Постановката „ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА“

ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА


29 гласа
17 Октомври 2024 19:00Варна - НЧ "П.Р.Славейков" билети скороРежисьор:
Орлин ДяковОрлин Дяков

Актьори:
Христо Гърбов Христо Гърбов Петя Венелинова Петя Венелинова Тихомир Благоев Тихомир Благоев Ясена Господинова Ясена Господинова Йовко Кънев Йовко Кънев Ивайло Спасимиров Ивайло Спасимиров Кристиана Ценкова Кристиана Ценкова

Времетраене: 95 мин.
"ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА"
Комедия от Жан Барбие
Постановка: Орлин Дяков
Участват: Христо Гърбов, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров, Кристиана Ценкова
Продуцент: ДТ "Сава Огнянов"
150-ТО ЮБИЛЕЙНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

Театралната постановка "Помощ, жена ми е луда"

е едно невероятно забавно представление, което определено ще Ви накара да се посмеете и да се забавлявате. След повече от 150 представления, тази комедия се превърна в една от най-успешните на ДТ "Сава Огнянов".

Жан Барбие е майстор в създаването на комедии,

които ни накарат да забравим за всекидневните грижи и да се забавляваме. Представлението "Помощ, жена ми е луда" е истинско платно от комични положения, които се въртят около главния герой Жюлиен Валадие, шеф на важна корпорация. Той е в постоянно сблъсък с твърде свадливата си жена, с изкусителните си секретарки и със способен, но твърде "нежен" счетоводител.

Комедията е поставена на сцената от режисьора Орлин Дяков,

който е успял да създаде невероятна атмосфера, в която зрителите могат да се отпуснат и да се насладят на забавните моменти на представлението.

Участието на актьорите Христо Гърбов,

Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров и Кристиана Ценкова е просто невероятно, като всеки от тях е успял да влезе в ролята си и да предаде на зрителите персонажите много убедително и забавно.

Постановката на "Помощ, жена ми е луда" се радва на огромен успех сред зрителите, а сценографията и костюмите са създадени в духа на времето и на изисканата френска комедия. Тази комедия е прекрасен начин да прекарате приятно време с приятели или със семейството.

"Помощ, жена ми е луда" е една от тези постановки, която не оставя никого без усмивка на лицето. Трудно е да не се впуснеш в забавните ситуации, в които героите попадат. Има нещо много приятно в това да се насладиш на труда на драматурга, режисьора и актьорите, за да получиш доброто настроение, което ти е необходимо.

Постановката на Орлин Дяков е изключително гледана

и се радва на много положителни рецензии от критици и публика. Той е майстор в това да създава комични ситуации и да ги представя на сцената. Тази комедия се вписва перфектно в репертоара на Драматичен театър "Сава Огнянов" и без съмнение ще продължи да забавлява и радва публиката.

Въпреки че темата на постановката е забавна и лека, тя показва много от сериозните проблеми, които възникват в нашите семейни и служебни отношения. Както казва авторът Жан Барбие, те са смешни, агресивни и зверски амбициозни, но в крайна сметка те трябва да намерят своето място в живота и да поставят пъзела на житейските си стремления.
"Помощ, жена ми е луда" с Христо Гърбов е истински хит на театралната сцена и една постановка, която не трябва да се пропуска.


Главната роля ще изпълни Христо Гърбов, който ще се превъплъти в персонажа на Жюлиен Валадие. Като шеф на корпорация той е обкръжен от прекалено свадлива жена, от изкусителни секретарки, от способен, но твърде „нежен“ счетоводител и ред атрактивни екземпляри. Всички те забъркаха водопад от забавни и смешни ситуации в ежедневието на фирмата.

Как действат герои, които не са намерили истинското си място в живота, как действат персонажи, които искат да прецакат другия, да му отнемат завоюваното? Народът го е казал: “Като стават за смях!”. В края на краищата те подреждат пъзела на житейските си стремления. Но преди това трябва да бъдат смешни, агресивни, зверски амбициозни. И тъкмо такива ни ги представя френският драматург Жан Барбие. И нас, зрителите, не ни остава нищо друго освен силно да се надсмеем над забавните ситуации, в които изпадат. А дали и ние не изпадаме в подобни? Тогава какъв вик надаваме? Може би: “Животът е луднал!”

 
"Помощ, жена ми е луда"  е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие. Представена е за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”, където много сезони се е играла в препълнени зали. Семейните и служебни отношенияна на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия.

"Помощ, жена ми е луда" - този вик на главния герой Жюлиен Валадие, шеф на важна корпорация, може да прозвучи и така „Помощ, объркаха живота ми!“. И как няма да го объркат, когато е обкръжен от твърде свадлива жена, от изкусителни секретарки, от способен, но твърде „нежен“ счетоводител и ред други атрактивни екземпляри, които забъркват водопад от адски смешни и забавни ситуации в ежедневието на фирмата. И горкият Жюлиен трябва да ги оправя.

“Аз пиша пиеси за разтуха на зрителя, предназначени да разсмиват хората, с респект към добрата традиция, без вулгарност и грубост. Мисля, че много по-трудно се пише комедия, отколкото драма”, споделя Жан Барбие.