ePortal.BG
Комедийната постановка РОДНИНИ на режисьора Орлин Дяков

РОДНИНИ


19 гласа


Режисьор:
Орлин ДяковОрлин Дяков

Актьори:
Николай Урумов Николай Урумов Николета Малчева Николета Малчева Дамяна Тодорова Дамяна Тодорова Константин Николов Константин Николов Изабела Иванова Изабела Иванова

Времетраене: 83 мин.
ПОЖЕЛАХТЕ ОТНОВО!
"РОДНИНИ"

Режисура: Орлин Дяков. Сценография: Анелия Райкова
Продуцент: ДКТ "Иван Димов"
С участието на: Николай Урумов, Николета Малчева, Изабела Иванова, Константин Николов

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след началото на спектакъла. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви

 

Сподели

"Роднини" е един от най-новите спектакли

на Драматичен театър "Иван Димов" и вече се превърна в едно от най-горещите заглавия на сезона. С комичното си излъчване, пиесата разказва историята на едно семейство, което се сблъсква с различни роднини - от любими баби и дядовци до братя и сестри, на които не се радват толкова много.

Режисьорът Орлин Дяков е известен с това,

че създава комични представления, които същевременно успяват да задълбочат различни социални проблеми. В "Роднини" той успява да изобрази динамиката на едно семейство, което се опитва да изживее заедно в мир и хармония, но различните личности и интереси го водят към куп безпокойства, спорове и забавни ситуации.

В ролята на главния герой се изявява Николай Урумов,

който създава неповторим и забавен образ на старец, който се опитва да свърже различните генерации в семейството. Николета Малчева и Константин Николов също изпъкват с карикатурните си образи на брат и сестра, които са твърде заети със своите проблеми, за да се притесняват за другите. Дамяна Тодорова допълва отличната игра на актьорите в ролята на любимата и мъдра баба, която се опитва да създаде хармония във всяка ситуация.

Сценографията на Анелия Райкова

също заслужава внимание - простотата й успява да създаде уютна и домашна атмосфера, която е идеална за развитието на действието.

Въпреки че "Роднини" е комедия,

която успява да поднесе и важни послания за това какво е семейството и колко е важно да сме търпеливи и обичливи към роднините

Какво събира едно семейство? Дали приемаме роднините си – желани или не – такива каквито са? Кое прави семейството - семейство?
Това са въпроси, които не си задаваме в забързаното ни ежедневие, сред вълната от излишна информация, която ни залива. И изведнъж… животът ни ги задава, искаме или не. Как да отговорим? В авторския спектакъл на Орлин Дяков с участието на Николай Урумов, Николета Малчева, Константин Николов и Изабела Иванова „Роднини“, ние задаваме точно тия въпроси. И някак ни се иска след представлението и зрителите, всеки сам за себе си да има отговор. Разбира се, всичко е поднесено с неподправено чувство за хумор и, докато се смеем на героите, няма как да не се видим като в огледало.
последно представление:
30.01.2024 19:00 ФК, ЗАЛА 1 Варна