ePortal.BG
постановката „СРЕЩИ В СРЯДА“ на Валентин Красногоров

СРЕЩИ В СРЯДА


13 гласа
05 Ноември 2024 19:00Варна - ФК, ЗАЛА 1 билети скоро
Актьори:
Герасим Георгиев - Геро Герасим Георгиев - Геро Светлана Бонин Светлана Бонин Йоана Буковска - Давидова Йоана Буковска - Давидова Параскева Джукелова Параскева Джукелова Христо Бонин Христо Бонин Валентин Танев Валентин Танев

Времетраене: 94 мин.
Театър "БОНИНИ" представя във Варна:
"СРЕЩИ В СРЯДА" - Комедия от Валентин Красногоров
С участието на: Герасим Георгиев - Геро, Светлана Бонин, Йоана Буковска - Давидова, Параскева Джукелова, Христо Бонин
Режисьор: Валентин Танев
Превод: Добринка Стефанова. Художник: Николай Николов
Музика Николай Римски-Корсаков в изпълнение на Станислав Станчев - пиано

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

Комедията СРЕЩИ В СРЯДА с Геро и Йоана Буковска - Давидова

комедийно пътешествие из дебрите на човешките взаимоотношения

Театър "БОНИНИ" представя новата си постановка „Срещи в сряда“ – комедия от Валентин Красногоров, която обещава да завладее зрителите със своя остър хумор и динамични сюжети. В ролите ще видим талантливите актьори Герасим Георгиев - Геро, Светлана Бонин, Йоана Буковска - Давидова, Параскева Джукелова и Христо Бонин. Режисурата е поверена на Валентин Танев, а художникът Николай Николов и пианистът Станислав Станчев допринасят за цялостното визуално и музикално преживяване.
 

Пиесата „Срещи в сряда“ е майсторски построена около темите за кариера,

прелюбодеяние и човешките взаимоотношения. Валентин Красногоров, който освен драматург е и доктор на техническите науки, използва своята многостранност, за да проникне дълбоко в човешката природа. Неговите сюжети се развиват динамично, преплетени с остра сатира, гротеска и абсурд, които разкриват скритите слоеве на човешката душа.

Комедията „Срещи в сряда“ не е просто забавна постановка

тя е истинско изследване на съвременните морални и социални норми. С острото си чувство за хумор и тънка сатира, Красногоров успява да улови абсурдността на ежедневието и да я превърне в източник на смях. Но под слоя на комедията се крият важни въпроси за морала, етиката и личната отговорност.

Едно от основните предимства на „Срещи в сряда“ е звездният актьорски състав.

Герасим Георгиев - Геро, Светлана Бонин, Йоана Буковска - Давидова, Параскева Джукелова и Христо Бонин са актьори, които не се нуждаят от представяне. Всеки от тях притежава уникален талант и принос към българската театрална сцена. Тяхното майсторство и синергия на сцената създават магия, която не може да остави никого безразличен.

Герасим Георгиев - Геро, в ролята на главния герой,

се представя като амбициозен човек, стремящ се към успех и признание. Неговата игра е изпълнена с енергия и дълбочина, което прави образа му убедителен и многопластов. Той успява да превърне дори най-баналните ситуации в източник на смях и размисъл.

Светлана Бонин и Йоана Буковска - Давидова, като две от основните женски персонажи,

внасят в постановката елементи на чувственост и драма. Техните героини са сложни и многопластови, като всяка от тях се бори със своите вътрешни демони и външни предизвикателства. Техните изпълнения допълват и балансират хумористичните елементи на пиесата.

Параскева Джукелова и Христо Бонин допълват актьорския състав

с изключителни изпълнения, които придават на постановката допълнителна дълбочина и емоционален заряд. Джукелова, с нейното майсторство в драматичните роли, добавя необходимата доза сериозност и тежест, докато Бонин внася хумористичен и лек елемент, който балансира драмата.

Режисурата на Валентин Танев

е ключов елемент за успеха на „Срещи в сряда“. Той успява да извлече максимума от актьорския състав и да създаде едно уникално театрално преживяване. Танев съчетава комедийни и драматични елементи по начин, който държи публиката в напрежение и същевременно я забавлява.

Сценографът Николай Николов и художникът на костюми също играят важна роля в създаването на визуалната атмосфера на постановката. Техните решения допринасят за цялостното впечатление и подкрепят сюжета и емоционалния заряд на пиесата.
Музиката на Николай Римски-Корсаков, изпълнена на пиано от Станислав Станчев, добавя допълнителен слой емоция и дълбочина към постановката. Музикалното оформление е изключително важно за създаването на настроението и подкрепя развитието на сюжета.

Пиесата разглежда няколко важни теми, които са актуални и значими за съвременния зрител.
Кариера и амбиции - една от основните теми в „Срещи в сряда“ е стремежът към успех и кариера. Пиесата изследва как амбицията може да повлияе на личните взаимоотношения и моралните ценности. Главният герой, изигран от Герасим Георгиев - Геро, е пример за това как стремежът към успех може да доведе до компромиси и морални дилеми.
Прелюбодеяние и морал - друг важен аспект на пиесата е темата за прелюбодеянието и моралните дилеми, които го съпътстват. Пиесата разглежда как скуката и липсата на емоционално удовлетворение могат да доведат до необмислени решения и действия. Тези теми са представени по начин, който провокира зрителите да се замислят върху собствените си възгледи и морални ценности.
Човешките взаимоотношения - в центъра на пиесата са човешките взаимоотношения и начините, по които те се променят под влиянието на различни обстоятелства. Пиесата изследва как хората взаимодействат помежду си, какви са техните мотиви и как тези взаимоотношения могат да се развият или разрушат.

Купи билети за комедията „Срещи в сряда“

това е постановка, която не бива да бъде пропусната. Тя съчетава хумор, драма и дълбоки житейски послания, които ще оставят зрителите замислени дълго след като завесата е паднала. С участието на изключителни актьори като Герасим Георгиев - Геро, Светлана Бонин, Йоана Буковска - Давидова, Параскева Джукелова и Христо Бонин, режисурата на Валентин Танев и великолепната музика на Николай Римски-Корсаков, „Срещи в сряда“ е истинско театрално бижу, което заслужава вниманието на всеки любител на театъра.
Тази постановка не само ще ви разсмее, но и ще ви накара да се замислите върху важните въпроси за живота, любовта и човешките взаимоотношения. Независимо дали сте дългогодишен почитател на театъра или новак, „Срещи в сряда“ обещава да бъде незабравимо изживяване, което ще ви остави вдъхновени и развълнувани
Като доктор на техническите науки, Валентин Красногоров е автор на книги и множество статии по химична технология . И ако в същото време се занимава с драматургия, означава, че има какво да каже с пиесите си.  Острата сатира, тънкото чувство за хумор, гротеската, абсурдът, лиризъмът и дълбокото проникване в човешката природа са двигателят на динамичните му сюжети.
 
В „Срещи в СРЯДА”, страстното желание за кариера заплита интригите във фарсови ситуации в които скуката е повод, а прелюбодеянието е средство. И когато на никого на сцената вече не му е до смях, зрителят ще се наслади на истинска комедия.
 
Спектакълът е осъществен с подкрепата на НАЦИОНАЛЕН ФОНД "КУЛТУРА"
Продажбата на билети в ePortal.BG се извършва за сметка и от името на организатора на съответната театрална постановка или концерт. Провеждане и организирането на събитието, издаване да фактури е отговорност на организатора.