ePortal.BG
Мария Статулова в моноспектакъла „Надежда Сляпата“

НАДЕЖДА СЛЯПАТА


11 гласа


Актьори:
Мария Статулова Мария Статулова

Времетраене: 85 мин.
НАДЕЖДА СЛЯПАТА
Автор: Боян Папазов
Постановка: Възкресия Вихърова
Моноспектакъл на Мария Статулова

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

"Надежда Сляпата" е моноспектакъл на Мария Статулова,

базиран на историята на една жена, която изживява живота си като слепа. Автор на пиесата е Боян Папазов, а постановката е дело на режисьорката Възкресия Вихърова.


По думите на самата режисьорка Възкресия Вихърова,
това е един божествен текст, който разказва живота на една щура, но чувствителна жена. Този моноспектакъл представя историята на Надежда - човек, който е доведен до състояние на лудост в едно парче от време, от раждането до смъртта.
 

 

Темите, които са обхванати в тази постановка,

са прости неща - любовта на детето, живота на човека, обществото и системата, доверието между системата и човека. Това са теми, които са актуални за всеки човек и са добре разбрани от публиката.

Това е пиеса, която успява да пресъздаде много от емоциите и преживяванията, свързани със загубата на един от най-ценните ни сетива - зрението. След като Надежда остава слепа, тя започва да вижда света в много по-различни и дълбоки цветове, откривайки нови смисли и преживявания.
 

 

Мария Статулова има изключителна роля в тази театрална постановка,

като успява да пресъздаде емоциите и преживяванията на главната героиня на най-добрия начин. Тя е наистина изключителна актриса, която успява да превърне текста в невероятно изживяване за публиката.

В ролята на Надежда, Мария Статулова успява да пренесе на зрителите максималната емоционална сила на текста, доказвайки, че е наистина талантлива актриса. Нейната изразителност и емоционалност, комбинирани с умело подбраната музика и осветление, допринасят за създаването на магична и незабравима атмосфера в театъра

"Надежда Сляпата" е спектакъл, който съчетава тъжното и смешното, като предлага вълнуващо преживяване за всеки, който го гледа.
Тази театрална постановка е едно от тези уникални творения, които вдъхновяват зрителя и го оставят с много смесени чувства.

"Много красива приказка за съдбата на един човек. Става дума за прости неща - за любовта на детето, за живота на човека, за това какво точно му се случва, за обществото, за системата, за доверието между системата и човека..."
Възкресия Вихърова
 
"Това е един божествен текст. Изключителна поезия, която разказва живота на една жена - една луда, щура... сляпа жена. Но както е казал Достоевски - повече лудост ни трябва днес. И тъй като целия народ, целия свят е полудал, аз смятам да дозираме лудостта в този спектакъл...

Това е пиеса за един чувствителен човек, доведен до състояние на лудост в едно парче от време - от раждането до смъртта. Е, ще се опитаме да бъде смешно. Но ще бъде и тъжно. Знам ли..."

Мария Статулова
последно представление:
10.10.2023 19:30 ФК, ЗАЛА 2 Варна