ePortal.BG
Театрална пиеса „ТЪРСИ СЕ СТАР КЛОУН“

ТЪРСИ СЕ СТАР КЛОУН


3 гласа


Времетраене: 98 мин.
ТЪРСИ СЕ СТАР КЛОУН
режисьор Кристиян Георге
В ролите на старите клоуни: Александър Павлов, Михаил Незалзов, Станислав Георгиев, Стефан Станчев
 
  • Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
  • При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


 

Сподели
Пиесата е адаптация на румънския  режисьор Кристиян Георге , който е автор и на сценографията  , и на муз.оформление.
Автор на пиесата е румънско - френският драматург , поет и журналист Матей Вишнек , смятан за абсурдист . Той е най - значителния драматург , с румънски произход , след Йожен Йонеску.

Супертемата на пиесата е предизвикателството да чакаме! Имаме човек и клоун. Човекът е артистът, клоунът е персонажът, душата на артиста, неговия инструмент, който сега разкрит му помага да съществува, да общува и да чака. Пиеса за нашата уязвимост, за любовта, която повече от всякога може да бъде фалшива! За приятелството, което става нъпълно несъществуващо, когато не се интересуваме, за борбата, за победата, за това колко добре оправдан може да стане факта, че на ръба на изчезването – смъртта на някого вече не означава трагедия, а освобождаване на място, което може да бъде наше. Пиеса за нас и нашите маски, нашите страхове и нашите герой, които ви показваме отпред, съдбата ги удря твърде силно на тази сцена, претъпкана с нечестие и грозота, какъвто е животът.
 
Продажбата на билети в ePortal.BG се извършва за сметка и от името на организатора на съответната театрална постановка или концерт. Провеждане и организирането на събитието, издаване да фактури е отговорност на организатора.