ePortal.BG
„СТЪПКА ПО СТЪПКА“ на Петър Куилтър

СТЪПКА ПО СТЪПКА


16 гласа


Режисьор:
Лиза ШоповаЛиза Шопова

Актьори:
Евелин Костова Евелин Костова Анастасия Ингилизова Анастасия Ингилизова Гергана Плетньова Гергана Плетньова Даниел Върбанов Даниел Върбанов

Времетраене: 95 мин.
Театър "Българска армия"
"СТЪПКА ПО СТЪПКА"
Автор: Питър Куилтър. Постановка: Лиза Шопова
С участието на: Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова, Евелин Костова, Даниел Върбанов, Денислав Маринчев, Стефан Роглев
Сценография и костюми: Анелия Райкова. 
Превод - Михаела Кацарова. Сценична редакция и режисура - Лиза Шопова
Музикална среда - Петя Диманова
Фотограф - Борис Урумов

ВНИМАНИЕ!!! В тази пиеса ще става дума за любов!
 
ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА И ИЗПЪЛНИТЕЛИ:
Паула - Анастасия Ингилизова
Софи - Гергана Плетньова
Моника - Евелин Костова
и 
Даниел Върбанов, Денислав Маринчев и Стефан Роглев (студенти в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ от класа на проф. Ат. Атанасов)

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви

 

Сподели
Любов, комични ситуации и три жени. "Стъпка по стъпка" е новото заглавие с което Театър "Българска армия" ще гостува във Варна 18 декември 2023 г.

"Това са едни три приятелки, които малко по принуда попадат в подножието на една планина и трябва да стигнат до върха на тази планина, нещо за което не всяка от тях е подготвена", казва Лиза Шопова, режисьор на спектакъла.

Красива история за женското приятелство, което е много сложно и трудно за обясняване, това е накратко Стъпка по стъпка". Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова и Евелин Костова са трите актриси в спектакъла, но в него има и мъжко участие на три млади момчета от НАТФИЗ.
 
ВНИМАНИЕ!!! В тази пиеса ще става дума за любов!
 
Какво се случва, когато три жени малко „по принуда“ тръгват на двудневен поход в планината? Естествено си споделят, но не всичко, после без видима причина се карат и логично се сдобряват, „малко“ се напиват, уж се мразят, но пък много се обичат. Да, на пръв поглед това е пълен хаос от чувства, но ние жените го наричаме приятелство. И колкото и да ни вълнуват мъжете, има нещо, което те не могат да ни дадат, а то е точно този разпилян пъзел от чувства, в който ние успяваме да не се изгубим.    
 
Два дена, през които три жени взимат важни решения, преодоляват препятствия, които водят до нелепи и трогателни ситуации по между им. Ще си кажат ли истината, ще намерят ли сили да си простят, ще оцелеят ли в тази враждебна среда?

Стъпка по стъпка ще вървим с тях към върха, където трябва да си вземат последно сбогом с тяхната починала приятелка.
И все пак: Това, което се случва в планината, си остава в планината!

Лиза Шопова 
 
В сюжета на пиесата „СТЪПКА ПО СТЪПКА“ се заплитат цял куп трогателни и смешни ситуации. Стъпка по стъпка, пиесата проследява предизвикателствата, пред които се изправя приятелството на три жени. 
Срещата с природата и неочакваните трудности се превръщат в комични срещи с трудностите на съвременната жена в забързания свят, която няма време нито да надникне в себе си и да разкрие докрай чувствата си, нито да разбере близкия човек.
 
Колко тайни и премълчани обиди могат да се крият зад декларираната близост?
Ще успеят ли да ги преодолеят и накъде ще поемат личните им пътища и съдбата на тяхното приятелство след този поход?
Ще намерят ли сили тези три млади жени да разрешат любовните си проблеми, ще могат ли да проявят емпатия и заедно да продължат живота си нататък?
 
Това са част от въпросите, които ще ни вълнуват в продължение на час и половина от сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” и ще ни направят  съпричастни към героините в тази завладяваща пиеса, към която режисьора Лиза Шопова подхожда с финес и чувство за хумор, а актрисите Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова и Евелин Костова насищат с живот, създавайки истински калейдоскоп от чувства.
последно представление:
18.12.2023 19:00 ФК, ЗАЛА 1 Варна