ePortal.BG
Комедийната постанвка н Жан Ануи УЧИЛИЩЕ ЗА БАЩИ

УЧИЛИЩЕ ЗА БАЩИ


1 глас


Режисьор:
Румен ВелевРумен Велев

Актьори:
Валери Еличов Валери Еличов Ива Трифонова Ива Трифонова Милена Маркова Милена Маркова Тони Минасян Тони Минасян Златко Ангелов Златко Ангелов

Времетраене: 104 мин.
УЧИЛИЩЕ ЗА БАЩИ
от Жан Ануи
Режисьор: Румен Велев
Участват: Валери Еличов, Златко Ангелов, Ива Трифонова, Милена Маркова, Тони Минасян
Сценография: Мартина Варийска
Продуцент: ДТ "Адриана Будевска"
 
  • Допустимо е закъснение с до 10 минути след обявения начален час. При закъснение с повече от 10 минути, зрители няма да бъдат допускани в театъра и билетът ще се счита за използван.
  • При закъснение ще бъдете настанени на места различни от упоменатите в билета Ви


Сподели

УЧИЛИЩЕ ЗА БАЩИ комедия от Жан Ануис

поставена от режисьора Румен Велев в ДТ "Адриана Будевска", е един от най-свежите и интригуващи театрални спектакли в съвременния български театър. С участието на актьорите Валери Еличов, Златко Ангелов, Ива Трифонова, Милена Маркова и Тони Минасян, тази постановка представя един уникален комедиен опит, който съчетава класическия театрален стил със съвременни интерпретации и хумор.

"Училище за бащи" е съвременен отговор на класическата пиеса "Училище за жени" на Молиер. В нея Жан Ануи изследва теми като брачни отношения, морал, разум и чувства. Пиесата разкрива конфликтите и комичните ситуации, които възникват, когато традиционните роли в семейството и обществото се обръщат наопаки. Чрез забавни диалози и ситуации, Ануи кара зрителите да се замислят за своите представи за родителската роля и взаимоотношенията между половете.

В "Училище за бащи", актьорският състав

представя брилянтно своите персонажи. Валери Еличов и Златко Ангелов се открояват със своите силни комедийни изпълнения, като внасят динамика и харизма на сцената. Ива Трифонова, Милена Маркова и Тони Минасян също показват изключителна актьорска игра, която допринася за общото забавление и остроумие на спектакъла.


Румен Велев, режисирайки "Училище за бащи"

създава един интригуващ и динамичен театрален опит. Сценографията на Мартина Варийска и музиката на Стефан Димитров по стихове на Ваньо Вълчев добавят още едно измерение към пиесата, като създават усещане за класически театър със съвременен привкус.

"Училище за бащи" не е просто комедия;

това е пиеса, която кара зрителите да размислят за важни социални теми. Ануи използва хумора, за да разгледа въпроси като равенството на половете, ролите в семейството и промените в обществените норми и очаквания. Пиесата представя интересен поглед към тези теми, като същевременно развлича и забавлява публиката.

Купи билети за комедията Училище за бащи

един забележителен театрален опит, който съчетава класическия театър със съвременни интерпретации и комедийни елементи. Постановката на Румен Велев и изпълненията на актьорския състав правят тази пиеса задължителна за всеки любител на театъра. Това е спектакъл, който не само забавлява, но и стимулира зрителите да мислят и да се замислят за важни социални въпроси.
Жан Ануи е един от най-големите и най-многоликите драматурзи на ХХ в. работи в почти всички възможни жанрове - от съвременна интерпретация на класически и антични сюжети, исторически пиеси до криминалета и поетични текстове.

„Училище за бащи" е реплика на класицизма, на Молиер и неговото „Училище за жени". Запазвайки формата на класическия театър през смях поставя на дискусия проблеми на съвременния морал. Една забавна комедия за конфликта между разума и чувствата, още една прекрасна история за силата на любовта, което преодолява всички ограничения и прегради.

Прекрасната музика на Стефан Димитров по стихове на Ваньо Вълчев, плюс прекрасната и талантлива актьорска игра и умна режисура превръщат спектакъла в изискано и забавно зрелище за ценители.

С тази постановка ДТ „А. Будевска" отбелязва 70-годишния юбилей на известния бургаски режисьор Румен Велев.

Приятно гледане!
последно представление:
03.04.2024 19:00 ФК, ЗАЛА 1 Варна