ePortal.BG
Мариус Куркински в моноспектакъла НАШЕНЕЦ по Чудомир

НАШЕНЕЦ


12 гласаАктьори:
Мариус Куркински Мариус Куркински

Времетраене: 112 мин.
"НАШЕНЕЦ" по Чудомир
Мариус Куркински 30 години на сцена
Режисьор: Мариус Куркински
Моноспектакъл на Мариус Куркунски
Продуцент: Ажур Пико

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в Двореца на културата и спорта и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

Моноспектакъл НАШЕНЕЦ - 30 години на Мариус Куркински в сцена

На театралната сцена пресъздава духа на Чудомир и вълнуващият свят на изкуството, където се сблъскват страст, талант и магия, винаги е бил отражение на човешката душа и обществото. В този уникален театрален контекст се вписва и моноспектакълът "НАШЕНЕЦ" по произведения на Чудомир, което със своята национална премиера предоставя на публиката изключителната възможност да се потопи в смеха и мъдростта на българския писател и журналист.

В основата на моноспектакъла стои изключителният талант на Мариус Куркински,

актьор с 30-годишен опит на сцената. Този магнетичен артист се превръща в вълшебник, когато застане пред публиката. За тази специална постановка, Мариус Куркински не само играе, но и режисира, създавайки едно незабравимо изживяване за всички зрители.

"НАШЕНЕЦ" не просто е спектакъл, а истинско пътуване из душата и мислите на Чудомир.

Разбира се, с многозначителното творчество на този български сатирик, автор на уморителни разкази, наречени "гневни писма", изпълнени с дълбок смисъл и мъдрост.

Чрез невероятния талант на Мариус Куркински, зрителите ще се срещнат с остроумието на Чудомир, неговите виждания за живота и обществото, представени през притчите на смешни и порой трогателни истории. С майсторството на истинския актьор, Куркински предава всяка нотка от смеха, сърцето и ума на Чудомир.

Продуцентът на моноспектакъла "НАШЕНЕЦ" е Ажур Пико,

който създава обстановката за вълнуващата среща между публиката и Мариус Куркински. След години на сцената и безупречни изпълнения в роли, актьорът се събира около нов проект, който обещава да впечатли зрителите.

Защо "НАШЕНЕЦ" трябва да бъде вашето следващо театрално посещение?

По този начин сцената предоставя уникална възможност за среща с българския дух, изразен в комични разкази и състрадателни притчи. Чудомир не е само писател, той е нашето огледало, което ни накарва да се замислим и усмихнем в едно.

Продължавайки традицията на чудесните театрални постановки, "НАШЕНЕЦ" пренася публиката в свят, където мъдростта на Чудомир и магията на Мариус Куркински обединяват сили. Резултатът е невероятен спектакъл, който съчетава умение, страст и истински театрален дух.

Представлението "НАШЕНЕЦ" се нарежда сред тези постановки,

които оставят следа в сърцата на зрителите. Възможността да се срещнем със сатиричния свят на Чудомир и да го изпитаме през гласа и израза на Мариус Куркински е нещо, което не трябва да се пропуска.

Така че, ако искате да бъдете част от невероятното театрално преживяване, ако искате да се смеете и да се замисляте същевременно, ако искате да видите как се сплитат и преплитат два велики таланта- Чудомир и Мариус Куркински, тогава "НАШЕНЕЦ" е вашият най-добът избор. Не пропускайте да се потопите в смешния и философски свят на този магичен моноспектакъл, който съчетава гениалността на двама изключителни творци.

Билети ще откриете онлайн в ePortal.BG и на касата на Театър БЪЛГАРАН!

,,13 причини до Нашенец!“

Всичко започна като си мислех, че съм Дон Жуан (,,Дон Жуан" - 1993). Скоро след това с много трепет изпълних песента на всички песни (,,Песен на песните"- 1993)! Срещнах тайнствена дама, която ми помогна да стъпя на голямата сцена и да се запозная с многобройните зрители (,,Дамата с кученцето" - 1996). И до днес не разбирам, как съм събрал смелостта да пристъпя към Новия завет (,,Евангелие по Матея" - 1997). Това ми помогна да намеря човека в себе си (,,Самият човек" - 1999)! Сънувах, че съм се събудил (,,Сънят" - 2001). Събудих се и претърпях сътресение (,,Сътресение" - 2006)! От него научих много, както за моите предци, така и за съвременната българска публика (,,Български разкази" - 2010). По-късно проумях, че неусетно съм се превърнал в смешен човек, който отново сънува (,,Сънят на смешния човек" - 2014). Окончателно достигнах до истината!

Аз съм просто артист, заключен в театъра след края на поредното представление и не мога да изляза в реалността (,,Юбилей" - 2015). Тогава на сцената кацна черното пиле и отново ме понесе на крилете на театъра (,,Черното пиле" - 2016)!
Играх, играх, играх и стигнах до (,,Мариус 50" - 2019).
Ще потърся причините в ,,Нашенец"!

Мариус Куркински
30 години - моноспектакли  
 
последно представление:
26.02.2024 19:00 ФК, ЗАЛА 1 Варна
Продажбата на билети в ePortal.BG се извършва за сметка и от името на организатора на съответната театрална постановка или концерт. Провеждане и организирането на събитието, издаване да фактури е отговорност на организатора.