ePortal.BG

НАТЮРМОРТ СЪС ЗАТЛЪСТЯЛ ПЛЕМЕННИК


8 гласа


Режисьор:
Боян ИвановБоян Иванов

Актьори:
Любомир Нейков Любомир Нейков Роберт Янакиев Роберт Янакиев Ивайло Драганов Ивайло Драганов Дона Вълова Дона Вълова Милен Димитров Милен Димитров

Времетраене: 120 мин.
НАТЮРМОРТ СЪС ЗАТЛЪСТЯЛ ПЛЕМЕННИК
от Йон Сапдару
Превод: Лора Ненковска
Режисьор: Боян Иванов
Сценография и костюми: Петър Митев
Композитор: Пламен Мирчев – Мирона
Участват: Любо Нейков, Дона Вълова, Роберт Янакиев, Милен Димитров, Ивайло Драганов
Продуцент: ДТ "Сава Огнянов"

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

НАТЮРМОРТ СЪС ЗАТЛЪСТЯЛ ПЛЕМЕННИК съвременна комедия

"Натюрморт със затлъстял племенник" е вълнуваща сценична комедия с елементи на драма, написана от известния румънски драматург Йон Сапдару. Постановката, оживена под режисурата на Боян Иванов и с участието на известни актьори като Любо Нейков, Дона Вълова, Роберт Янакиев, Милен Димитров и Ивайло Драганов, е възхитително съчетание от комични ситуации и дълбоки човешки емоции.

Спектакълът "Натюрморт със затлъстял племенник"

разглежда въпросите за обичта и нейните многобройни измерения. Пиесата поставя в центъра на вниманието сложните отношения между хората и вътрешните борби, произтичащи от търсенето на обич и признание. Сюжетът разкрива как обичта може да бъде и източник на щастие, и причина за дълбока душевна болка.

Всяка от ролите в "Натюрморт със затлъстял племенник"

е изпълнена с майсторство. Любо Нейков, в ролята на главния герой, представя изключително богата гама от емоции, които варират от юмор до тъга, показвайки всички слоеве на своя комплексен персонаж. Дона Вълова, изпълнявайки ролята на една от ключовите женски фигури, добавя допълнителна дълбочина и нюанс във взаимодействията на сцената. Роберт Янакиев и Милен Димитров са въплъщения на силни поддържащи персонажи, които допринасят за развитието на основния сюжет. Ивайло Драганов също заслужава специално внимание за своето изпълнение, като внася допълнителна искра и динамика в представлението.

Режисурата на Боян Иванов е изпълнена с баланс

между комедийните и драматичните елементи, като умело води зрителя през различните емоционални слоеве на пиесата. Сценографията на Петър Митев създава атмосфера, която е идентична с духа на произведението, като добавя визуално богатство към цялостното изживяване. Освен това, костюмите, проектирани с изключително внимание към детайла, помагат за по-дълбокото разкриване на характерите и техните взаимоотношения.

Композиторът Пламен Мирчев – Мирона добавя още един слой

към вече богатия театрален опит. Музиката е внимателно подбрана, за да отразява и подчертава както леките, така и по-тежките моменти на пиесата. Музикалните мотиви действат като мост между сцените и помагат за поддържане на ритъма на представлението, като същевременно позволяват на зрителите да се потопят в по-дълбоките емоционални нюанси на историята.

"Натюрморт със затлъстял племенник" изследва човешката нужда

от обич и признание, като разкрива как тези стремежи могат да водят до конфликти и недоразумения. Пиесата представя интересен поглед към динамиката на семейните връзки и социалните очаквания, като ни кара да се замислим за цената на успеха и личното щастие. Със своята уникална смесица от комедия и драма, спектакълът предлага забавление, но също така провокира сериозен размисъл за значението на взаимоотношенията и самопризнанието.

Купи билети за Натюрморт със затлъстял племенник

театрално произведение, което се отличава със своята способност да балансира между лекия хумор и дълбоките човешки емоции. Спектакълът предизвиква аудиторията да се замисли за сложността на човешките отношения, за въпросите на любовта, самоосъзнаването и стремежа към щастие. Постановката на Боян Иванов, съчетана с изкусното актьорско майсторство на Любо Нейков, Дона Вълова, Роберт Янакиев и другите, представя едно изключително театрално изживяване, което вълнува, разсмива и предизвиква размисъл.
Този спектакъл е пример за съвременния театър, който успява да съчетае качествена комедия с дълбок смисъл и хуманизъм. От всяка сцена излъчва жизненост и интелект, което прави "Натюрморт със затлъстял племенник" задължителен за всеки ценител на изкуството. Тази постановка е доказателство за силата на театъра да преобразява и да предава важни послания, докато същевременно забавлява и вдъхновява своята публика.
В заключение, "Натюрморт със затлъстял племенник" е блестящо театрално дело, което оставя дълбок отпечатък в сърцата и умовете на своите зрители. Този спектакъл е празник за душата, в който се срещат изкуството, интелектът и емоцията, като създават едно незабравимо театрално преживяване.
Авторът Йон Сапдару е съвременен румънски актьор и драматург, а спектакълът е по-скоро комедия с елементи на драма. Разказът задава въпроси за измеренията и щетите за това да бъдеш обичан, и да обичаш, както и за необяснимото в обичта между хората.
последно представление:
02.04.2024 19:00 ФК, ЗАЛА 1 Варна