ТОНИ ДИМИТРОВА в постановката „СЪВСЕМ ПРОСТА ИСТОРИЯ“

ТОНИ ДИМИТРОВА в "СЪВСЕМ ПРОСТА ИСТОРИЯ"

СподелиАктьори: Тони Димитрова , Зорница Константинова , Димитрина Тенева , Пепа Николова , Стоян Памуков , Иван Григоров , Асен Лозанов , Иван Савов , Невена Цанева , Никола Парашкевов

Купи билети
18.05.2023 19:00
ФКЦ, ЗАЛА 1 Варна

СЪВСЕМ ПРОСТА ИСТОРИЯ
от Мария Ладо
Постановка: Борислав Чакринов.
Продуцент: ДТ "Адриана Будевска"
С музикалното участие на Тони Димитрова
Актьори: Асен Лозанов, Димитрина Тенева, Зорница Константинова, Иван Григоров, Иван Савов, Невена Цанева, Никола Парашкевов, Пепа Николова, Стоян Памукови 

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


"Животните са контрапункт на хората в пиесата", каза в "Артефир" Тони Димитрова. "Те са толкова добри, благородни и предани, че някак си дават уроци на хората по вярност, по искреност. Тя наистина е много проста история, доброто е нещо много просто, наистина."

Тони Димитрова се превъплъщава в ролята на прасенцето, което открива отговора на своите въпроси и се научава да лети. Точно както самата тя получава криле на сцената. Това е поредната ѝ роля, която играе с трупата на Драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас.

В "Съвсем проста история" място намира и музиката. Тя е написана от македонския композитор Мариан Нечак.

"Още когато започнат първите акорди, преди да излезем ние на сцената, клавишите на пианото звучат като капчици дъжд. Толкова е красиво. Песните са му много красиви, много запеваеми, хващат за душата и сърцето", добави още Тони Димитрова.

Музикална драма, мелодрама, моралите? Трудно е да се определи съвсем точно жанра на пиесата на украинската авторка Мария Ладо - Съвсем проста история. Но от доста години тя се играе на много европейски и световни театрални сцени и неизменно получава горещото одобрение на публиката и дълъг сценичен живот.

Само дето авторката много умело е вплела в сценичното действие хора и животни. Животни, които винаги отиват на небето и хора, за които това не винаги е така. И на фона на безусловния морал на животните, успява да постави много въпроси за нас, хората - доколко десетте божи заповеди успяват да регулират съвременния ни живот, доколко сме способни да обичаме, да сме толерантни към различните, да живеем като общество. Всъщност една не толкова проста история.

Освен основната част на трупата, на сцената отново ще видим прекрасната Тони Димитрова, а великолепната музика към спектакъла е сътворена от гост композитора Мариан Нечак.