ePortal.BG
Комедийната постановка ОТКАЧЕНА ФАМИЛИЯ с режисьор Валентин Танев

ОТКАЧЕНА ФАМИЛИЯ


6 гласа
03 Август 2024 20:30Варна - Летен театър билети
Актьори:
Валентин Танев Валентин Танев Мария Сапунджиева Мария Сапунджиева Ева Тепавичарова Ева Тепавичарова Явор Костов - Яша Явор Костов - Яша Димитър Баненкин Димитър Баненкин Кирил Кавадарков Кирил Кавадарков Васил Банов Васил Банов Анна Симова Анна Симова

Времетраене: 99 мин.
ОТКАЧЕНА ФАМИЛИЯ
Комедия от Рей Куни
Режисьор: Валентин Танев
С участието на: Мария Сапунджиева, Валентин Танев, Димитър Баненкин, Васил Банов, Кирил Кавадарков, Ева Тепавичарова, Анна Симова, Явор Костов
Продуцент: ДКТ "Иван Димов"

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

ОТКАЧЕНА ФАМИЛИЯ комедията, която възкресява изкуството на фарса

Във време, когато театърът търси нови пътища към сърцата и умовете на своята аудитория, една постановка изпъква със своята смелост да се върне към корените на истинската комедия. "Откачена фамилия" на Рей Куни, под режисурата на Валентин Танев, не само че обещава да бъде един от най-забавните и развлекателни събития на театралната сцена в България, но и се превръща в мост между класическия фарс и съвременните тенденции в драматургията.
Уникалността на "Откачена фамилия" идва не само от виртуозната игра на изключителния актьорски състав, включващ имена като Мария Сапунджиева, Валентин Танев, Димитър Баненкин, но и от самата структура на пиесата. Рей Куни, наричан нерядко "Кралят на комедията", успява да преобрази ежедневните заблуди и недоразумения във върховно театрално изкуство, като същевременно поставя под въпрос границите между реалността и измамата.
 

Сюжетът на пиесата е изграден около случайна среща в интернет,

която довежда до поредица от комични ситуации, превръщайки живота на главните герои в абсурден, но изключително забавен хаос. Когато Даниел и Катрин откриват, че бащите им са въвлечени в една и съща ситуация, те се опитват да разплетат клубока от лъжи и недоразумения, но всеки техен опит само допълнително усложнява нещата.
Въпреки че "Откачена фамилия" се представя като лека и развлекателна комедия, пиесата засяга редица сериозни теми като семейните връзки, истинността на чувствата и стремежа към щастие. Чрез смяха и заблудите на своите герои, Куни поставя въпроса за важността на честността и откритостта в отношенията.


Значението на режисурата на Валентин Танев

известен е със своята способност да открива нови измерения във вече познати текстове, внася свежест и динамика в "Откачена фамилия". Той успява да навигира енергията на актьорите така, че всяка сцена да бъде изпълнена с остроумие и да предава многопластовостта на човешките емоции.

Актьорската игра в комедията

Мария Сапунджиева и Валентин Танев, заедно с останалата част от актьорския състав, демонстрират не само изключителен талант, но и рядко срещана химия на сцената, която превръща всеки момент от "Откачена фамилия" в незабравимо театрално преживяване. Тяхната способност да превърнат дори най-абсурдните ситуации в истински израз на човешките страсти и слабости е ключова за успеха на постановката.
 

Купи билети за комедията ОТКАЧЕНА ФАМИЛИЯ

пиеса, която ни напомня за магията на театъра – способността му да ни кара да се смеем на глас, докато същевременно размисляме върху сложността на живота и отношенията. Това е спектакъл, който със сигурност не бива да се пропуска от всеки, който цени качествения театър, изпълнен с хумор, топлина и неочаквани обрати.
Всеки от нас има случайни срещи в #интернет, нали? Понякога една такава среща във виртуалното пространство може да се окаже съдбоносна. В чата момче и момиче неочаквано откриват, че бащите им… Това е началото на „Откачена фамилия” . Следват куп комични ситуации, резултат от Голяма лъжа.

Valdosta Daily Times: „Откачена фамилия“не е просто комедия, а маратон.

Daily Mail: „Откачена фамилия“е класически фарс: всяка реплика заплита сюжета, всяко движение е рисковано, всяка блъсната врата крие луд маниак зад себе си, а бигамия е вид ястие в китайски ресторант.

Daily Telegraph: Пиеса без капчица политическа коректност – чиста радост от начало до край.

Los Angeles Press-Telegram: „Откачена фамилия“ разглежда сериозни въпроси през комична призма. Това е пиеса-десерт: бърза, остроумна, лека, с хрупкави персонажи и достатъчно обрати за всеки вкус.

Наричат Рей Куни „Кралят на комедията”. Автор е на повече от 70 пиеси, които се играят с успех в цял свят. През 2005 г. получава Орден на Кралство Великобритания – признателност за работата му като драматург.
Продажбата на билети в ePortal.BG се извършва за сметка и от името на организатора на съответната театрална постановка или концерт. Провеждане и организирането на събитието, издаване да фактури е отговорност на организатора.