ePortal.BG
Театралната пиеса ТЪРСИ СЕ АВТОР

ТЪРСИ СЕ АВТОР


6 гласаАктьори:
Борислав Вълов Борислав Вълов Виктория Стрильова Виктория Стрильова Катрин Лалова Катрин Лалова Димитрия Милушева Димитрия Милушева

Времетраене: 94 мин.
Седем дълги години човечеството се бори с поредната световна пандемия. Три жени се записват за първия обявен кастинг след масовото затваряне на културните и театрални институции, на който се явяват без текст. Липсата на основния компонент, който задвижва един спектакъл не изглежда толкова плашеща, но всъщност може да доведе до редица проблеми, сред които екзистенциални кризи, размити граници на въображението и реалността, както и раздвоение на личността.

Всичките тези катарзисни моменти от живота на трите непознати, се случват само и единствено по една причина: няма автор.

„Търси се автор“ на Жан-Пиер Мартинез цели да осмисли един хипотетичен период от нашето съществуване. Да надникне зад завесата на „Какво ако беше станало така?“. Да изследва човешкото желание да бъде играещ. Да проследи границите на самотата. Дълбоките теми, преплетени в текста са представени посредством извънредно лекото и хапливо перо на френския драматург, който владее световните комедийни сцени през последните години.

Сподели

Комедия ТЪРСИ СЕ АВТОР

когато сцената говори по-силно от думите
В епохата на глобална несигурност и културни затворени пространства, театралната постановка "Търси се автор" възниква като оазис на творчеството и израз на човешките емоции в борбата с изолацията. Режисирана от талантливия Илия Видекинов и оживена от актьорския състав на Борислав Вълев, Виктория Стрильова, Антоана Петрова, Димитрия Милушева и Катрин Лалова, постановката дава начало на нова ера в театралното изкуство след седем години световна пандемия.

Сюжетът на "Търси се автор" е вълнуващо пътуване във времето

където три жени се събират на първия кастинг след дългата пауза в театралната индустрия. Те идват на сцената без предварително подготвен текст, което служи като мощен символ на текущата културна ситуация – сцените са празни, а репликите неписани. Този ход разкрива не само липсата на традиционната драматургия, но и по-дълбоки въпроси за самоличността, творчеството и човешкото съществуване.

Режисьорът Илия Видекинов използва тази първоначална празнота като платно,

върху което актьорите свободно оформят своите персонажи, изпълнявайки ги с лични емоции и опит. В контекста на постановката, сцената се превръща в място за експерименти, където измислените истории се преплитат с реалните преживявания на изпълнителите, размивайки границите между въображаемото и истинското.

Драматургията на Жан-Пиер Мартинез внася свежест със своята лекота и хумор,

докато едновременно с това поставя сериозни философски въпроси, като например: какво означава да си човек в свят, където реалността често се оказва по-странна от измислицата? И как можем да намерим смисъл в изолацията и самотата, които пандемията ни наложи?
Темите на изолация, съществуване и креативност са разгледани чрез интензивен диалог и динамични сцени, където всеки актьор има възможност да бъде и сам себе си, и своя персонаж в същото време. Подобно на театър в театъра, "Търси се автор" оставя публиката с въпроса – къде завършва реалността и започва изкуството?


Купи билети за комедията ТЪРСИ СЕ АВТОР

Всяка от изиграните роли допринася за мултиплекса от емоции, които шоуто предизвиква у зрителите, като така се подчертава силата на театралното изкуство да се възползва от абсурда и хаоса, за да разкаже истории, които резонират дълбоко в душите на хората.
Този начален увод на статията очертава как "Търси се автор" не само развлекателен театър, но и дълбоко размислено художествено творение, което иска да предизвика аудиторията си да мисли и да чувства по нови, неочаквани начини.
Продажбата на билети в ePortal.BG се извършва за сметка и от името на организатора на съответната театрална постановка или концерт. Провеждане и организирането на събитието, издаване да фактури е отговорност на организатора.