ePortal.BG
постановката „С ГРЪБ КЪМ ЗАЛЕЗА“ от Яна Борисова

С ГРЪБ КЪМ ЗАЛЕЗА


9 гласаАктьори:
Стефан Вълдобрев Стефан Вълдобрев Александра Сърчаджиева Александра Сърчаджиева Ива Тодорова Ива Тодорова Петър Антонов Петър Антонов

Времетраене: 90 мин.
С ГРЪБ КЪМ ЗАЛЕЗА
Текст – Яна Борисова
Режисьор – Димитър Коцев – Шошо
Музика – Милен Кукошаров, Сценография – Елис Вели
С участието на: Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Ива Тодорова и Петър Антонов
Продуцент -  Арт Театър

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

Театрална постановка "С гръб към залеза" е спектакъл,

който ще ни разкаже истории за любов, разминавания, разделения и красота. Четирима герои, изпълнени с емоции и творчески потенциал, ще ни отведат в своя свят, където ще ни покажат какво означава да бъдеш човек, какво е да се влюбиш и да загубиш, да се бориш за своите права и да търсиш своята истина с интересен и необичаен начин на разказване на любовните истории. Вместо да се фокусира върху самите отношения, той ни показва перспективите на героите и техните емоции.
Сюжетът на "С гръб към залеза" е изграден около четирима герои - професионален готвач със собствен ресторант, неговата асистентка, световноизвестен пианист и успешна писателка. Всеки от героите има своята собствена история, но съдбите им се преплитат по начин, който води до нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации. Пиесата е устроена като мозайка от различни гледни точки, като всеки персонаж дава своята перспектива за събитията и отношенията между тях.

В основата на успеха на постановката са изключителните актьорски изпълнения.

Стефан Вълдобрев, известен със своята музикална кариера, блести в ролята на готвача, докато Александра Сърчаджиева със своята дълбочина и чувственост внася сериозност и драматизъм в образа на асистентката. Ива Тодорова и Петър Антонов допълват каста със своите неподражаеми перформанси, като създават запомнящи се и емоционално наситени персонажи.

Сценаристката на спектакъла е Яна Борисова,

а режисьор е Димитър Коцев - Шошо. Музиката е дело на Милен Кукошаров, а сценографията е дело на Елис Вели. Продукцията е на Арт Театър, който е добре познат на любителите на театъра в България.
Димитър Коцев - Шошо се е подходил към "С гръб към залеза" с една ненатрапчива, но ефективна режисура. Той е създал динамична и визуално привлекателна сцена, където всеки актьор има пространство да блясне. Сценографията на Елис Вели и музиката на Милен Кукошаров добавят допълнителен слой на атмосфера и настроение, което усилва въздействието на пиесата.

 

"С гръб към залеза" е постановка, която определено заслужава да се види.

Тя е смешна, тъжна, вълнуваща и красива. Ще ви накара да се замислите за любовта, живота и своите мечти.
В основата на "С гръб към залеза" е изследването на любовта във всичките й форми и измерения. Пиесата разглежда не само романтичната любов, но и тази към себе си, към изкуството, към живота. Тя говори за важността на вярата в чудеса, за красотата на тъгата и за способността на човека да намира щастие дори в най-трудните моменти.

Купи билети за представленията във Летен театър Варна и Фестивален комплекс (ФКЦ)
"С гръб към залеза" е повече от театрална постановка - това е пътешествие в дълбочините на човешките емоции и отношения. Тази пиеса е пример за изкуството на театъра да разкрива истини за нашия живот и да предизвиква зрителя да преосмисли своите възгледи и чувства. Със своята богата емоционална палитра и изключителни актьорски изпълнения, "С гръб към залеза" заслужава да бъде видяна и преживяна.

„С гръб към залеза“ е спектакъл, който разказва две различни любовни истории, през погледа на всеки един от участниците в тях. Действието ще ни срещне с четирима герои - професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу; неговата асистентка, по която той е силно увлечен; световно известен пианист; писателка, която издава книга-бестселър (описващ провалената връзка между нея и пианиста). Благодарение на новата книга, съдбите на четиримата се преплитат. Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина и за свои емоционални права, на които настоява и брани.  Имено това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна.

Двама мъже и две жени разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите и за красотата. Една ужасно нежна и страшно смешна история  за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство. 
последно представление:
16.11.2023 19:00 ФКЦ, ЗАЛА 1 Варна