ePortal.BG
ТОНИ ДИМИТРОВА в постановката „СЪВСЕМ ПРОСТА ИСТОРИЯ“

ТОНИ ДИМИТРОВА в "СЪВСЕМ ПРОСТА ИСТОРИЯ"


4 гласаАктьори:
Тони Димитрова Тони Димитрова Зорница Константинова Зорница Константинова Димитрина Тенева Димитрина Тенева Иван Григоров Иван Григоров Асен Лозанов Асен Лозанов Невена Цанева Невена Цанева

Времетраене: 83 мин.
СЪВСЕМ ПРОСТА ИСТОРИЯ
от Мария Ладо
Постановка: Борислав Чакринов.
Продуцент: ДТ "Адриана Будевска"
С музикалното участие на Тони Димитрова
Актьори: Асен Лозанов, Димитрина Тенева, Зорница Константинова, Иван Григоров, Иван Савов, Невена Цанева, Никола Парашкевов, Пепа Николова, Стоян Памукови 

- Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
- При закъснение до 10 минути ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

Театралната постановка "Съвсем проста история" на Мария Ладо

е един от тези спектакли, които оставят голям отпечатък върху зрителите си. Трудно е да се определи точно жанра на пиесата, но е ясно, че тя е една смесица от музикална драма, мелодрама и морални въпроси, които задължително ще ви накарат да задумате за живота и обществото, в което живеем.
 

Постановката на "Съвсем проста история" е дело на Борислав Чакринов

а продуцент е ДТ "Адриана Будевска". В ролите на героите са Асен Лозанов, Димитрина Тенева, Зорница Константинова, Иван Григоров, Иван Савов, Невена Цанева, Никола Парашкевов, Пепа Николова и Стоян Памукови. Но особено място в постановката заема музикалното участие на Тони Димитрова, която вече има богат опит на театралната сцена.

В "Съвсем проста история" авторката Мария Ладо

умело вплита хора и животни в сценичното действие. Животните винаги отиват на небето, докато хората не са толкова късметлии. Това е основният мотив на пиесата, която на фона на безусловния морал на животните задава много въпроси за нас, хората - доколко десетте божи заповеди успяват да регулират съвременния ни живот, доколко сме способни да обичаме, да сме толерантни към различните, да живеем като общество.

"Съвсем проста история" е спектакъл,

който няма да остави зрителите си безразлични. Той ще ви накара да задумате за живота и за това как се отнасяме към околните си, какви са ни ценностите и как можем да живеем по-добре.

"Съвсем проста история" е творба, която със сигурност заслужава внимание. Още от анотацията се разбира, че това е една музикална драма, мелодрама, която съчетава морали, нравствени принципи и хумор. Но нещо повече в тази постановка вдъхновява, нещо повече, което я прави привлекателна за публиката.

Тони Димитрова, която участва в постановката,

е ясна за това какво тя представлява. Животните в пиесата са контрапункт на хората. Те са благородни, предани и учителни, показвайки на хората по-вярност и искреност. Актьорката играе ролята на прасенцето, което открива отговорите на своите въпроси и се научава да лети, получавайки криле на сцената. Това е не само роля за Тони Димитрова, но и предизвикателство, което тя е справила много успешно.

Мариан Нечак е композиторът на музиката за "Съвсем проста история".

Музиката е друг аспект, който прави тази постановка толкова привлекателна. Неговите песни са красиви и запомнящи се, като хващат за душата и сърцето. Въпреки че трудно е да се определи точно жанра на тази пиеса, е ясно, че музиката играе важна роля за създаването на атмосферата на постановката.

Но "Съвсем проста история" не е просто забавна постановка,

която ще ви накара да се забавлявате и да се усмихвате. Тя носи много по-дълбоко послание, което засяга основните нравствени и етични принципи, на които всички ние трябва да се придържаме. Основното послание на пиесата е да постави въпроса за това, доколко животните и хората могат да съжителстват заедно, какви са нормите за живот...

Музикална драма, мелодрама, моралите? Трудно е да се определи съвсем точно жанра на пиесата на украинската авторка Мария Ладо - Съвсем проста история. Но от доста години тя се играе на много европейски и световни театрални сцени и неизменно получава горещото одобрение на публиката и дълъг сценичен живот.

Само дето авторката много умело е вплела в сценичното действие хора и животни. Животни, които винаги отиват на небето и хора, за които това не винаги е така. И на фона на безусловния морал на животните, успява да постави много въпроси за нас, хората - доколко десетте божи заповеди успяват да регулират съвременния ни живот, доколко сме способни да обичаме, да сме толерантни към различните, да живеем като общество. Всъщност една не толкова проста история.

Освен основната част на трупата, на сцената отново ще видим прекрасната Тони Димитрова, а великолепната музика към спектакъла е сътворена от гост композитора Мариан Нечак.
последно представление:
18.05.2023 19:00 ФКЦ, ЗАЛА 1 Варна