ePortal.BG

ОБРАЗЦОВО КАБАРЕ


7 гласа


Изпълнители:
Тома ЗдравковТома Здравков

Времетраене: 110 мин.
Цветелина Маринова и Тома Здравков възраждат 18 златни български хита в "ОБРАЗЦОВО КАБАРЕ"

9 артиста, 18 истории, над 80 костюма

За пръв път в България почитателите на емблематичната музика без аналог, ще бъдат въвлечени в чара на миналото по несравним начин. Макар и само за вечер, във Варна врати отваря „Образцово кабаре“, за да върне стрелките тогава, когато за любовта и живота се говореше не с думи, а в мелодична линия.

Да се потопим във времето, когато музиката беше с мелодия, текстът със смисъл, певците без auto-tune, а кабарето… образцово.
Заповядайте в „Образцово Кабаре“!
Уникално изживяване, в което ще чуете и видите любими български шлагери от 60-те и 70-те години. Песните: „Замълчи“ на Мими Николова, „Хора и улици“ на Мими Иванова и Борис Гуджунов, „Спри до мен“ на Леа Иванова  са само част от неустоимата музикална селекция в първото издание на „Образцово кабаре“.През времето и пространството, вечните хитове, пренасят вокалните домакини: Цветелина Маринова  и Тома Здравков.


„Образцово кабаре“ отваря врати с музиката вълнуваща поколения българи, за да покаже кои са вечните образци по ноти . Шлагерите в тази специална вечер са представени в кабаре стил и в актуалните аранжименти на Добромир Кисьов. Фантастичният балет, с хореограф Велислава Дипчикова, засилва визуалното пътешествие отвъд времето и романтиката, а изборът на песни доказва, че златните български хитове са безценна награда за сетивата.. Балет „Expose Team“ влиза в ролята не просто на група танцьори, които се движат в ритъма на песента, а на актьори, които улавят самия ритъм на сърцето и пулсът на публика и артисти започва да бие в общ такт, синхронизиран с музиката.

*Всички права по Закона за авторското право и сродните му права за използване публично по време на посоченото събитие, музикални и свързани с тях литературни произведения от репертоара на МУЗИКАУТОР са уговорени в договор № 1157 от 13-11-2023г. 

Сподели

На сцената на "Образцово кабаре"

времето неумолимо се завърта назад, за да съживи епохата, когато музиката бе не просто забавление, а език на душата, способен да разкаже за любовта, мечтите и надеждите със силата на изтънчените мелодии и безвременните текстове. В тази неповторима вечер Цветелина Маринова и Тома Здравков ни връщат към златната ера на българската музика, където всяка песен е история, изплетена от ноти и думи, достигаща дълбоко до сърцата на слушателите.

 

С представлението си "Образцово кабаре", Цветелина и Тома

не просто изпълняват песни; те възкресяват духа на едно минало, когато изкуството на кабарето бе синоним на изтънченост, умение и глъбока емоционалност. Чрез възпроизвеждането на 18 златни български хита, дуетът ни пренася в една по-невинна епоха, когато музиката съумяваше да обедини хората и да ги накара да забравят за момент своите заботи и проблеми.

Музикално пътешествие в миналото

Сред песните, които звучат на тази магическа вечер, са незабравими класики като "Замълчи" на Мими Николова, "Хора и улици" на Мими Иванова и Борис Гуджунов, и "Спри до мен" на Леа Иванова. Всяка от тях носи уникалния си характер и атмосфера, като заедно създават едно неповторимо музикално пътешествие, в което всяка нота и всяка дума намира отклик в сърцата на слушателите.

Актьорско майсторство

Цветелина Маринова и Тома Здравков са артисти, които са избрали да посветят своите кариери на запазването и популяризирането на българската музикална традиция. Тяхното изпълнение е не просто възпроизвеждане на стари песни, а по-скоро диалог с миналото, преоткриване на забравената музикална красота и представянето ѝ пред нови поколения слушатели. Тяхната страст и отдаденост на сцената са заразни, като по този начин създават едно наистина образцово кабаре, в което всяко изпълнение е събитие.

 

За създаването на "Образцово кабаре" стои цял екип от талантливи професионалисти,

водени от опитния продуцент Лино Стоянов. Всеки от тях – от композитора Добромир Кисьов, през хореографката Велислава Дипчикова, до сценографа Илина Грозева – допринася за това представлението да бъде едно незабравимо преживяване за публиката. Съчетавайки традиционни елементи с модерни интерпретации, те успяват да създадат едно уникално шоу, което оставя траен отпечатък.

 

Купи билети за "Образцово кабаре"

мост между миналото и настоящето, който ни позволява да преоткрием и ценим богатството на българската музикална култура. Цветелина Маринова и Тома Здравков, заедно с целия творчески екип, ни предлагат едно незабравимо пътуване във времето, което ни напомня за силата на музиката да обединява, да вдъхновява и да докосва душите. Всяка песен, всяко изпълнение в "Образцово кабаре" е покана да се потопим в света на красотата, емоцията и вечните човешки истории, разказани чрез музиката. Това събитие е доказателство, че истинското изкуство е безвременно и че всяка епоха носи своя неповторим чар, който заслужава да бъде запазен и предаден на следващите поколения.

Така, певците и танцьорите успяват да ни разведат из всякакви пространства на мисълта, да зададат трудните въпроси, които избягваме, но и да ни дадат един простичък отговор: няма нищо страшно да чувстваш. Каквото и да е. Защото това е човешко. И защото е красиво.

Разбира се, трябва да се отбележи и добрата работа на всички артисти, които стоят зад сцената, но са били неизменна част от творческия процес. Още с първите звуци на представлението се долавя изключителната работа на композитора Добромир Кисьов. Чрез своите аранжименти той е пробил линейната права на времето – музиката на спектакъла рисува образи от миналото, но същевременно създава един свят извън времето и пространството, така че да развълнува и най-младия зрител. Хореографията на Велислава Дипчикова дорисува тази реалност, като я изпълва с едно интензивно живеене, естетизирано през средствата на танцовия театър. Така всеки жест разказва история и всеки дъх ни напомня, че животът трябва да се живее тук и сега, независимо колко ни е трудно да го правим понякога. Разбира се, такива мисли и емоции са забранени на територията на „Образцово Кабаре“, както казва и Конферансието – зрителите са поканени там, за да забравят своите тревоги и отворят сърцата си за красивото. Всичко това наистина се случва, благодарение на уюта и великолепието, които Илина Грозева,  сценографът на представлението, успява умело да съчетае. 

Събитие с такъв мащаб е невъзможно без усилията на опитен продуцент, който откриваме в лицето на Лино Стоянов. Целият екип заслужава вашето внимание и ви препоръчваме да следите за следващите дати на „Образцово Кабаре“ – подобни събития за рядкост и не бива да бъдат изпускани.