни за криене?... Или може би самата Алис има своя тайна и се опитва да го принуди да признае собствените си лъжи, за да прикрие своите? Трудно е да се каже... Някои истини е най-добре да бъдат казани. Или може би не?
 
„Лъжата” е комедия за истината. За предимството да я прикриеш и за недостатъците от разкриването й.
 
 Пиесата на френския драматург Флориан Зелер се превръща в световен театрален хит без да дава категоричен отговор на тези вечни въпроси. Изиграна от блестящ актьорски състав на българска сцена,  брилянтната френска комедия се превръща в незабравимо театрално преживяване, което със сигурност не бихте искали да пропуснете. 
последно представление:
20.11.2023 19:00 ФКЦ, ЗАЛА 1 Варна