ePortal.BG
музикалният спектакъл СЕДЕМТЕ  ЖИВОТА  НА  ЛЕА на режисьора Бойко Илиев

СЕДЕМТЕ ЖИВОТА НА ЛЕА


2 гласа


Режисьор:
Бойко ИлиевБойко Илиев

Актьори:
Роси Русева Роси Русева Ани Михайлова Ани Михайлова

Времетраене: 98 мин.
СЕДЕМТЕ ЖИВОТА НА ЛЕА
театрално-музикален спектакъл посветен на Леа Иванова
Участват: Роси Русева, Ани Михайлова, Жоро Стоев.
Сценарий - Роси Русева. Режисьор - Бойко Илиев

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

СЕДЕМТЕ ЖИВОТА НА ЛЕА - музикален спектакъл

Поклон Пред Една Незабравима Джаз Икона. "Седемте живота на Леа" е театрално-музикален спектакъл,който пресъздава изумителния живот и кариера на една от най-обичаните български джаз певици - Леа Иванова. Постановката, режисирана от Бойко Илиев и със сценарий на Роси Русева, включва изпълнения на Роси Русева, Ани Михайлова и Жоро Стоев. Премиерата на спектакъла съвпада със стогодишнината от рождението на Леа Иванова, като по този начин отдава почит на нейното незабравимо музикално наследство.

"Седемте живота на Леа" ни води през ключовите моменти в живота и кариерата на Леа Иванова.

Спектакълът е разказ, обединяващ в себе си историята на талантливата певица, борбата ѝ с политическите забрани в България и нейното признание на международната сцена. Пиесата е изпълнена с богата музикална програма, която включва някои от най-емблематичните песни на Леа Иванова, както и забавни случки от нейния живот.

Актьорският състав,

с участието на Роси Русева, Ани Михайлова и Жоро Стоев, демонстрира изключително майсторство и дълбочина в своите изпълнения. Роси Русева, която е и автор на сценария, въплъщава Леа Иванова с несравнима харизма и емоционалност. Ани Михайлова и Жоро Стоев добавят разнообразие и динамика в представлението, като изиграват различни персонажи от живота на певицата.

Режисурата на Бойко Илиев

е динамична и внимателно проследява художествената линия на спектакъла. Сценографията и костюмите, подготвени от Петър Митев, създават атмосфера, която е в съзвучие с времето и духа на Леа Иванова. Естетиката на спектакъла е изтънчена и визуално впечатляваща, което допълва аудиториалното изживяване на публиката.

Музиката, подбрана и аранжирана

от Пламен Мирчев – Мирона, е сърцето на "Седемте живота на Леа". Тя не само придава ритъм на представлението, но и помага на публиката да се потопи в емоционалния свят на Леа Иванова. Песните са избрани така, че да отразяват различните етапи от живота и кариерата на певицата, както и да показват нейното влияние в музикалната индустрия.

Купи билети за Седемте живота на Леа

едно изключително театрално преживяване, което съчетава историята, музиката и театралното изкуство, за да отдаде почит на една от най-великите български джаз певици. Този спектакъл е не просто почит към миналото, но и празник на джаза, който оставя неизтриваема следа в сърцата на зрителите. Пиесата е доказателство за вечната и трансформираща сила на музиката и изкуството, което пресъздава истории и вдъхновява поколения. "Седемте живота на Леа" е истински празник за духа и непременно трябва да бъде изживян от всеки любител на театъра и музиката.
Седемте живота на Леа е пиеса с много песни и забавни случки от живота на голямата българска певица Леа Иванова! През 2023 се навършиха 100 години от рождението ѝ и с това представление си спомняме за голямата джаз певица с обич и възхищение. Пиеса за истинската българска звезда, покорила света и забранявана у нас – талантливата и магнетична Леа Иванова!
последно представление:
04.06.2024 19:30 ФК, ЗАЛА 1 Варна