ePortal.BG
постановката „НАШАТА ГОЛЯМА ФРЕНСКА СВАТБА“ с реж. А. Блатечки

НАШАТА ГОЛЯМА ФРЕНСКА СВАТБА


12 гласа
26 Ноември 2024 19:00Варна - ФК, ЗАЛА 1 билети скороРежисьор:
Асен БлатечкиАсен Блатечки

Актьори:
Герасим Георгиев - Геро Герасим Георгиев - Геро Светлана Бонин Светлана Бонин Димитър Живков Димитър Живков Христо Бонин Христо Бонин Рада Кайрякова Рада Кайрякова

Времетраене: 92 мин.
Театър "Бонини" представя:
"НАШАТА ГОЛЯМА ФРЕНСКА СВАТБА" 
Комедия от  Жан Жак Брикер и Морис Ласег
Преводач:   Добринка Стефанова
Постановка:  Асен Блатечки
Участват: Герасим Георгиев - Геро, Светлана Бонин, Димитър Живков, Христо Бонин, Рада Кайрякова

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

Театрална постановка "Нашата голяма френска сватба",

написана от френския драматург Жан-Люк Лагарс. Премиерата на пиесата е състояла на 28 март 1985 г. в театъра "Мадлен" в Париж.
 

Пиесата разказва

за сватбеното тържество на дългоочакваната булка Моника, която живее в провинциален град във Франция. В деня на сватбата, гостите започват да се събират, но нищо не върви по план. Стари любовни отношения, неразбирателства и други пречки заплашват да разрушат тържеството и да превърнат голямата френска сватба в катастрофа.
Пиесата е получила голяма популярност във Франция и в чужбина и е била поставяна многократно на театралните сцени по целия свят. "Нашата голяма френска сватба" е известна със своя хумор, голям брой герои и сложните отношения между тях, които разкриват различни аспекти на човешката натура.
 

"Нашата голяма френска сватба" е забавна и непредсказуема комедия,

която започва с амбициозния ход на депутата да организира сватбата на сина си и своята в един и същи ден. Това е опит да вдигне рейтинга си, като събере много гости и да направи голямо шоу.
Всичко започва да се развива според плана, но неочаквано на сцената се появява загадъчен полковник от американската армия. Това дава началото на поредица от невероятни сюжетни обрати, които не оставят зрителя да се отпусне и да се чувства сигурен във всяка следваща минута.
Героите на пиесата са описани много добре и не изглеждат такива, каквито на първо поглед се представят. Постепенно зрителят разбира, че никой не е такъв, какъвто изглежда и дори най-непредсказуемите персонажи предизвикват състояния на емоционално напрежение и смях.
Комедията разказва за любовта и борбата за нея, за взаимоотношенията и последиците от тях. Това е едно много забавно и увлекателно приключение, което заслужава да се види.


Театралната постановката на "Нашата голяма френска сватба"

е дело на режисьора Асен Блатечки, а сред актьорите участват Герасим Георгиев - Геро, Светлана Бонин, Димитър Живков, Христо Бонин и Рада Кайрякова. Критиката оценява тяхната работа като впечатляваща и счита, че те са един от най-успешните тандеми в българският театър.
Депутат се опитва да вдигне рейтинга си с добре обмислен, донякъде абсурден ход, организирайки в един и същи ден сватбата на сина си и своята.

Всичко щеше да е чудесно, ако не беше неочакваната поява на загадъчен полковник от американската армия.
Дори хората с най-богато и необуздано въображение не могат да си представят невероятните сюжетни обрати, които очакват зрителите в тази съвременна, безкрайно забавна и очарователна френска комедия, в която нищо от личността на героите, не е такова, каквото изглежда и до последната изречена дума, не престава да изненадва.

Заслужава да се види, заради любовта, борбата за любов и последиците от нея.
Критиката твърди, че  Жан Жак Брикер и Морис Ласег са едни от най-успешните тандеми в новата френска драма
Продажбата на билети в ePortal.BG се извършва за сметка и от името на организатора на съответната театрална постановка или концерт. Провеждане и организирането на събитието, издаване да фактури е отговорност на организатора.