ePortal.BG
ПОСЛЕДНИЯТ ПОЛОВ АТЛЕТ

ПОСЛЕДНИЯТ ПОЛОВ АТЛЕТ


8 гласаАктьори:
Николай Урумов Николай Урумов Димитрина Гинева Димитрина Гинева Мария Гинкова Мария Гинкова

Времетраене: 93 мин.
ПОСЛЕДНИЯТ ПОЛОВ АТЛЕТ
Комедия от Нийл Саймън
Режисьор: Николай Урумов
Сценография: Димитър Митев
С участието на: Николай Урумов, Димитрина Гинева, Мария Генова и Мария Гинкова
Продуцент: Драматичен театър „Йордан Йовков” (сезон 2023-2024)

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

ПОСЛЕДНИЯТ ПОЛОВ АТЛЕТ - комедия на Нийл Саймън

Нийл Саймън, безспорно един от водещите фигури в съвременната драматургия, представя с комедията "Последният полов атлет" едно уникално, смешно и проникновено вглеждане в сложностите на човешките взаимоотношения, брака и любовта. Постановката на режисьора Николай Урумов, който също играе главната роля, е наситена с тонове хумор, сатира и остроумие, което прави тази пиеса истински бисер в репертоара на Драматичен театър „Йордан Йовков”.

"Последният полов атлет" е историята на ресторантьор с нежна душа,

чийто живот взема неочакван обрат, когато решава да се впусне в авантюри с три различни жени. Темата за изневярата и брака е изследвана с типичната за Саймън дълбочина и остроумие, докато героите са изписани с особена грижа за детайла, която превръща тази ситуация в едно наистина комично и забавно приключение.

Главните Герои и Изпълнители

Николай Урумов, един от най-талантливите актьори на своето поколение, влиза в ролята на главния герой. Неговият персонаж е изигран с изящна балансираност между комичното и трагичното, между смешното и сериозното, показвайки нюансите на един мъж, който въпреки нежеланието, е принуден да се изправи пред реалността на своите комплекси и желания.

Димитрина Гинева, Мария Генова и Мария Гинкова, в ролите на трите жени в живота на главния герой, са прекрасни. Всяка от тях представя различен аспект на женската натура и различен подход към любовта и взаимоотношенията. Техните персонажи са написани и изпълнени с чувство за хумор и дълбочина, като всеки един от тях носи специфичен чар и идентичност.

Сценография и Технически Аспекти

Сценографията, създадена от Димитър Митев, добавя допълнително измерение към постановката. Интелигентното използване на пространството, детайлните и реалистични декори създават идеалната обстановка за разгръщането на тази сложна и забавна история.

Комедията на Нийл Саймън, "Последният полов атлет" е не просто забавна пиеса

тя е дълбоко проникновена в човешките емоции и взаимоотношения. Със своето чувство за хумор, пиесата показва сложността на брака и любовта, а също и как хората изпадат в криза, когато се сблъскват със собствените си комплекси и желания. Тя задава вечния въпрос - възможно ли е да обичаме само един партньор и какви предизвикателства поставя това пред нас като индивиди.

"Последният полов атлет" на Нийл Саймън, в постановката на Николай Урумов и с участието на талантливия актьорски състав, е едно истинско театрално изживяване. Пиесата не само забавлява, но и предизвиква зрителите да помислят за важни житейски въпроси, като ги кара да се смеят над собствените си слабости и човешките недостатъци. Със своя умел сценарий, впечатляваща игра на актьорите и продумана сценография, "Последният полов атлет" е задължително театрално преживяване за всеки любител на изкуството.

Билети за ПОСЛЕДНИЯТ ПОЛОВ АТЛЕТ:

- купи онлайн от ePortal.BG
- купи на касата на Театър БЪЛГАРАН
„Последният полов атлет” е пиеса на един от най-успешните световни драматурзи днес – Нийл Саймън.
Комедия, вдъхновена от вечните въпроси около брака и любовта.
Смешна, проникновена история за това как двойките изпадат в криза, къде бягаме от собствените си комплекси и възможно ли е да обичаме само един партньор.

Николай Урумов е в ролята на ресторантьор с нежна душа и никакъв опит в изневярата, който е решен да се впусне в сексуални преживявания. Куриозните му срещи с три ексцентрични жени (прекрасните Димитрина Гинева, Мария Генова и Мария Гинкова) го карат да разбере, че изневярата не е толкова лесна работа...

 
последно представление:
22.01.2024 19:00 ФК, ЗАЛА 1 Варна