ePortal.BG
ОПЕРАЦИЯТА комедия от Иво Сиромахов

ОПЕРАЦИЯТА


22 гласа
цени от: 30 лв.


10 Юни 2024 19:30Варна - ФКЦ, ЗАЛА 1 билетиАктьори:
Орлин Горанов Орлин Горанов Миглена Стоева Миглена Стоева Тони Минасян Тони Минасян Мариан Бачев Мариан Бачев

Времетраене: 90 мин.
"ОПЕРАЦИЯТА" комедия от Иво Сиромахов
Постановка: Борис Панкин
Участват: Мариан Бачев, Орлин Горанов, Миглена Стоева, Тони Минасян
  • Допустимо е закъснение с до 10 минути след началото на спектакъла. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
  • При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

"ОПЕРАЦИЯТА" – когато комедията срещне реалността на болничния живот

"ОПЕРАЦИЯТА" е комедия от известния български писател и сценарист Иво Сиромахов.

Постановката на пиесата е дело на режисьора Борис Панкин, а в ролите на лекарите в операционната влизат Мариан Бачев и Орлин Горанов, обгрижвани от медицинската сестра тип плеймейтка, изиграна от Миглена Стоева.
В "ОПЕРАЦИЯТА" те демонстрират комични сцени в операционната, като разкриват различни аспекти на болничния живот и неговите участници.
 

Но пиесата не е за всякакви гледатели.

Забранена е за лица под 16 години поради пиперливия език, който може да се чуе само в една операционна, както и заради специфичните сцени в нея. Но за тези, които са достатъчно зрели и имат желание да се забавляват, "ОПЕРАЦИЯТА" гарантира час и половина забавление, препоръчано за здравето.
 

Сюжетът на пиесата е вдъхновен от историята на автора,

който е попаднал в болница и е бил свидетел на разговорите между лекарите и медицинските сестри в операционната, които говорят за неща, нямащи връзка със здравето на пациента. Това преживяване е станало вдъхновение за Иво Сиромахов да създаде комедията "ОПЕРАЦИЯТА", която разглежда не само хумора в болничната среда, но и разминаването между страховете на пациента и невъзмутимостта на лекарите. Абсурда в "ОПЕРАЦИЯТА" дават възможност на зрителя да разбере по-добре реалността на болничния живот.
 

Сценографията и костюмите са изключително добре подбрани

и създават реалистично усещане за операционна зала, като в същото време не пречат на действието и хумора на постановката. Актьорите Мариан Бачев, Орлин Горанов, Миглена Стоева и Тони Минасян изиграват перфектно ролите си и успяват да въздействат на публиката чрез своята комична игра.
 

В постановката има много забавни моменти,

но в същото време не липсват и емоционални моменти, които ни напомнят за сериозността на професията на лекарите и страховете, които може да изпитват пациентите преди операция. Но всичко това е представено по начин, който ни кара да се засмеем и да се отпуснем, докато гледаме тези необикновени герои на сцената.

Купете билети за "Операцията" и си осигурете 90 минути смях и забавление.

Скалпелът в операционната държат Бачев и Горанов, обгрижвани от медицинската сестра тип плеймейтка. Комедията е забранена за подрастващи до 16 години, заради пиперливия език, който може да се чуе само в една операционна, а и заради специфичните сцени в нея.
 
Операцията ви предлага час и половина гарантирано забавление, препоръчано за здравето - колкото и да не ви се вярва, и от … Българския лекарски съюз. Съсловната организация не само е одобрила комедията на Иво Сиромахов, но и я препоръчва за гледане!