постановката „РЕВИЗОР“ на реж. Гаро Ашикян

РЕВИЗОР


6 гласа


Актьори:
Димитър Баненкин Димитър Баненкин Гроздан Даскалов Гроздан Даскалов Мира Янева Мира Янева Елена Петрова Елена Петрова

Времетраене: 86 мин.
"РЕВИЗОР" от  Н.В. Гогол
Сценична версия и постановка: Гаро Ашикян
Костюми: Елена Иванова
В ролите: Димитър Баненкин, Захаринка Терзиева, Виктория Христова, Тодор Кайков, Димитър Терзиев, Тодор Танчев, Чавдар Бозаджиев, Георги Керменски, Гроздан Даскалов, Александър Тонев, Александър Синеморский, Марио Гълъбов, Детелина Стойчева, Мира Янева, Елена Петрова, Боян Даскалов, Рашко Марков
Гастрол на ДКТ "Константин Величков"

Сподели

Театралната постановка "РЕВИЗОР" по Н.В. Гогол е невероятна комедия,

която успява да разкрие слабостите на човешката натура, особено когато става дума за власт и пари. Сценичната версия и постановката на Гаро Ашикян дават нова живот на пиесата, а костюмите на Елена Иванова са впечатляващи и допълват перфектно кадъра.
 

В ролите се изявяват талантливи български актьори,

сред които Димитър Баненкин, Захаринка Терзиева, Виктория Христова, Тодор Кайков, Димитър Терзиев, Тодор Танчев, Чавдар Бозаджиев, Георги Керменски, Гроздан Даскалов, Александър Тонев, Александър Синеморский, Марио Гълъбов, Детелина Стойчева, Мира Янева, Елена Петрова, Боян Даскалов и Рашко Марков.

В пиесата става дума за проверката на работата на учреждение или на отделно лице с цел да се установи законосъобразността и правилността на действията им. Когато в малко градче в Русия се появява известие за скорошна проверка, всички започват да се паникьосват и да се опитват да скрият своите злодеяния. Всички, освен главния герой, който се оказва случайно избраният "ревизор".

Действието на пиесата е изпълнено със смях, интрига и неочаквани обрати. Персонажите са добре разработени и допринасят за хаоса и забавлението в представлението. Изпълнението на актьорите е на високо ниво и успява да пренесе зрителите в света на Гогол.
 

Гастролът на ДКТ "Константин Величков"

с тази постановка е едно незабравимо преживяване за всички любители на театъра. "Ревизор" е история, която е актуална и днес,

"Ревизор" е пиеса, която е наситена със сатира и хумор, но също така и с много актуални за днешния ден теми. В постановката на Гаро Ашикян се представят красиво костюми, оживяващи карикатурни герои и ярки детайли на сцената. Актьорският състав на ДКТ "Константин Величков" със своето майсторство, убедителност и силен актьорски език, успява да пренесе на публиката зрелищния и смислен аспект на пиесата.
 

Разказът на "Ревизор" се фокусира върху приемането на главния герой - Киселев за ревизор.

След това се развиват събитията в малък град, където хората са готови на всякакви измами и корупция, за да спечелят уважението и богатството, което търсят. Гогол показва, че обществото е заблудено и несигурно, а корумпираните негови членове са готови на всякакви измами, за да се представят като благочестиви граждани.
 

Постановката на Гаро Ашикян изразява тезата на Гогол

с чувствителност и мощ, като героите, разкриват цялата гротескност и карикатурност на обществото. Сатирата и хуморът в постановката са израз на смутното състояние на обществото, което позволява на корумпирани хора да управляват държавата и да диктуват правилата.

"Ревизор" не е само забавна комедия, но е и критика към обществото и неговата декадентност. Постановката на Гаро Ашикян успява да предаде това послание на зрителите, като въздейства на тях със силни актьорски изяви и запомнящи се моменти на сцената.

Ревизия: „Проверка, преглед на работата на учреждение или на отделно лице с цел да се установи законосъобразността, правилността на действията им."
Никой не обича да бъде проверяван. Особено ако има защо. Още в заглавието на пиесата Гогол поставя пред нас фигура, водеща след себе си "възмездието". Очаква ни комедия, пропита от страх, подозрения, нелепа наглост, стрес и откровена глупост.